Αποριες σχετικα με το επαγγελμα αεροσυνοδου

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Re: αποριες σχετικα με το επαγγελμα αεροσυνοδου

οχι η καθε εταιρεια εκπαιδευει διαφορετικα, οι ξενες εταιρειες πληρωνουν πιο πολλα , η αιγαιου εχει μια ιδιαιτερη 'πολιτικη' την οποια δεν την βρισκω καθολου επαγγελματικη ,κινειται στα επιπεδα της της ελληνικης αγορας κ συμφεροντων, θα μπορουσα να γραψω πολλα για την αιγαιου να μαθευτουν πολλα, ολοκληρο αρθρο λογω εμπειριας ,η ολυμπιακη παλι ξεκινησε με την αλλαγη Βγενοπουλου με πολιτικες ξενων εταιρειων αλλα τα σχεδια τους δυστηχως ναυαγησαν ...με τα δεδομενα της Ελλαδας, γινοντουσαν προσληψεις με εμπειρεια απο ξενες εταιρειες πριν 2 χρονια , τουλαχιστον 10 συναδελφοι μου εφυγαν απο την ξενη εταιρεια που δουλευαμε μαζι.Τωρα πια η οα δεν κανει προσληψεις. Η αιγαιου ξερει οτι πληρωνοσουν καλα, δεν εχει τον ιδιο στολο για να σε πληρωσει τοσα ,(οσα πιο πολλους τυπους αεροσκαφων πετας, τοσα πιο πολλα πληρωνεσαι , για οσους δεν ξερουν, κ υπαρχει βεβαια ο ανωτατος μισθος στο επαγγελμα ετσι), ξερει οτι μπορει να εχεις απαιτησεις λογω εμπειριας,δε θελει προβληματα-φασαριες αργοτερα-δε το ρισκαρει ,ξερει οτι εκει ησουν μονιμη, δεν αναλαμβανει την ευθηνη για μονιμοτητα , οποτε παιρνει "σιγουρα' κοριτσακια τα οποια δεν εχουν λογο για το επαγγελμα,υπαρχει μια εκμεταλλευση μπορω να πω κ μεγαλη, ανα πασα στιγμη μπορει να σε στειλουν σπιτι σου λογω συμβασης λογω εκεινου λογω του αλλου... κ εδω αρχιζει ενα αλλο θεμα το οποιο δεν θελω να αναφερθω κ πολυ κ να μην παραξηγηθει κανεις για την εκφραση 'κοριτσακια' αλλα ας αναρωτηθει κανεις για την ακεραιοτητα κ την ψυχραιμια αυτων των κοριτσιων ,που αλλαζουν τοσο συχνα πληρωματα που παραπεμει πιο πολυ σε καφενειο η suρer market παρα σε αεροπορικη. γενικα η Ελλαδα δυστηχως υστερει σε πολλα πραγματα κ καλυτερα να απευθηνθεις σε μια πιο αξιολογη εταιρεια η μην γραψεις οτι εχεις εμπειρια στο βιογραφικο σου! :eek: :rolleyes: :D :shock:

καλημερα! dimitri chatz σε ευχαριστω για της πληροφοριες που μου εδωσες για το interview - open day της qatar - δεν ειχα χρονο sorry να σου απαντησω, ηθελα να παω στο interview να δω τι γινετε αλλα δεν μπορεσα. thank u anyway! το 'οχι' στο προθγουμενο μθνημα μου πηγαινε στη mima οτι ΄'οχι δεν ειναι η εκπαιδευση ο λογος το οτι δεν προσλαμβανει η αιγαιου΄', μολις το ειδα οτι με προλαβες, κ επειδη διαβασα κ "gatar k emirates" θα σου λυσω πολλες απο τις αποριες σου αυριο περι κανονισμων αλκοολ επειδη ημουν στο Κολπο κ σε μια αναλογη εταιρεια κ με πολλους φιλους κ γνωστους σε αυτες της εταιρειες.

Απ οτι καταλαβα δηλαδη δε παιζει ρολο τοσο ο ανταγωνισμος των εταιριων για την εκπαιδευση,ξερετε εγω εχω καλυτερη εκπαιδευση εσυ οχι,αλλα το ποσο αναλωσιμος μπορει αν ειναι ενας υπαλληλος..γιατι οκ,δουλευεις εκτος,εχεςι εναν Α μισθο,μια Β συμπεριφορα εταιριας και σου λεει ο αλλος θα ερθει το κοριτσακι εδω να ζητησει παραπανω και μονιμοτητα??!!! οπως τα λετε ειναι παιδια!!κι εμενα φιλη μου που ξεκινησε στην αιγαιου μαιο,την φωναξε τωρα με σκοπο και καλα ανανεωσης συμβασης και τελικα της ειπαν οτι λογο περικοπων και των συνθηκων στην Ελλαδα θα πρεπει να σταματησει και να ξανα ξεκινησει ΙΣΩΣ μαρτιο!! φεξε μου και γλυστρισα!!
απο την αλλη θεωρω επιοικος απαραδεκτο τον ρατσισμο με τους ανδρες!! δουλεψα για την swissport ενα διαστημα ως ramp agent και πραγματικα οποιο αεροπλανο ερχοτανε ειχε και ανδρες μεσα.. και αντε,η Καταρ οι λοιπες εταιριες της Μεσης Ανατολης να μην δεχονται αντρες για θρησκευτικους λογους,εμεις τι δικαιολογια εχουμε!!???? τουλαχιστον απαραδεκτοι!!
Στ αληθεια εχει περασει αντρας απο συνεντευξη στην αιγαιου και ολυμπιακη??

