Airspace Traffic monitoring

• Thread starter Thread starter kostisgiap
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Περίεργο route!

Δεν είναι το route το τόσο περίεργο, αλλά το γεγονός ότι ανέβηκε στα 14000+ πόδια για λίγο και αμέσως ξανακατέβηκε και έμεινε στα 10000-11000 πόδια σε όλη τη διαδρομή. Μάλλον σαν πρόβλημα με τη συμπίεση της καμπίνας μου φαίνεται. Τώρα γιατί δεν γύρισε πίσω, ένας Λιβυκός θεός ξέρει.

Edit: Ο Λυβικός θεός έφταιγε τελικά, το αεροσκάφος στις 13 Ιουλίου δέχθηκε πυροβολισμούς οπότε σχεδόν σίγουρα θα είχε πρόβλημα συμπίεσης, και σίγουρα ήταν ferry flight, θεωρείται και stored από τον Ιούλιο.

Τοτε αφού λες οτι είχε πρόβλημα με την συμπίεση καμπίνας, ειχε δεχθεί πυροβολισμούς και είναι stored, εγώ με την σειρα μου σε ρωταω,γιατί πήρε άδεια να πετάξει μέσα στο ελληνικό FIR χωρίς την συνοδεία μαχητικών αεροσκαφών έως την έξοδο του απο τον ελληνικό εναέριο χώρο; Αξίζει να αναφέρουμε οτι προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Σκοπίων.

Μήπως γιατί πέρασε πάλι στην κυριότητα του lessor οπότε δεν θεωρείται πλέον Λυβικό...

aris320":2ey0yf9t said:
Τοτε αφού λες οτι είχε πρόβλημα με την συμπίεση καμπίνας, ειχε δεχθεί πυροβολισμούς και είναι stored, εγώ με την σειρα μου σε ρωταω,γιατί πήρε άδεια να πετάξει μέσα στο ελληνικό FIR χωρίς την συνοδεία μαχητικών αεροσκαφών έως την έξοδο του απο τον ελληνικό εναέριο χώρο; Αξίζει να αναφέρουμε οτι προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Σκοπίων.

Και πού ξέρεις ότι δεν είχε συνοδεία,αν υπήρχε τέτοια υποχρέωση,από μαχητικά;Δε φαίνονται στο FR24 αυτά.Σπάνια έχω δει σημείο κάποιου F16

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να έχει συνοδεία μαχητικών. Ήταν απειλή για την Ελλάδα η πτήση ή ήταν άγνωστης ταυτότητας; Πρόβλημα συμπίεσης είχε, αλλίμονο... Μάλλον έκανε η εταιρεία (ή η airbus; δεν γνωρίζω ποιος) κάποιους ελέγχους, θεώρησαν ότι το αεροσκάφος είναι αξιόπλοο και απλά πέταξαν ferry χωρίς συμπίεση. Αν θεωρούσαν ότι δεν μπορούσε να πετάξει, απλά δε θα πετούσε και ή θα έπρεπε να γίνει επιτόπου επισκευή ή να αφεθεί στη μοίρα του.

Γι'αυτό έγραψα "αν υπήρχε τέτοια υποχρέωση".Σίγουρα ήταν γνωστό.Τώρα γιατί πέταγε τόσο χαμηλά δεν ξέρω.

Η απάντηση πήγαινε στον aris320, και όπως έγραψα παραπάνω εικάζω ότι πέταγε τόσο χαμηλά λόγω προβλήματος συμπίεσης. Χωρίς συμπίεση είναι διαδικασία να μην ανεβαίνεις πάνω από συγκεκριμένο ύψος, κοντά στα 11,000 πόδια, οι μηχανικοί εδώ μέσα θα τα ξέρουν και καλύτερα.