Χαρακτηριστικά της Υ.Π.Α. και των ελεγκτών:
-Εγωισμός
-Παλιμπαιδισμός
-Σφετερισμός
-Φρενοβλάβεια
Ναι ναι, τα έχω διαβάσει τα θέματα περί ελλείψεως διαφόρων συστημάτων εναέριας παρακολούθησης, αλλά στον Βενιζέλο κι όλας, το κάστρο των Γερμανών; Όλοι περνάνε δύσκολες εποχές αλλά βεβαίως ως γνωστόν σαν Έλληνες, και ειδικά του Δημοσίου, αυτή η ομάδα πρόκειται για ειδική περίπτωση, που δεν πρέπει να θιχτεί διότι ανήκει στην ομάδα VIP του κόσμου. Τολμούν να λένε για υπερωρίες!!!
Ξέρω πολύ καλά τι γίνεται εκεί μέσα στο ΔΑΑ και ξέρω πολύ καλά τι γλώσσα βγαίνει από 'κει με τις δικαιολογίες που αποτρέπουν την αύξηση δρομολογίων (συνεπώς μείωση χρόνου παραμονής στον αέρα) αλλά επιτρέπουν στην καλύτερη διαβίωση εντός του πύργου που συνεπάγεται βεβαίως τον ύπνο, κανένα τσιγαράκι, καφεδάκι. Τόσο δύσκολο είναι πια να καταλάβουν ότι η χώρα έχει τόσο μεγάλη εξάρτηση από τουρισμό, ακόμα και σε νεκρά περίοδο!!!? Ότι οι δύο αεροπορικές μας εταιρείες πάσχουν από οικονομική αφαίμαξη και ότι μία τέτοια απεργία προωθεί τους ανταγωνιστές?!!! Ότι η εικόνα σαν χώρα εξακολουθεί να καταρρέει?!!! Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, ειδικά για το ΔΑΑ!!! Όσον αφορά τα περιφαρειακά αεροδρόμια, εκεί το παραδέχομαι, υπάρχει έλλειψη, και απεργία γι'αυτό το θέμα το καταλαβαίνω. Αλλά όταν σ'ένα κτήριο των 100 τμ υπάρχουν μόνο από τη μία πρόσοψη 8 κλιματιστικά σ'ένα αερολιμένα που δέχεται...άντε 4 πτήσεις την ημέρα, που δεν ελέγχει καν κανένα εναέριο χώρο από πάνω, δε θέλω να ακούω για έλλειψη μετά. Έλλειψη υπάρχει μόνο στη πιθαρχία της δουλειάς.
Εκτός τούτου, γνωρίζω όμως για πολύ λίγα σωστά άτομα που όντως πάντα κάνουν τη δουλειά τους, και τώρα οι απεργούντες ασκούν ακόμα παραπάνω πίεση. Στον ιδιωτικό τομέα πόσες φορές αναγκάζεται ο εργαζόμενος να μείνει για υπερωρίες αλλά δε πληρώνεται? Θέλουν ένα παράδειγμα, ας δούνε τους εργαζομένους της ΟΑ ή της Α3 που δουλεύουν σαν τα σκυλιά για ένα πενιχρό μισθό σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη, και τώρα έχουν και αυτό το χάος των ΕΕΚ.
Τα χρήματα που διεκδηκούν, είναι χρήματα Ελλήνων φορολογουμένων...και αν δε θέλουνε να τα δώσουν, δε θα το κάνουν. Αν δεν τους αρέσει, ας τραβήξουν για αλλού, διότι υπάρχουν 700.000 άνεργοι στη χώρα, και είμαι σίγουρος πως έστω 20 από αυτούς, με χαρά μεγάλη θα εκπαιδεύοταν και θα κάνανε με υπερηφάνεια και πάθος της δουλειά του Ελεγκτή Εναέριας Κυκλοφορίας, κάτι που έχει απαξιωθεί πλήρως στην παρακμάζουσα αυτή χώρα!