Αναζήτηση οικονομικών πτήσεων

• Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Ποια εταιρεια θα προτεινατε για Θεσσαλονικη-Αμστερνταμ απο 13/7 - 26/7 για ενα 5ημερο; Με τις λιγοστες γνωσεις μου περι εισητηριων τα πιο φθηνα που βρηκα ηταν με Alitalia στα 310ευρω.Αν γνωριζει καποιος για καμια προσφορα η φθηνοτερη πτηση θα του ημουν ευγνωμων.

Ευχαριστω προκαταβολικα. :D

Ρίξε μια ματια και με την Malev..μετα τις 17 Ιούλιου για το σκέλος SKG-AMS και αποφασίζεις εσυ επιστροφή.

Θα σου πρότεινα jetairfly SKG/BRU 14/07 49,99 & 18/07 via ATH 49,99 με τους φόρους. (Επιβάρυνση κάρτας κάποια ευρώ παραπάνω)
Από Βρυξέλλες πολύ εύκολο να πας Άμστερνταμ με τρένο ή και λεωφορείο, κλείνοντας το εισιτήριο online!
Επιστροφές μπορείς να δεις για Θεσαλονίκη μέσω DUS/CGN/LON κλπ.
Σχετικά με συνδέσεις τρένων για Γερμανία ρίξε μία ματιά http://www.bahn.de (super τιμές όποιος προλάβει)

Ενδεικτικά να αναφέρω κανονική τιμή από Βρυξέλλες για Αμστερνταμ 12 - 17 ευρώ και Βρυξέλλες για Κολωνία, Ντύσσελντορφ 19 ευρώ με τρένο ή 12 ευρώ με λεωφορείο!

Ευχαριστω για τις πληροφοριες παιδια :) Εχω ενα προβληματακι οταν βαζω στην malev SKG-Brussels μετ επιστροφης μου βγαζει πχ 250e ενω οταν βαζω one way μονο για γυρισμο μου το βγαζει στα 400e :eek:

Καλημέρα φίλοι,
'Ηθελα να αναφέρω ένα πολύ αξιόπιστο web site αναζήτησης πτήσεων http://www.expedia.it που είναι αδερφάκι του http://www.expedia.com .
Είναι το μόνο site που στους δύσκολους καιρούς, της κατακόρυφης αύξησης των τιμών αλλά και της κίνησης, μπορεί να βρεθεί κάτι οικονομικό (με λίγη υπομονή!)
Εντύπωση δέ, μου προκαλεί το γεγονός ότι έχει πολύ καλύτερες τιμές από τα περισσότερα site, για τις ίδιες πτήσεις και classes! Μιλάμε για χαοτικές διαφορές και με τον ελληνικό ανταγωνιστή! :evil:
Μπορείτε να αναζητήσετε ακόμα και πτήσεις εσωτερικού, πολλές φορές σε καλύτερες τιμές απ' ότι δίνουν τα sites των ίδιων των εταιριών. Στις πτήσεις που εμπλέκονται πάνω από 1 εταιρία το κέρδος είναι σίγουρο. Το μόνο αρνητικό είναι ότι το 1ο είναι στα ιταλικά...
Δε είναι ο σκοπός μου να κάνω διαφήμιση, αλλά είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο! και πολύ απλά όταν οι τιμές παίρνουν τόσο πολύ την ανηφόρα πρέπει να ψαχνώμαστε λίγο παραπάνω... ;)

Απιστευτο, αλλα σε αυτο το site για το ιδιο δρομολογιο Αθηνα-Κως-Αθηνα με την Aegean (πχ 6/8-10/:cool:, πληρωνεις 7 ευρω λιγοτερο απο οτι αν το κλεισεις απο το site της Aegean!

Απαραδεκτο για την Αιγαιου να υπαρχουν στην αγορα εισιτηρια για τις πτησεις της φτηνοτερα απο οτι τα πουλαει η ιδια μεσα στο site της. Λυπηρο...

Ο λόγος είναι ότι το expedia.it, σε αντίθεση με σχεδόν όλα τα αλλα sites, δεν χρεώνει service charge.
arxontas":24fsml8h said:
Απιστευτο, αλλα σε αυτο το site για το ιδιο δρομολογιο Αθηνα-Κως-Αθηνα με την Aegean (πχ 6/8-10/:cool:, πληρωνεις 7 ευρω λιγοτερο απο οτι αν το κλεισεις απο το site της Aegean!
Παράξενο. Στις ημερομηνίες που γραφεις στο expedia βλέπω € 204,94 με την Aegean (φτηνότερη πτήση) και στην σελίδα της Aegean € 177,78 ως την φτηνότερη επιλογή και μαζί με το service charge.

Κι όμως γίνεται:
Το Expedia χρησιμοποιεί το σύστημα SABRE για να κάνει κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων, το οποίο δεν έχει πρόσβαση στους χαμηλότερους αεροπορικούς ναύλους της Α3 (U, T, V, P). Οι ναύλοι αυτοί είναι διαθέσιμοι αποκλειστικά και μόνο από την ιστοσελίδα της Α3. Όταν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα των ειδικών μειωμένων τιμών στο site της Α3, τότε το Expedia φαίνεται να είναι οικονομικότερο, διότι δεν χρεώνει ακόμα το service fee. Κατά ένα παράξενο λόγο, το γραφείο φαίνεται πως καλύπτει τα έσοδα των πωλήσεων εισιτηρίων (ουσιαστικά δουλεύει για "ψίχουλα"), προφανώς, μέσα από τα κέρδη που έχει από τις επιμέρους υπηρεσίες (Αυτοκίνητα, ξενοδοχεία κλπ κλπ).

Ελεύθερη αγορά έχουμε, προμήθειες αξιόλογες δεν έχουμε.... ο καθένας κάνει ό,τι θέλει πια...

arxontas":12lblval said:

Απαραδεκτο για την Αιγαιου να υπαρχουν στην αγορα εισιτηρια για τις πτησεις της φτηνοτερα απο οτι τα πουλαει η ιδια μεσα στο site της. Λυπηρο...

Δε βλέπω κάτι το παράξενο ούτε το "απαράδεκτο". Από supermarket τύπου expedia (που είναι εξαιρετικό, το χρησιμοποιώ κατα κόρον και για ξενοδοχεία αλλά κυρίως για πακέτα αερο-ξενοδοχείο) περιμένει κανείς να βρίσκει χαμηλότερες τιμές σε σχέση με τα επίσημα sites των αεροπορικών. Και πέρα από την επαγγελματική εξήγηση του aakunz, η απλή λογική λέει πληρώνω κατί παραπάνω στο site της Α3 γιατί περιμένω καλύτερη εξυπυρέτηση σαν πελάτης (και όντως έχω καλύτερη και πιο προσβάσιμη εξυπυρέτηση σε περίπτωση που χρειαστώ κάτι - παίρνω στο 801 της Α3 αντί να τραβίεμαι να μιλάω με κάποιον στα Αγγλικά σε κάποιο μέρος του κόσμου). Και ακόμα πιο λογικό να θέλει να καρατάει η Α3 τα λίγα πολύ φθηνά εισητήρια για την πάρτη της γιατί θέλει να διατηρεί στον κόσμο την ψευδαίσθηση ότι πουλάει φθηνα ή ίδια η Α3 (όταν κλείνεις μήνες πριν) και όχι κάποιο expedia. Για μένα το περίεργο είναι όταν συμβαίνει το αντίστροφο...φθηνότερο το site της Α3 από το expedia.