Απορίες για flight info της Athens Airways

• Thread starter Thread starter jerry
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Συμφωνώ με Tolis στα παραπανω..μεγαλύτερο αρνητικό αντίκτυπο έχουν οι ακυρώσεις και οι καθυστερήσεις παρά εάν δεν ξεκινούσαν κάποιον προορισμό που είχαν ανακοινώσει..όπως έγινε και με τη Βιέννη της Αιγαίου..ας ελπίσουμε σύντομα να εξομαλυνθεί η κατάσταση..Ξέρει κανείς ακριβώς πότε φτάνει το 4ο Ε-145;

Βλέπετε τα πράγματα όμως σαν απλοί θεατές και όχι σαν παθόντες. Για βάλτε τον εαυτό σας στη θέση ενός επιβάτη που πήγε στον προορισμό του με 1-2 ώρες καθυστέρηση και έναν ο οποίος είχε κλείσει εισιτήρια για πχ Ρόδο με ZF και του έλεγαν τελευταία στιγμή ότι η έναρξη δρομολογίων ακυρώνεται (με αποτέλεσμα να πληρώσει αρκετά ακριβά ένα άλλο εισιτήριο με άλλη εταιρία λίγο καιρό πριν την πτήση). Ποιος θα έκανε την περισσότερη φασαρία? Μην ξεχνάτε και την όλη αναστάτωση που θα προκαλούσε μια ακύρωση έναρξης πτήσεων σε μια πόλη όπως πχ η Κοζάνη που περίμενε δεκαετίες μια εταιρία πλην των ΟΑ να συνδέσει την πόλη αεροπορικώς. Δεν είναι τόσο απλά λοιπόν τα πράγματα όσο τα βλέπουμε κάποιοι που απλά γράφουμε σε ένα φόρουμ.
Είπαμε ότι το λάθος της εταιρίας πιθανώς βρίσκεται στο φορτωμένο πρόγραμμα που αποφάσισαν για την καλοκαιρινή περίοδο. Πιθανή "στραβή" σε κάποιο αεροσκάφος ήταν φυσικό να πήγαινε όλο τον προγραμματισμό πίσω. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η στραβή ήταν η καθυστέρηση παραλαβής του 4ου ΕΜΒ.

υ.γ. Το 4ο ΕΜΒ αναμένεται τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.

Πάει η Κοζάνη σήμερα...

Συμφωνώ με την λογική του φίλου παραπάνω, ότι δεν ήθελε να κόψει προαναγγελθέντες προορισμούς και συμφωνώ διότι όπως αναφέρθηκε, νομίζω ότι η εταιρεία αυτή ιδρύθηκε με σκοπό να χτυπήσει τα επιδοτούμενα δρομολόγια που θα βγουν πρώτη φορά φέτος! Άλλωστε, από άσχετο άνθρωπο με τα αεροπορικά άκουσα ότι ουσιαστικά πίσω από το εγχείρημα βρίσκεται ο κουμπάρος και ο σύζυγος γυναίκας βουλευτού της ΝΔ...

Πάντως εγώ, έχω ταξιδέψει τέσσερις φορές στο ATH-SKG και τούμπαλιν, την μία μας πήρανε τηλέφωνο τέσσερις ώρες πριν την πτήση και μας δώσανε την δυνατότητα να πάμε από Θεσσαλονίκη Αθήνα μέσω Καβάλας με 2 ώρες περίπου καθυστέρηση συνολικά -τελικά φύγαμε την επόμενη ημέρα το πρωί αφού ήμασταν Θεσσαλονίκή πιο πολύ για βόλτα, τις άλλες δύο φορές είχαμε 20λεπτη καθυστέρηση ενώ όλη την ημέρα τρωγόντουσαν δρομολόγια και είχα τρομάξει ότι δεν θα πετάξω ενώ έπρεπε οπωσδήποτε να γυρίσω Αθήνα και έπαιρνα σαν τρελός τηλέφωνο την ZF όπου μου λέγανε ότι δεν είχαν κάποια ενημέρωση για καθυστέρηση ή ακύρωση και τελικά μόνο την πρώτη πρώτη φορά πέταξα χωρίς κάποιο άγχος (μάλλον γιατί δεν ήξερα ακόμα)!

Πάντως η εταιρεία βγάζει μερικά low cost εισιτήρια (1 Ευρώ ναύλος, 23 Ευρώ τελική τιμή από Θεσσαλονίκη) και φαντάζομαι ότι έχει να κάνει αφενός με το image της εταιρείας που πλείτεται μέχρι να έρθει το 4ο ERJ αφετέρου δε έρχεται ως απάντηση στην προσφορά που είχε τις προάλλες η Α3 με ναύλους των 4 Ευρώ (έβγαλα Ρόδο με επιστροφή 60 Ευρώ και θα πάω και με Α3)!!!