Εκτός των παραπάνω, ο λόγος που απορρίπτονται οι πιο έμπειροι είναι ότι έχοντας κάποιους μήνες-χρόνια εμπειρία, έχουν γνώση στο χώρο, γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και πως να τα διεκδικήσουν και φυσικά αυτό δε βολεύει τις εταιρίες. Η ολυμπιακή πήρε 15 άντρες πριν δύο χρόνια,όταν ξεκίνησε και τώρα τους έχει διώξει σχεδόν όλους. Αλλά δεν έδιωξε τους initial, έδιωξε παιδιά με χρόνια εμπειρία στην πλάτη τους, προερχόμενοι όλοι από παλιά ολυμπιακή και εταιρίες μεγάλες του εξωτερικού. Πλέον δε νομίζω ότι θα πάρει ξανά άνδρες.

Δεν ξέρω τι ισχύει παιδιά, πάντως σε πρωινή πτήση πριν απο 1 μήνα RHO-ATH (το αεροπλάνο πήγαινε μετά Ρώμη) υπήρχε στο πλήρωμα της AEGEAN άντρας φροντιστής-προιστάμενος καμπίνας? δεν ξέρω?
Πώς γίνεται αυτό να παίρνουν μόνο γυναίκες?

Όσοι υπάρχουν(και είναι λίγοι), είναι εκεί χρόνια τώρα..Τα τελευταία χρόνια δε προσλαμβάνουν όμως και το ξέρω σίγουρα αυτό γιατί έχω φίλους φροντιστές, μάλιστα σε κάποιους το έχουν πεί και στα ίσια ότι δε θέλουν άντρες.

Ακριβως. Ρωτησα κοπελες στη Α3 και μου ειπαν ευγενεστατα οτι ''δεν παιρνουμε αντρες πλεον''..Ιδιο δρομο βλεπω να ακολουθα και η ΟΑ συντομα.
Τελοσπαντων, τα εχουμε και στο αλλο thread. Απλα ειναι αλλη μια πτυχη της ελληνικης πραγματικοτητας που θα πρεπει να ανεχθουμε.
Vani το εχω καταλαβει οτι δουλευες στη περιοχη..οταν μπορεσεις, ποσταρε τυχον στοιχεια που εχεις απο πληρωματα της QR. :great:

Σε πτήση μου πριν 2 εβδομάδες με ΟΑ απο ΑΤΗ-SKG ο υπεύθυνος καμπίνας ήταν άντρας και προφανώς είναι, όπως λέει και η Κλεοπάτρα, από τους λίγους που έχουν απομείνει πια

αεροσυνοδος

Παιδια καλησπερα,
διαβασα ολες τις συζητησεις εδω για το θεμα με τις αεροσυνοδους ομως δεν βρηκα απαντηση σ αυτο που ηθελα..
ξερει κανεις αν περα απο την emirates υπαρχει καποια αλλη εταιρεια ειτε ελληνικη ειτε ξενη που να δεχεται συνεντευξεις?????
με ενδιαφερει ΠΑΡΑ πολυ το θεμα και το χω ψαξει αλλα δεν βρισκω κατι..
εχω περασει απο συνεντευξη πριν απο δυο χρονια στην aegean και κοπηκα στο δευτερο σταδιο λογω tattoo παρολο που δεν ειναι καθολου εμφανες,μου ειπαν οτι απαγορευεται γενικως..
plssssssss οποιος ξερει ας μου πει!!!!!!!!!
thankssss..

Για να δεις αγαπητή Κλαούντια ότι είμαι υπεράνω και δε δίνω σημασία στα ΠΜ που μου στέλνεις (αν και κολακεύτηκα είναι η αλήθεια), ορίστε μερικές ευκαιρίες...

APRI aviation
Small Planet
Colgan Air
Compas Air (Μισθός $15.38 / ώρα)
Coral Blue
Air winskonsin
Easy Jet
Ryanair
BMI
Virgin Australia
Jetconnect
MEA
Qatar

Το ότι ζητάνε από 1-5 χρόνια προϋπηρεσία, Αμερικάνικό, Αυστραλέζικο ή Δικό τους διαβατήριο, Αγγλικά, Γαλλικά, Αραβικά είναι ένα ζήτημα

Το ότι εγώ βρήκα τις δουλειές κι εσύ δεν μπόρεσες, ΑΡΑ ΔΕΝ έψαξες είναι άλλο ζήτημα

Καταρχην thanks για τον κοπο σου και μονο..
δευτερον δεν σου ειπα κατι για το οποιο να δωσεις σημασια η οχι απλα απαντησα σε αυτα που ειπες..
και οσο για τα ΠΜ το εστειλα ακριβως για να απαντησω και οχι για να "φανω" η να σου την "πω" αλλιως θα απαντουσα εδω..
Thanks και παλι..

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.