Ατυχήματα - συμβάντα της Turkish Airlines

• Thread starter Thread starter aas59
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Turkish A330 εκτός διαδρόμου στο Νεπάλ

Βγήκε το final report, στους πιλότους το φταίξιμο ή κάνω λάθος; Και στην ΤΚ σπόντες γιατι είχαν προειδοποιηθεί για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο ΚΤΜ την προγραμματισμένη ώρα άφιξης της πτήσης και είχε ζητηθεί να αλλάξει...
:arrow: http://www.tourism.gov.np/uploaded//TUR ... alcopy.pdf

Το διάβασα...
Δεν ξαναμπαίνω στις Τουρκικές.Ειδικά η απόφαση να κατέβουν μέχρι τα 14 πόδια ήταν τραγική.

Κατά την ταπεινή, απολύτως μη ειδική γνώμη μου, η αιτία βρίσκεται στην ιστορία των χειριστών Αμφότεροι τέως μέλη της Τουρικής Π.Α εκπαιδεύτηκαν και μεγάλωσαν με την λογική οτι παν΄απ όλα είναι να φέρεις σε πέρας την αποστολή. Που αποστολή εδώ ειναι η προσγείωση. Έχεις και απο πάνω σου τον/την ηγουμένη της καμπίνας (ως back seat driver κακιά πεθερά :mrgreen: ) που σου λέει οτι δεν είμαστε να τρέχουμε για το Δελχί και το κακό δεν αρκεί να γίνει.
Σε ένα επεισόδιο του mayday γινεται αναφορά σε αυτόν παράγοντα αλλά δεν θυμάμαι σε ποιό,

Με συμπλήρωσες επιτυχημένα!Αυτή η νοοτροπία υπαγόρευσε τη συγκεκριμένη απόφαση.Και φυσικά,ανάμεσα σε δύο στρατιωτικούς (Τούρκους),ο κατώτερος δεν μπορεί καν να σκεφτεί να έχει άλλη γνώμη.

Χμμ. και άλλο συμβάν σήμερα στις Τουρκικές Αερογραμμές TK2 (πάλι A330, TC-JNN) λόγω απειλής έκτακτη προσγείωση στο Halifax.

Μια γνωστή μου αρνείται να πετάξει με THY, παρ' όλο που τα δρομολόγια της είναι πολύ βολικά, με την αιτιλογία ότι η εταιρεία έχει ένα συμβάν ανά εβδομάδα.

Μια γνωστή μου αρνείται να πετάξει με THY, παρ' όλο που τα δρομολόγια της είναι πολύ βολικά, με την αιτιλογία ότι η εταιρεία έχει ένα συμβάν ανά εβδομάδα

να μου την γνωρίσεις να κάνουμε παρέα :lol:

Και σε μένα τα δρομολόγια έρχονται πολλές φορές κουτί και τιμή σούπερ αλλά δεν....

dvixos":2uggnylw said:
Κατά την ταπεινή, απολύτως μη ειδική γνώμη μου, η αιτία βρίσκεται στην ιστορία των χειριστών Αμφότεροι τέως μέλη της Τουρικής Π.Α εκπαιδεύτηκαν και μεγάλωσαν με την λογική οτι παν΄απ όλα είναι να φέρεις σε πέρας την αποστολή. ,

Δεν νομίζω ότι αυτή είναι η κύρια αιτία, ούτε κανείς τους πίεζε, ούτε τράβαγαν κανένα συναισθηματικό ζόρι να φέρουν εις πέρας την "αποστολή".
Πιστεύω οτι είχαν υποκύψει στον πειρασμό να χρησιμοποιούν τις δυνατότητες του ακριβέστατου nav database και του αεροσκάφους, ώστε να προσγειώνονται με σχεδόν μηδενική ορατότητα εκεί που δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις (ραδιοβοηθημάτων, φωτισμού, εκπαίδευσης, πιστοποίησης, κλπ) παραβιάζοντας τα minima τα οποία όμως υπάρχουν για κάποιους λόγους, δεν είναι μόνο για να τα τηρούν οι "χαζοί" και οι τυπολάτρες. Πρέπει να το έκαναν συνεχώς και εκ συστήματος. Αλλά πολλές φορές πάει η στάμνα για νερό, μια φορά σπάει... Έτυχε την καταραμένη μέρα να έχει φορτωθεί nav database που έβαζε λανθασμένα τον διάδρομο μερικά μέτρα αριστερότερα απο το πραγματικό, με αποτέλεσμα να κάνουν μία ωραιότατη τυφλή προσγείωση με το αριστερό κύριο και το ριναίο όμως να πατούν εκτός διαδρόμου, στο χώμα.

Καί μην κατηγορούμε τους Τούρκους, γιατί τα ίδια έκαναν και μερικοί Ελληνάρες χειριστές μερικά χρόνια πριν, είτε απο άγνοια, είτε απο "μαγκιά", είτε για να δείξουν στο κοινό οτι η "εταιρειάρα" τους πετάει εκεί που οι άλλοι ακυρώνουν, τα περιστατικά είναι γνωστά και ορισμένα έχουν αναφερθεί παλαιότερα σ αυτό το φόρουμ. Απλά εδώ ή στάμνα δεν έτυχε να σπάσει...

Νώντα, το θεμα με την ΤΚ ειναι οτι τη σταμνα την εχει σπάσει πολλές φορες, οχι μονο μια-δυο (που κι αυτο απαράδεκτο ειναι)...

Ναι, δεν διαφωνώ, υπάρχει θέμα ασφάλειας με τις Τουρκικές αερογραμμές. Οπως υπάρχει για εμένα και με την Air France.
Πρέπει όμως να συν υπολογίσουμε στους Τούρκους το μέγεθος της εταιρείας, τον αριθμό των προορισμών και την ραγδαία ανάπτυξη σε τέτοιο βαθμό που η μπάλα δικαιολογείται να έχει χαθεί σε αρκετούς τομείς μεταξύ αυτών και στην ασφάλεια πτήσεων.
Εγώ πάντως αν και αναγνωρίζω πως υπάρχει κάποιο ρίσκο, δεν φοβάμαι -προς το παρόν- να πετάξω μ αυτούς.

Πιστεύω οτι είχαν υποκύψει στον πειρασμό να χρησιμοποιούν τις δυνατότητες του ακριβέστατου

Αυτό λέω, οτι τον πειρασμό πιθανόν να τον δημιούργησε η κουλτούρα που ανέπτυξαν ως πιλότοι μαχητικού γαλουχημένοι να φέρουν σε πέρας την αποστολή....πάλι εδω καταλήγουμε...