Αναγκαστικη Προσγειωση στα Μεγαρα

• Thread starter Thread starter Jass
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Στο Τατόι απ ότι κατάλάβα έκαναν divert τα άλλα αεροπλάνα που ήταν στον κύκλο. Τώρα δεν νομίζω να πήγε το πλήρωμα του BTC. Από ό,τι μου πανε δηλαδή.

Παρεμβαίνω γιατί θα μου πέσουν τα μαλλιά,

πρώτα από όλα θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση στον φίλο AugustBurnsRed. Φίλε μου όσο μου επιτρέπουν η λίγες γνώσεις μου επάνω στον air accident investigation -να σκεφτείς μόνο 2 εξάμηνα ασχολήθηκα στο Embry Riddle και μόνο δύο εργασίες πρόλαβα να γράψω εκ των οποίων η δεύτερη ήταν η πτυχιακή μου, τι εμπειρία να έχω?- 1ον Γιατί καίγεσαι τόσο πολύ από αυτό το περιστατικό? μετά από μια σύντομη <<έρευνα>> είδα πως είσαι μαθητής της εταιρίας του ατυχήματος (Global Air Services). 2ον Σε παρακαλώ να μας παραθέσεις την πηγή σου ότι ο αεροπλάνο έκανε aproach σε clean configuration, πού στον κόσμο και με ποια regulations αναφέρεται gear up, flaps zero για εικονικό aproach. Σύντομο πόρισμα, με low pass δεν πέφτει καμία γκόμενα ούτε κανένας μαθητής μένει με το στόμα ανοιχτό στις μέρες μας, καλό θα ήταν μερικοί τυχαίοι εξεταστές αέρος και μερικοί εκπαιδευτές που δεν έχουν διδαχθεί καν spin training, upset recovery κλπ να αφήσουν τους ηρωισμούς-βλακείες πριν φάνε τα μούτρα τους και αυτοί και πάρουν και στον λαιμό τους και κανένα μαθητούδι που την είδε Maverick από το TOP GUN, εκεί για όσους δεν το θυμόνται ήταν ταινία. AugustBurnsRed μην παθιάζεσαι κινείς υποψίες.

Φιλικά πάντα.

Αγαπητοί φίλοι δεν χρειάζεται να προτρέχετε. Ευτυχώς υπάρχει επιτροπή, δουλεύει και δημοσιεύει τα πορίσματα. Θα μάθουμε όλοι με κάθε λεπτομέρεια τι ακριβώς συνέβη. Λίγη υπομονή...

Συγγνώμη για το offtopic αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ:
:arrow: http://www.aaiasb.gr/
Αυτό ειναι το "site" της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων & Ασφάλειας Πτήσεων.. Δεν ξέρω πόση δουλειά έχουν (μακάρι να μην είχαν και καθόλου από την άποψη του πότε πρέπει να δουλέψουν), αλλά για όνομα! Ας βρουν λίγο χρόνο και ας φτιάξουν λίγο αυτό το "site" που είναι χειρότερο και απο ιστοσελίδα παιδιού του 1990!! ΕΛΕΟΣ!

Είναι όντως άθλιο, αλλά πολύ καλύτερο απο το τίποτα ...
Ελπίζω τουλάχιστον να μην έχουν πληρώσει 1.000.000 ευρώ για την ιστοσελίδα (τόσα πλήρωσε ο δήμος Αθηναίων για την δικιά του απ οτι διάβασα προχτές...) :wall:

Με την ευκαιρία, και μέχρι να το φτιάξουν (αν...), όσοι θέλετε να διαβάζετε τα πορίσματα πρέπει να κάνετε μια διόρθωση στο λινκ που βγάζει η ιστοσελίδα και να αλλάζετε το \ σε / αλλιώς σας βγάζει "The requested URL /.../ was not found on this server".
πχ απο:
Code:
http://www.aaiasb.gr/Reports\AAIASB-R2010_01.pdf
σε
Code:
http://www.aaiasb.gr/Reports/AAIASB-R2010_01.pdf

Nonta.... και εγώ τις ίδιες απορίες εξέφρασα αλλά γρήγορα κατάλαβα από τον Augustburn ότι το θέμα ήθελε να το θάψει.

Το ζήτησε άλλωστε και ο ίδιος....

Τι ζήτησα ακριβώς; Και που το ζήτησα;

Φίλε AugustBurnsRed επειδή,

είσαι πολύ μικρός αεροπορικά προς το παρών τουλάχιστον μην προσπαθείς να μου κάνεις ανάλυση των όσων έγραψα. Κάπου μου είπες ότι ήταν εξέταση της ΥΠΑ λες εσύ τον εν λόγω κύριο να μην τον έχουν πάντα σταντ μπαι και για να οικονομάει και για να περνάει στο ντούκου τα υπέρ υμών εκπαιδευτικά αμελήματα. Και ερωτώ γιατί εσπευσμένα η ΥΠΑ τρέχει να αλλάξει το σύστημα και προϋποθέτει ενημέρωση 2 εβδομάδες πριν τουλάχιστον για να ορίζει αυτή εξεταστές. Τα συμπεράσματα δικά σας. Και κάτι τελευταίο AugustBurnsRed μάθε να ακούς και όχι να μιλάς, έχεις πολλές ώρες πτήσεις ακόμα πριν να εκφωνήσεις το πρώτο σου αεροπορικό Α, μέχρι τότε κάθε φορά που θα τοποθετήσε σε κάτι που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ θα ζυγίζεσαι θα μετριέσαι και πάντα λειψός θα βγαίνεις κοινός κορόιδο. Για αυτο φιλικά πάντα αυτιά ανοιχτά στόμα κλειστό και όταν έρθει η ώρα σου θα μιλήσεις.

Υ.Γ.Quiz: Σε ποία διαδικασία επιτρέπετε εικονικό aproach με σκέλη και φλαπς επάνω?
Y.Γ. 2 Στην αρχή μίλησες για εκπαιδευτική πτήση όχι για εν πτήση εξέταση.
Υ.Γ. 3 Απάντηση στο Quiz, μόνο στην εκπαίδευση αεροψεκασμών και πλέον μόνο από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οπότε είδες για άλλη μια φορά πιάνεσαι <<κότσος>> όταν χωρίς να γνωρίζεις μου λες οτι ο εξεταστής μπορεί να ζητήσει να διαμορφώσει ο εξεταζόμενος clean configuration bla bla bla.
Y.Γ. 4 Όχι η περισσότεροι εκπαιδευτές αέρος δεν κοιτάνε απλώς να βγάλουν το ψωμάκι τους αλλά να θησαυρίσουν.

Έχεις απόλυτο δίκαιο. Αν και δεν κατάλαβαίνω γιατί δεν μπορώ να πω και γω την γνώμη μου όπως όλοι κάνουν εδώ μέσα. Μακάρι να φτάσω την εμπειρία σου κάποτε. Όλοι όμως από τον ίδιο δρόμο ξεκινάνε.

Φίλε AugustBurnsRed,

το πρόβλημα δεν είναι να διατυπώνεις την όποια σου άποψη, που δικαίωμά σου είναι να το κάνεις, αλλά το πώς την διατυπώνεις, με τι ύφος και όταν δεν δείχνεις τoν δέοντα σεβασμό σε κάποιους ανθρώπους που γνωρίζουν 2-3 πράγματα περισσότερα.

Φιλικά πάντα