Αν θυμάστε την πρώτη έφοδο του χιονιά στο βενιζέλο (βλέπε Γενάρη 02 νομίζω), εγώ βρισκόμουν στα Χανιά και ο χαλασμός στην Αθήνα συνέπεσε με χαλασμό στα Χανιά - χιόνιζε στη Σούδα με αποτέλεσμα τα προβλήματα να είναι διπλά. Τελικά εκείνη τη μέρα το απόγευμα η ΟΑ δεν πέταξε για Χανιά και ενώ όλοι (επιβάτες και προσωπικό) περίμεναν και την ακύρωση της Α3, ΤΣΟΥΠΠΠ, να και εμφανίστηκε το AVRO. Λίγα λεπτά μετά την απογείωση του Avro, ο ίδιος ο αερολιμενάρχης ανακοίνωσε ότι κλείνει το αεροδρόμιο των Χανίων. . . Και το σούσουρο για το γιατί πέταξε η Α3 και η ΟΑ όχι έδινε και έπαιρνε...Τότε ακούστηκε πολύ έντονα ότι η Α3 πέταξε λόγω πιέσεων για να φανεί ότι ΕΓΙΝΕ Η ΠΤΗΣΗ. Και πράγματι, η ιδέα αυτή περάστηκε στον κόσμο (η μάνα μου ας πούμε, ακόμα θυμάται ότι τότε που πετούσαμε με ΟΑ δεν έγινε η πτήση, ενώ η Α3 πέταξε...).
Δε θέλω βέβαια να θίξω την Α3, αλλά....
Τα κανάλια άραγε είπαν τίποτε? Γιατί όταν πρόκειται για συμβάν ΟΑ, πάντα ανακοινώνεται...
Όσον αφορά στα σημερινά γεγονότα της RHO, σίγουρα δεν τίθεται θέμα σύγκρισης ATR-737.
Εντύπωση πάντως μου έκανε ότι η Α3651 (αναχώρηση 1450lt) έφυγε και γύρισε κανονικά (Α3652 άφιξη 1730lt) ενώ και η ΟΑ714 αναχώρησε αλλά η ΟΑ715 ματαιώθηκε...οπότε ίσως γύρισε και αυτό πίσω?