αφορμη να σχολιασω στο ποστ αυτο , μετα απο χρονια , ηταν μια αναρτηση φιλου στο φεης μπουκ για το περιστατικο αυτο . στην συνεχεια κανω κ εγω αναρτηση για το περιστατικο αυτο κ απο κατω φιλη μου πρωην ιπταμενη συνοδος σχολιαζει τα παρακατω ....
να ξεκαθαρισω οτι δεν θελω να υποβιβασω την εμπειρια κανενος ιπταμενου απλα μετα τα σχολια της εχω μπερδευτει
1ο σχολιο της :
Του κ.. λου τα εννιάμερα! Ο Κώστας Φικαρδος κράτησε το αεροπλάνο! Ο Μυγαδης ήταν εκπαιδευόμενος για κυβερνήτης στα 747 τότε...! Έκανε line. Στην θέση του συγκυβερνήτη, καθόταν ο Φικαρδος, Αρχιχειριστης του σμήνους 747 και εκπαιδευτής του Μυγαδη. Βεβαίως ο Μυγαδης σήκωσε το αεροπλάνο, σχεδόν αμέσως έσκασε ο κινητήρας κ το αεροπλάνο το πηρε ακαριαία στα χέρια του ο Φικαρδος. Ψηλά γράμματα για παρα πολλους, η ιστορία έμεινε να αναπαράγεται μέχρι σήμερα ως έχει. Ο Φικαρδος δεν βγήκε ποτε να δώσει συνέντευξη, η να πει την αλήθεια. Έννοια μεγάλη την είχε, να γίνει ο "ήρωας" του κόσμου... Ψιλό λεπτομέρεια. Η κόρη του ήταν μαζί του σε εκείνη την πτηση επιβάτης, η δε συζυγος του ήταν εκείνη τη στιγμή στο αεροδρόμιο στον εξωστη "good bye" από όπου κ είδε το 747να χάνεται πισω απο το λοφακι εκεί... και περιμενε να ακουσει την έκρηξη κ την συντριβή του αεροσκάφους που μέσα ήταν το παιδι και ο συζυγος της... Και τόσες ακόμα ψυχές! Ωραίες καταστάσεις!!
2ο σχολιο της :
όλα μας τα είπε ο Κώστας Φικαρδος. Χρόνια αργότερα, αφου ολοι τους είχαν φυγει με συνταξη απο την εταιρεία. Κι'αυτό, μετά από πολυ πιεση εκ μέρους μου. Και βέβαια όλοι ξέρουν τι ακριβώς συνέβη! Όλοι, Ευτυχη μου. Στην εταιρεία, αρχι μηχανικοί, ιπτάμενοι μηχανικοί, χειριστές, διευθυντάδες, όλοι τους! Συνδυασμός τεχνικου και ανθρώπινου λάθους. Κι ένας Φικαρδος να έχει το πηδαλιο στα χέρια, ΑΚΙΝΗΤΟΣ!!!! ουτε καν ανέπνεε για να μην κουνηθει το πηδαλιο... Ξέρεις, όλοι εμείς που πετουσαμε, λέγαμε παρα πολυ σοβαρά, "ο Θεός της Ολυμπιακής μας έσωσε παλι... "!!!!!! Πααρα πολλες φορές! Όποτε θες, θα σου πω ακριβώς τι έγινε τότε, έτυχε να είμαστε παρά πολυ καλοί φίλοι, κ με τις κόρες του και με τον ίδιο κ τη συζυγο του...
3ο σχολιο της :
Το μόνο που με συγχιζει, είναι ότι η εταιρεία συντηρησε αυτό το ψέμα, δεν μπορουσε να πει ότι ο κυβερνήτης ήταν σε line , αμέσως θα έλεγαν όλοι, αυτός φταίει! Ο Φικαρδος δεν ήταν τυπος για δημοσιότητες και τέτοια φαιδρά, αλλά στο τέλος η ιστορία στρεβλωθηκε σε σημείο τέτοιο ώστε να αναφέρουν τον Φικαρδο ως Συγκυβερνήτη! Ε, οχι!!!!! Κι όλοι τους όσοι ζουν, ξέρουν την αλήθεια! Αλλά, να μιλήσει κανείς ... Μπαααα!!!!!!
4ο σχολιο της :
οχι, καμιά ασυνεννοησία!!!!! ( το ειπε οταν την ειπα οτι διαβασα κατι τετοιο στο διαδικτυο ) Ο μιγαδης ήταν Κάπταιν στα χαρτιά! Ο Φικαρδος μόλις έγινε το μπαμ, το πηρε αμέσως! Ε, και μετά, έγινε το λάθος από τον μηχανικό... Ήταν και καλοκαίρι,αραιη η ατμόσφαιρα από τη ζέστη, ήταν παντα overweight το αεροπλανάκι μας για ν. Υόρκη, μέχρι τα μπουνια που λένε... Η Boeing!! Tι να μας πει η Boeing? ( το ανεφερε για την boeing οταν την ειπα οτι η Boeing δεν ασχολήθηκε καθόλου με αυτό το συμβάν διότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος κατά την Boeing ,είχε πέσει )
5ο σχολιο της :
Πρόσεξε!!! Οχι ότι ο Μυγαδης ήταν κατώτερος των περιστασεων! Άριστος ήταν! Απλά ο κυρ Κώστας, το πηρε. Όταν ο ανώτερος σου σου πει "το'χω", αφήνεις το πηδαλιο και τέλος! Η αλήθεια, είναι όπως στα λέω! Ο κυρ Κώστας ήταν κυριος σε όλα του!κι η κόρη του εκει ήταν,ολα τα είδε, όλα τα ακουσε! Πάνε κι οι δυο καπεταναιοι μας, έφυγαν από την ζωή...
ξεκαθαριζω παλι για να μην βρεθει καποιος κ πει κατι οτι δεν υποβιβαζω κανεναν ιπταμενο κ δεν το εκανα ποτέ στην ζωη μου μιας κ τυχαινει να εχω πολλους φιλους πιλοτους καθως κ τεχνικους σε πολεμικη αλλα κ πολιτικη αεροπορια .