Diakon":1ih3h9ux said:
Είχα την "τύχη" να είμαι στην χτεσινή πτήση από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη (Α2801). Με προγραμματισμένη αναχώρηση στις 19:55,
απογειωθήκαμε στις 00:20, δηλαδή με 4,5 ώρες καθυστέρηση... Και ναι, ήταν με το SX-DIO.
Γεια σας! επιβεβαιώνω όσα είπε παραπάνω ο φίλος διότι και εγώ ήμουν στην πτήση της 1ης Ιουνίου! (μα να μην ξέρω ότι υπάρχει άλλος μέλλος του airliners στην παρέα! στείλε π.μ να μου πεις ποιος ήσουν)
Ακούστε την δική μου ιστορία από την αρχή: "Ενθουσιάστηκα όταν είδα τα φθηνά εισιτήρια με 3+φόρους. Διαπίστωσα ότι οι ώρες βόλευαν πολύ για το τριήμερο του αγίου πνεύματος - Σαββατο πρωί / Δευτέρα απόγευμα, οπότε εκλεισα εισ. για εκδρομούλα. Λίγες μερες μετά μου τηλεφωνούν ότι το δρομολόγιο από Σάββατο πρωί γίνεται Παρασκευή βράδυ. Λεω δεν βαριέσαι, ένα ξενοδοχείο παραπάνω αλλα θα βγω για ποτάκι την παρασκευη στην Σαλονίκη (αφού το Σάββατο θα πήγαινα Φλώρινα/Καστορια). Μετά λίγες μέρες νέο τηλεφώνημα ότι το δρομολόγιο της επιστροφής από Δευτέρα απόγευμα γίνεται Τρίτη πρωί (δευτερη επιπλέον διανυκτέρευση δεν άντεχε η τσέπη μου, φορτώθηκα σε έναν φιλο μου).
Την Παρασκευή το βράδυ λοιπόν με το που φτάνω στο αεροδρόμιο βλέπω την καθυστέρηση. Η νέα ώρα ήταν 3 ώρες μετά. Αναρωτιέμαι δεν ήξεραν αρκετά νωρίς το πρόβλημα ώστε να κανουν μερικά τηλέφωνα (δεν ηταν και τόσος κόσμος πια!) να μας πουν να πάμε στο αεροδρόμιο 3 ώρες μετα; Δεν ξερω αν ήταν εφικτό αλλα θα μείωνε πολύ την ταλαιπωρία. Επίσης δεύτερο φάουλ που δεν ξερω αν φταίει η εταιρία ή το αεροδρόμιο είναι ότι μέχρι την τελευταία στιγμή που μπήκαμε στο λεωφορείο κατά τις 0.00 στον πίνακα εδειχνε ώρα αναχώρησης 22.55. Αλλά στο πίνακα με τις αφίξεις είχαν αλλάξει την ώρα άφιξης από σητεία σε 23.10 Πώς γίνεται να φύγουμε 22.55 όταν το αεροπλάνο αναμένεται 23.10; Δεν απαιτώ καμια ιδιαίτερη ενημέρωση (πχ γιατί εχουμε καθυστέρηση) αλλα απαιτώ ο πίνακας να με ενημερώνει σωστα. Οι επιβάτες αναρωτιοντουσαν μεχρι που κόντεβε η ώρα 22.55 αν θα φύγουμε τελικά την ώρα αυτή, ενώ ήταν βέβαιο ότι δεν θα φύγουμε.
Δεν θέλω να ειμαι παράλογος, και καταλαβαίνω ότι ένα αεροπλάνο μπορεί να χαλάσει. Και μια μικρή εταιρία εχει μεγαλύτερη δυσκολία να βρει εναλλακτικές. Αλλα τετοια γεγονότα κάνουν τελικά κακό σε αυτούς. Εγώ μόνο είπα για την εταιρία σε αρκετούς φίλους και συναδέλφους και τουλάχιστον 3 από αυτούς εκλεισαν εισιτήριο με astra. Ο ένας μάλιστα 4-5 με επιστροφή. Μετά από όλα αυτά με ποιο κουράγιο να την προτείνω ξανά;
Η καθυστέρηση όμως είχε και τα καλά της! 1) Εγώ ενθουσιάστηκα από το Airbus! που σε άλλη περίπτωση δεν θα έμπαινα μέσα. Άψογοοοο
Και οι κοπέλες καλες! (αλλήθεια και στην astra μόνο κοπέλες; γιατί;
) 2) φυσικά το δωρεάν εισιτήριο. πολύ καλή κίνηση που μετράει πολύ 3) όταν περιμένεις ωωωωώρες στο el ven κάνεις ενδιαφέρουσες γνωριμίες
Αναρωτιάμαι και εγώ ο ίδιος. 1) θα ξαναέβγαζα αεροπορικά με astra; ναι μόνο αν ήταν αρκετά φθηνότερο από τις OA A3 και αν δεν είχα χρονικούς περιορισμούς. μη σας πω τότε η καθυστερηση θα ήταν και καλοδεχούμενη! 2) προβληματίζομαι με τα εισιτήρια που εχω κλεισει για σεπ/οκτ και που σχεδίαζα να τα συνδυάσω με κανενα φθηνό ryannair. αν εχει καμία καθυστέρηση ή αλλαγή ωραρίου με βλέπω να μενω θεσσαλονίκη, και να χανω τη συνέχεια...
και για να γελάσουμε λίγο: Μία γιαγιά, που νωρίτερα της είχε πει μία άλλη επιβάτης που "ήξερε" (από αυτές τις γυναίκες που τα ξερουν όλα
) ότι η εταιριά ειναι λεει ρώσικη
, όταν της είπαν ότι θα της δώσουν το δωρεάν εισιτήριο είπε "εγωωωώ να ταξιδέψω ξανά με αυτούς;"