Ασφάλεια ΟΑ

• Thread starter Thread starter gioair
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

gioair

Low-Cost-Class-Member
Καλημέρα στους χρήστες του forum

Τον τελευταίο καιρό άρχισα να δείχνω αρκετό ενδιαφέρον σε θέματα που αφορούν την πολιτική αεροπορία και θα ήθελα να ομολογήσω μου αρέσει πολύ.
Θα ήθέλα να κάνω λοιπόν μια ερώτηση που σχετίζεται με την ασφάλεια πτήσεων των ολυμπιακών αερογραμμών
Πόσο ασφαλής εταιρεία είναι η ΟΑ τώρα που τα οικονομικά της δεν είναι και τόσο καλά?????

Καλώς ήρθες στο Forum κατ'αρχήν. Κατά δεύτερο λόγο τα τελευταία 30 χρόνια τα οικονομικά της εταιρίας δεν πάνε καλά, η ασφάλεια όμως των πτήσεων παραμένει σε υψηλά ακόμα επίπεδα. Απ΄' όσο ξέρω η τεχνική βάση της Ολυμπιακής κάνει πολύ καλά τη δουλειά της.

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Βασικά ταξιδεύω πολύ συχνά με την ΟΑ και θα ήθελα να μάθω κάτι παραπάνω για την ασφάλεια των πτήσεων της.....

Ανέσυρα αυτό το παλιό θέμα για την ασφάλεια της Ολυμπιακής γιατί θα ήθελα να ρωτήσω:Τα αεροσκάφη που έχει νοικιάσει (Hola airlines,Hellas jet και όποια άλλη εταιρεία)και γενικώς όλες οι πτήσεις που πραγματοποιούνται κάθε μέρα ελέγχονται και συντηρούνται από την Τεχνική Βάση της Ο.Α.?

Εγώ προσωπικά δηλώνω ότι δεν νιώθω ιδιαίτερα ασφαλής με τα νοικιάσματα, παρότι η τεχνική βάση της εταιρείας είναι από τις καλύτερες.
Πως μπορούν να ξέρουν την ιστορία ενός νοικιασμένου αεροσκάφους?

Technical logs.

Έχεις αυτοκίνητο ή γενικότερα επαφή με αυτοκίνητα; Πως είναι το βιβλίο του σέρβις, κάτι παρόμοιο, για αεροπλάνα :wink: Εκεί καταγράφονται τα πάντα που έχει περάσει το αεροσκάφος στη ζωή του, και συμπληρώνονται από τους πιλότους (τι συμβαίνει), και τους μηχανικούς (τι έγινε για να διορθωθεί). Ανοίγοντας αυτό, οι μηχανικοί ξέρουν τα πάντα...Μη σου πω και πόσες φορές τραβήχτηκε το καζανάκι στα αεροπλάνα... :lol:

By the way, στο Cape Verde μένεις αλήθεια; :shock:

Πέρα από όσα λέχθηκαν για την τεχνική βάση και το service, εγώ έχω εμπιστοσύνη μεγάλη στην ΟΑ και λόγω των πιλότων της. Ειχα την ευκαιρία να βιώσω πτησεις μέσα στο cockpit και μου έκανε εντύπωση μεγάλη ο επαγγελματισμός, η προσήλωση στην ασφάλεια και ότι δεν έκαναν καμία "εκπτωση" οι χειριστές. Οπότε, μολονότι και εγώ δεν σουπερενθουσιαζόμαι με τα Hola κλπ, πιστευω ότι απο αποψη ασφάλειας πάει καλά η ΟΑ.

pingu":3nh6shqn said:
Technical logs.

Έχεις αυτοκίνητο ή γενικότερα επαφή με αυτοκίνητα; Πως είναι το βιβλίο του σέρβις, κάτι παρόμοιο, για αεροπλάνα :wink: Εκεί καταγράφονται τα πάντα που έχει περάσει το αεροσκάφος στη ζωή του, και συμπληρώνονται από τους πιλότους (τι συμβαίνει), και τους μηχανικούς (τι έγινε για να διορθωθεί). Ανοίγοντας αυτό, οι μηχανικοί ξέρουν τα πάντα...Μη σου πω και πόσες φορές τραβήχτηκε το καζανάκι στα αεροπλάνα... :lol:
Off-topic αλλά θα το πω.. ένας φίλος μου αγόρασε μεταχειρισμένη μια μπέμπα. Οι διαβεβαιώσεις των τεχνικών (δικών του) ήταν ότι το αμάξι χαίρει υγείας! Μετά από ζυγοασταθμικά προβλήματα που παρουσιάζονταν απευθύνθηκε σε ένα σωρό τεχνικούς που δεν μπορούσαν να βρούν το λόγο, φτάνοντας την μπέμπα ως το αρχικό εργοστάσιο της στη Γερμανία , όπου του είπαν το εξής απλό... Το αμάξι, κατόπιν ατυχήματος, είχε κοπεί στα δύο και επανακολλήθηκε τοιουτοτρόπως με αποτέλεσμα να είναι μικρότερο σε μήκος.. :rant:
Θέλω να πω , πως ναι γνωρίζω για το βιβλίο συμβάντων που υπάρχει στα αερ/φη , όπως επίσης γνωρίζω πως δεν χρησιμοποιείται ιδιαίτερα ευλαβικά η συγγραφή του από πολλές εταιρείες που τυχόν έχουν νοικιάσει το αεροπλάνο.!! Για να μην σκεφτώ το εξής άλλο (που δεν το πιστεύω) ότι στο περιβόητο hola 737-3 που είχε χρόνειο πρόβλημα στο σύστημα αποσυμπίεσης , το πρόβλημα να ήταν κανονικά γραμμένο στο βιβλίο αυτό και το αγνόησαν οι τεχνικοί της Ολυμπιακής και όταν πια το πρόβλημα μεγάλωσε , το απέσυραν, αφού πρώτα είχε σχεδόν ολοκληρώσει τις καλοκαιρινές πτήσεις αμα και τις εκλογικές. Σε μια από αυτές ήμουν και εγώ... Το λοιπόν δεν νομίζω πως μπορείς να ξέρεις την ιστορία ενός αεροπλάνου τόσο εύκολα. Έτσι νομίζω τουλάχιστον :?

pingu":3nh6shqn said:
Technical logs.

By the way, στο Cape Verde μένεις αλήθεια; :shock:

Όποιος βρει που μένω κερδίζει πολλά πλούσια δώρα .... χαχα