Και αυτό δηλαδή τι σημαίνει; Οτι μόλις πάρει -αν κερδίσει τον διαγωνισμό- τα άγονα θα εγκαταλείψει τους υπόλοιπους προορισμούς; Έτσι όπως το λές είναι σαν να εννοείς οτι οι προορισμοί της είναι "βιτρίνα"! Γιατί δεν σκέφτεστε οτι είναι προς όφελος του επιβάτη - καταναλωτή όταν ανοίγει κάτι νέο, είτε είναι κατάστημα ρούχων, είτε αεροπορική εταιρεία κλπ!! Αν εκτελεί τα δρομολόγιά της όπως πρέπει και εξυπηρετεί τον επιβάτη (τιμές, δρομολόγια) το κέρδος είναι του επιβάτη! Εγω λοιπόν βλέπω πως απο τη στιγμή που η ZF ξεκίνησε τα καθημερινά της δρομολόγια για KZI, ταξιδεύουν καθημερινά περίπου 20 επιβάτες! Ειδικά κάθε Παρασκευή η πτήση γεμίζει! Τι σημαίνει αυτό; Οτι το επιβατικό κοινό εξυπηρετείται - πλέον -! Και αυτό έχει σημασία, η εξυπηρέτηση.

Δεν είπα κάτι αντίθετο. Σαφώς και συμφωνώ πως είναι προς όφελος του επιβάτη! Άλλωστε εγώ προσωπικά και οι φίλοι μου έχουμε ωφεληθεί αρκετά από τις τιμές της εταιρείας!
Απλά σημειώνω μια υποψία ότι τα περιφερειακά δρομολόγια μπορεί και να είναι βιτρίνα, ειδικά με τον ζήλο που δείχνει η εταιρεία να τα ξεκινήσει!
Τώρα αυτή η βιτρίνα μπορεί να είναι είτε διαφημιστική, για να εδραιωθεί δυναμικά στην συνείδηση του κοινού είτε και για να φανεί αρκετά ισχυρή ώστε σε μόλις δύο μήνες να διεκδικήσει μερίδιο από τα επιδοτούμενα δρομολόγια!

Αν και είχα και έχω κάποιες αμφιβολίες σχετικά με το business προφίλ που ήθελε να βγάλει η εταιρεία, τώρα που βλέπω ότι βγάζει low cost ναύλους, είμαι περισσότερο από χαρούμενος που έχουμε έναν νέο ανταγωνιστή στην αγορά!

Για τις 17 και 18/06 το δρομολόγιο της Κοζάνης μετατίθεται μια ώρα νωρίτερα. Αλήθεια Socrates εσυ που είσαι και πάντα ενημερώμενος, παει τόσο καλά το δρομολόγιο? 20 επιβάτες είναι καλός αριθμός και χωρίς ιδιαίτερα χαμηλό ναύλο πλεον ( απο 65 και άνω βλέπω). Άρχισε να έρχεται το Dash ή ακόμη με ναυλώμένο της Sky express?

Για το δρομολόγιο της Καστοριάς τι πληροφορίες έχεις απο πληρότητα? Με τις νυχτερινές πτήσεις τι θα γίνει? Υποτίθεται οτι θα τελείωνε ο φωτισμός των ορεινών όγκων τέλη Μαίου,μετά το πήγαν για τέλη Ιουνιου. Διάβαζα σήμερα σε άρθρο οτι οι φορείς της Καστοριάς ζήτησαν απο την Ολυμπιακή αυξηση των δρομολογίων και επανακαθορισμό της ώρας...φωνη βοώντος με τις ελλείψεις που έχει η ολυμπιάκή σε αεροσκαφη τώρα το καλοκαίρι..

Και κάτι τελευταίο (πολλά ρώτησα σήμερα) . Η βουλευτης Καστοριάς ...Βιβιαν.. είχε ανακοινώσει οτι απο 01/03/09 το δρομολόγιο Αθηνας - Καστοριάς εντασσόταν στις άγονες γραμμές, αλλά δε βλέπω καμια εξέλιξη. Μονο το ότι οι φόροι της Ολυμπιακής σε όλους τους προορισμούς μειώθηκαν κατα 9 ευρώ περίπου λόγω μείωσης του επίναυλου καυσίμων.

Την Τρίτη το πρωί, το αεροσκάφος της Astra ήταν στην Αθήνα όπου περίμενε κάποιο ανταλλακτικό. Αποτέλεσμα, η πρωινή πτήση SKG-ATH να αναχωρήσει στις 9:50 αντί στις 7:10... Στους επιβάτες δόθηκαν vouchers για μία δωρεάν πτήση με την Athens καθώς και κουπόνια για σάντουιτς και αναψυκτικά στο Μακεδονία όσο περίμεναν...

