Είχα την "τύχη" να είμαι στην χτεσινή πτήση από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη (Α2801). Με προγραμματισμένη αναχώρηση στις 19:55,
απογειωθήκαμε στις 00:20, δηλαδή με 4,5 ώρες καθυστέρηση... Και ναι, ήταν με το SX-DIO.
Θα μιλήσω όσο πιο αντικειμενικά μπορώ. Όταν ανακάλυψα τις πτήσεις Θεσσαλονίκη-Αθήνα και τούμπαλιν, ενθουσιάστηκα.
Όταν έμαθα για τις πληρότητες, λυπήθηκα, και αποφάσισα να την προωθήσω (μέσω του word of mouth) για να μην
χαθεί ένας παίχτης που θα άλλαζε τα πράγματα. Όχι πια, όμως, κι εξηγούμαι: μέσα στις τελευταίες 8 μέρες πέταξα 3 φορές με την
Astra - την προηγούμενη Παρασκευή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, την Κυριακή Θεσσαλονίκη-Αθήνα και χτες Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Στην
πρώτη πτήση όλα πήγαν καλά. Την Κυριακή, η πτήση 800 Θεσσαλονίκη-Αθήνα είχε 3 ώρες καθυστέρηση! Η εταιρία μάς πλήρωσε
σάντουιτς κι αναψυκτικό, ενώ στην πύλη η κοπέλα ψιθύρισε ότι θα μας δώσουν ένα δωρεάν εισιτήριο.
Είπα να χρησιμοποιήσω αυτό το δωρεάν εισιτήριο χτες και να ανέβω από Αθήνα στην Θεσσαλονίκη. Με το που έφτασα, είχε ήδη ανακοινωθεί
καθυστέρηση 3 ωρών. Πάλι σαντουιτσάκι (μόνο το φτηνό) και νερό (αποκλειστικά) κι αυτό στο Buondi (Bounty σύμφωνα με την κοπέλα στο check)
που είναι δίπλα στην πύλη. Την ώρα της νέας αναχώρησης (22:55) στην πύλη δεν υπήρχε ψυχή. Τελικά ήρθε μια κοπέλα με την απειλή τσαμπουκάδων
από τους επιβάτες (και μας διασκέδασε κατά λάθος με μερικά τραγελαφικά που θα κρατήσω για τον εαυτό μου) που απλά περίμενε να μας δώσει το ΟΚ.
Για να μην πολυλογώ, πετάξαμε με το Α320 στις 00:20, αφού κλείσαμε στο αεροδρόμιο 6 ώρες κ...βαρέματος.
Με € 6 που πλήρωσα στην εταιρία για τις πρώτες 2 πτήσεις και € 0 για την τρίτη, δεν περιμένω τρελά πράγματα. Απλά περιμένω αυτό που μου έχουν
υποσχεθεί. Δεν ζητάω τις γελοιότητες με σολωμούς και φρουτοσαλάτες της Athens Airways για € 1, αλλά ούτε εκείνοι δεν μου κάνανε τέτοιο χουνέρι.
Απλά, προσπαθώ να καταλάβω με ποιο σκεπτικό απλώνουν τόσο τις υποχρεώσεις τους, όταν το υλικό προφανώς δεν αντέχει να τα προλάβει όλα.
Την προηγούμενη Κυριακή, το καταταλαίπωρο σάβρα έπρεπε να πάει Θεσσαλονίκη-Ροστόφ-Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Σητεία-Αθήνα-Θεσσαλονίκη... Ε, στην
δεύτερη προσγείωση τα έφτυσε και κατέβασε ρολά. Θεωρούσα την Astra μια σοβαρή εταιρία που κάνει προσεχτικά βήματα και δεν δίνει αφορμές
για τέτοια σχόλια. Αν συνεχίσει να πληρώνει σάντουιτς, αναψυκτικά και δωρεάν εισιτήρια, πιστεύει ότι θα εδραιωθεί ως η εταιρία δωρεάν παροχών
και αερομεταφορών της χώρας; Ελπίζω να μην είναι αυτός ο στόχος τους.