Athens Airways: Πληροτητες Πτησεων

Re: Πληροτητες Πτησεων

Τρίτη 30.06.09 Χανιά-Αθήνα, απογευματινή πτήση. Καθυστέρηση 30 λεπτών. 80% πληρότητα στο DASH (καλά το γράφω?) το οποίο μου φάνηκε μεν πολύ πιο ευρύχωρο από το Γαίτης αλλά εντελώς "απεριποίητο". Σκισμένη η θήκη μπροστά από το κάθισμα, λερωμένο το τραπεζάκι. Η πτήση γενικά καλή, ο κυβερνήτης αλλοδαπός,ζήτησε συγγνώμη που μίλησε μόνο αγγλικά. Κακή εντύπωση μου έκανε το πλήρωμα καμπίνας. Η κοπέλα, αν και πολύ όμορφη, ήταν μάλλον εκνευρισμένη και αγενής με τους επιβάτες. 'Οταν μία κυρία τη ρώτησε τι ώρα θα φτάσουμε της απάντησε πολύ απότομα"ακόμα δεν έχουμε φύγει που να ξέρω?". Ο νεαρός (τρόπος του λέγειν) ήταν αλλοδαπός που δεν μιλούσε γρι ελληνικά και ,αν και ευγενέστατος, είχε προβλήματα να συνενοηθεί με ηλικιωμένες επιβάτιδες και χρειάστηκαν παντομίμες και διερμηνείς για να πείσει τη μία να κλείσει το κινητό της και την άλλη να δέσει το εγγονάκι της στην αγκαλιά της για απογείωση-προσγείωση. Δεν είναι ρε παιδιά απαραίτητο να μιλάνε τα πληρώματα καμπίνας ελληνικά? Δηλάδή σε ένα emergency τα call outs αυτό το παληκάρι θα τα έλεγε με διερμηνέα? Κακή εντύπωση μου έκανε και το grooming των πληρωμάτων, πετσάκια στο λαιμό, πολύ χοντρά πλαστικά λουριά ρολογιών, ο φροντιστής δε , άκουσον άκουσον δαχτυλίδια στα δάχτυλα και των 2 χεριών (τον έκαναν να μοιάζει με πλανόδιο πωλητή καρπουζιών). Ένα άλλο θεματάκι που εντόπισα, ελπίζω να μην με θεωρήσετε σπαστική, είναι ότι όταν μοίραζαν με το δίσκο τα σαντουιτσάκια, οι περισσότεροι επιβάτες έπιαναν κανα-δυο πριν αποφασίσουν πιο θα πάρουν τελικά πράγμα που με ψιλοαηδίασε. ίσως θα έπρεπε να τα μοιράζουν με άλλο τρόπο και όχι με το δισκάκι, να ρωτάνε τι θα ήθελε ο καθένας και απλά να του το δίνουν οι ίδιοι..Τελώς πάντων εγώ θα ξαναπετάξω αν το εισίτηριο είναι πιο φτηνό απο των άλλων 2 αλλά δεν ξετρελάθηκα.

Πληροφοριακά, τα πληρώματα είναι Μαλτέζοι (από την Medavia που έχει νοικιαστεί το Dash) και στην καμπίνα υπάρχει ένας Μαλτέζος φροντιστής που είναι qualified στον τύπο αυτό και μία αεροσυνοδός της Athens.

02.07.2009, ZF416 ATH-SKG, Embraer 145.
23 επιβάτες + 1 βρέφος, πληρότητα περίπου 50%.
Πολύ καλή πτήση αν και είχαμε 1 ώρα και 10 λεπτά καθυστέρηση λόγω κυκλοφορίας στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο (έτσι είπαν).

Οι καθυστερήσεις, δυστυχώς έχουν γίνει κανόνας για την Athens...

3 Ιουλίου 2009 Κοζάνη Αθήνα με το γνωστό jetstream της SKy express. 12 άτομα, αναχώρηση στην ώρα της και imaculate πτήση. Φυσικά θα ξαναπετάξω μαζί τους.

Πάντως αν και κάποιες από τις καθυστερήσεις μπορεί να οφείλονται στην ίδια την εταιρεία,είναι αλήθεια και το γεγονός ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κάνουν μέτρα (δηλ. εφαρμόζουν τους κανόνες πολύ τυπικά) εδώ και δυό βδομάδες περίπου,για κάποια θεσμικά τους μάλλον ζητήματα.
Αποτέλεσμα αυτών των μέτρων είναι το ότι όλες οι εταιρείες επηρεάζονται από τις καθυστερήσεις,με πρώτη και καλύτερη την Ο.Α.Τα CTOT δίνουν και παίρνουν με λίγα λόγια ανεξαρτήτως αεροδρομίου...

athens-chania 646/02-07-2009 μιση ωρα καθυστερηση. dash με φροντιστη αλλοδαπο. Πληροτητα 100%. Ναυλος στα 70 ευρω. Πολυ καλη πτηση. Νερο, σαντουιτς και καφε. Ζητησα τζιν με λεμοναδα και μου προτειναν ουισκι με κοκα κολα. Και βεβαια θα πεταξω μαζι τους. Για τις καθυστερησεις...επιστροφη με Α3. CHQ-SKG 05-07-2009 πτηση 0729 σαραντα λεπτα καθυστερηση γιατι,οπως ειπε ο πιλοτος, ειχε μεγαλη κυκλοφορια πανω απο τη Μηλο. Ναυλος στα 154 ευρω. RETIRED

Zak-Ath.Επιβάτες 24. Κόστος εισητηρίου 27€ + Φόρους = 52€. Προγραμματιζόμενη ώρα αναχώρησης 11:15 , Ωρα αναχώρησης 12:40.Υπήρξε αναγγελία στις 11:10 από το counter για 30λεπτη καθυστέρηση αρχικά για τεχνικούς λόγους που αργότερα μετονομάστικε σε πρόβλημα εναέριας κυκλοφορίας.Οταν μπήκαμε στο ERJ ο κυβερνήτης μας καλοσόρισε και μας ενημέρωσε ότι για λόγους εναέριας κυκλοφορίας θα υπήρχε περαιτέρω καθυστέρηση 25 λεπτών.Απογείωση από διάδρομο 16 ΖΑΚ (με full TO thrust) , επίπεδο πτήσης 190 ,χρόνος πτήσης 34 λεπτά.
Θα έλεγα ότι βιάστηκαν να ανάψουν τα seat belts για κάθοδο με αποτέλεσμα να πάρουν βιαστικά τα ποτά (υπήρχε διαθέσιμος λίγο ακόμη χρόνος για service) .Θα υπήρχε σίγουρα πρόβλημα service αν το αεροπλάνο ήταν γεμάτο.
Γενική εντύπωση καλή αναλογικά και με το κόστος εισητηρίου.
Είναι ακόμη αρχή και υπάρχουν περιθόρια βελτίωσης

KZI - ATH 17-7 -> 14 επιβάτες με το Dashaki
ΑΤΗ - ΚΖΙ 20-7 -> 18 επιβάτες με το Dashaki

Θεσσαλονίκη Χανιά σήμερα με το bravo 52 λεπτά στον αέρα με 28 άτομα
Τελική τιμή 68 ευρω κομμένο 12 ώρες πρίν την πτήση