avidriver":qtz6r26s said:
Μπορεί κάποιος να μην επιβεβαιώσει ότι την ώρα που προσπαθούσε ο χειριστής του ATR να προσγειωθεί στη Μύκονο το metar αλλά και ο «πύργος» της Μυκόνου του έδιναν άνεμο από 210/48 knts ; :shock: Αν ναι είναι μήπως εκτός ορίων η προσγείωση για το συγκεκριμένο τύπο α/φους συνυπολογίζοντας το x-wind component ;
Δηλαδή επιχείρησε νά προσγειωθή γνωρίζοντας οτι ο άνεμος ήταν εκτός επιτρεπομένων ορίων;
Μπορεί κάποιος να μην επιβεβαιώσει ότι μετά από “μάχη” των υπευθύνων του AIA και της πυροσβεστικής στρώθηκε με το επιβραδυντικό υγρό (αφρό) λάθος κομμάτι του διαδρόμου προσγείωσης (21L) με αποτέλεσμα να βγουν οι εντυπωσιακές φωτογραφίες του ATR;
Δηλαδή στο περίφημο καί διαβούητο hub δέν έχει γίνει ποτέ μιά άσκηση emergency ώστε,τουλάχιστον,οι εμπλεκόμενοι στίς διαδικασίες αυτές νά γνωρίζουν πού πρέπει νά στρώσουν τον αφρό;
Από τίς φωτογραφίες τού meco φαίνεται οτι στο κάτω μέρος τής ατράκτου υπάρχει ολόκληρη πυρκαϊά,σάν αυτές που βλέπουμε στά δάση.Μιά σπίθα μονάχα νά εκτοξευόταν λίγο πιό μακρυά καί να έφτανε μέχρι το fuel tank..(τά ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται)
Τέλος μπορεί κάποιος να μην επιβεβαιώσει ότι κατά τη φάση του touch-down μετά από παρατεταμένο flare το ταλαίπωρο ATR των ΟΑ έκανε και tail strike; (Ήρθε σε επαφή με το διάδρομο ή ουρά)
Επ'αυτού φαντάζομαι οτι ο χειριστής προσπάθησε νά καθυστερήση όσο γινόταν την επαφή τού -σπασμένου- nose gear μέ το έδαφος.Αυτό είναι λογικό,έχω διαβάσει καί άλλες περιπτώσεις παρομοίων ατυχημάτων όπου ο χειριστής ακολούθησε την ίδια τεχνική (αλλά χωρίς παρατεταμένο flare-απλώς μέ μεγαλύτερη διάρκεια τροχοδρόμησης on the main gear.Ειδικώς γιά το παρατεταμένο flare έχω καί εγώ την απορία γιατί το έκανε,"σπαταλώντας" πολύτιμο μήκος διαδρόμου).Ολα αυτά όμως γιά να γίνουν δέν χρειάζεται τόοοοσο πολύ nose up ώστε νά τριφτή η ουρά τού α/φους στον διάδρομο.Μάλλον γιά αδεξιότητα τού χειριστή μού μοιάζει...
Αλήθεια μετά το σταμάτημα του α/φους έγινε evacuation ή controlled disembarkation” ;
:shock:
Ελπίζω νά έγινε το πρώτο....
Ο τροχός που έμεινε στη Μύκονο βρέθηκε ?
Ελπίζω πως όχι,ώστε τον Αύγουστο που λέω νά πάω στη Μύκονο γιά διακοπές νά τον βρώ εγώ καί να τον κρατήσω γιά σουβενίρ
Γεμάτος απορίες
Καλό είναι νά έχουμε απορίες,γιατί έτσι εμπλουτίζουμε καί τίς γνώσεις μας