Να σημειώσω ότι το α/φ ήρθε άδειο από την Αθήνα μόλις πήρε το αναταλλακτικό για να πάρει τους επιβάτες, και το εύλογο ερώτημα είναι, αφού προφανώς το αεροσκάφος διανυκτέρευσε στην Αθήνα (αντί για τη Θεσσαλονίκη όπως συνήθως), προφανώς γνωρίζανε για το πρόβλημα και παρόλα αυτά αφήσανε να το φτιάξουν το πρωί και να καθυστερήσει η πτήση της Athens SKG-ATH και τούμπαλιν, που γίνεται με το α/φ της Astra, πάνω από δύο ώρες, γιατί;

ΥΓ: Για το τελευταίο μισάωρο της καθυστέρησης βέβαια ευθύνεται επιβάτιδα η οποία είχε πάθει κρίση πανικού και ο πιλότος αρνήθηκε να απογειωθεί αν δεν πάρει χαρτί γιατρού ότι όλα είναι ΟΚ, αλλά και πάλι, 2 ώρες καθαρή καθυστέρηση υπαιτιότητας Astra-Athens και μισή ώρα από απρόβλεπτο γεγονός!

προφανώς γνωρίζανε για το πρόβλημα και παρόλα αυτά αφήσανε να το φτιάξουν το πρωί και να καθυστερήσει η πτήση της Athens SKG-ATH και τούμπαλιν, που γίνεται με το α/φ της Astra, πάνω από δύο ώρες, γιατί;

όταν λες προφανώς σημαίνει οτι υποθέτεις για αυτό που λες.. Μπορεις να μας πεις πως το υποθέτεις αυτό; Εχεις κάποια στοιχεια;
Η athens πάντως (παρ' όλο που δεν ήταν δικό της το φταιξιμο) σας έδωσε voucher για δωρεάν πτήση και για φαγητο και ποτό... Σας έχει συμβει πολλές φορές αυτό με 2ωρες καθυστερήσεις της OA ή της Aegean....;

Βεβαίως και έχω στοιχεία κύριε! Κρυφή κάμερα! Θα τα δείτε όλα αποκλειστικά στην εκπομπή του Μάκη την ερχόμενη εβδομάδα! Αποκαλύψεις που θα σοκάρουν! :P

(Όταν το αεροπλάνο συνήθως περνάει την νύχτα στη Θεσσαλονίκη και το πρωί στο αεροδρόμιο 6 η ώρα μαθαίνεις ότι είναι στην Αθήνα και περιμένει ανταλλακτικό, τι σημαίνει; Ότι το προηγούμενο βράδυ δεν γύρισε ποτέ στο σπίτι του, γιατί; Γιατί είχε πρόβλημα)...

Τα vouchers και τα κουπόνια για πρωινό και αναψυκτικό προφανώς και είναι μεγάλο συν! Παράθεση γεγονότων κάνω, δεν γκρινιάζω (άλλωστε δεν ήμουν εγώ αυτός που ξύπνησε από τις 5... χεχεχε... από επιβάτη της πτήσης τα έμαθα)...

Επειδή όμως πετάω κι εγώ συχνά με την εν λόγω εταιρεία και η αλήθεια είναι ότι την γουστάρω, αφενός μου αρέσει που είναι απίστευτα εξυπηρετική όταν έχει καθυστερήσεις αφετέρου όμως μου τη δίνει που έχει ΣΥΝΕΧΕΙΑ καθυστερήσεις με το καλημέρα, γι'αυτούς το λέω ότι δεν θα διατηρήσουν image και δεν θα μπορούμε κι εμείς να ταξιδεύουμε με φθηνούς ναύλους σαν να ήμασταν με το προσωπικό μας jet! Γι'αυτό να κάνουν κάτι γρήγορα γιατί τους συμπαθώ πολύ και στεναχωριέμαι να βλέπω προβλήματα συνέχεια...

gmmour":3nemidlh said:
(Όταν το αεροπλάνο συνήθως περνάει την νύχτα στη Θεσσαλονίκη και το πρωί στο αεροδρόμιο 6 η ώρα μαθαίνεις ότι είναι στην Αθήνα και περιμένει ανταλλακτικό, τι σημαίνει; Ότι το προηγούμενο βράδυ δεν γύρισε ποτέ στο σπίτι του, γιατί; Γιατί είχε πρόβλημα)...

Η ένσταση του mernion δεν ήταν -λογικά- στο αν το αεροπλάνο είχε πρόβλημα αλλά στο ότι ανέφερες με σιγουριά ότι ενώ θα μπορούσαν να το φτιάξουν το βράδυ... το αφήσαν για το πρωί! :roll: