Airspace Traffic monitoring

• Thread starter Thread starter kostisgiap
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Το S οφείλεται στο vectoring του Athina Approach ώστε να κλιμακώσει την πτήση πίσω από άλλες γιατί προφανώς ήταν ώρα αιχμής αντί της εύκολης λύσης του holding (στην Αίγινα).

Όσον αφορά τη διαδρομή αυτή του α/φ δεν μπορούμε να πούμε κάτι με σιγουριά εφόσον δεν έχουμε διαθέσιμο το συγκεκριμένο σχέδιο πτήσης.
Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι με διαδρομή από Σητεία θα περνούσε μέσα από τον hot τομέα της Μήλου ο οποίος παρουσιάζει την πιο πολλή και ίσως σύνθετη κίνηση (υπεριπτάμενα, ανερχόμενα/κατερχόμενα α/φ LGIR/LGSR κ.ά.) από όλους του FIR με αποτέλεσμα συχνά πυκνά πτήσεις διερχόμενες από εκεί να ''τρώνε'' καθυστερήσεις ακόμα και των 30-40'. Έτσι οι εταιρίες προτιμάνε αλλαγή του σχεδίου πτήσης και κάποια διανυθέντα μίλια παραπάνω από μια τέτοια χρονική καθυστέρηση. Αλλά αυτό το σενάριο με επιφύλαξη.

seven4seven":3o7iaeee said:
Γιατι το ερασιτεχνικό ραντάρ οποιου καλύπτει την γύρω περιοχή, δεν έχει εμβέλεια μέχρι την Καβάλα.
Δεν υπάρχει κάποιος φίλος από τα μέρη εκείνα να μας κάνει feeding? Όσο για τον εξοπλισμό θα τον στείλουν δωρεάν από το site...

Δεν το στέλνουν πάντα ΉΘελα κι εγώ να βάλω στο χωριό στη Μεσσηνία,στο σπίτι του θείου μου αλλά δεν εγκρίθηκε το αίτημά μου.Τώρα θέλουν ενδιαφερόμενους στη Σκύρο

Στη Σκιάθο εννοείς όχι Σκύρο.

Ναι,Σκιάθο.Έκανα λάθος από κεκτημένη ταχύτητα.

Εγω παντως κανω ο,τι καλυτερο μπορω για LGAV και περιχωρα, τωρα που σηκωσα και την κεραια 10 μετρα πιο πανω λογω μετακομισης ;-)
Εχω μονο ενα προβλημα στη μεση που λεγεται Υμηττος, και δεν δινω short finals, εδαφος και αναχωρησεις μεχρι τα 1500-2000'...

Εγώ μένω στο Περιστέρι.Δεν ξέρω αν η περιοχή καλύπτεται ικανοποιητικά,είχα ζητήσει να μου στείλουν κι έφαγα κι εκεί "πόρτα".Ελέω οικονομικής θέσης δεν μπορώ να αγοράσω κάτι να λειτουργεί 24 ώρες.Ίσως κάποιο usb να παίζει όσο είναι ανοιχτός ο Η/Υ.
Αν έχει κάποιος να μου προτείνει κάτι άλλο ευπρόσδεκτο.

Ικανοποιητικοτατα καλύπτεται η περιοχή. Κι εγω Περιστέρι μένω! :-)

Από το flightradar24 βλέπω ότι τώρα εισέρχεται στον Ελληνικό Εναέριο χώρο ένα Ιπτάμενο τάνκερ της Ιταλικής αεροπορίας με Reg:MM62228

Εχει περασει πολλες φορες (767-200)! Επισης θα δεις (κυριως νυχτερινες ωρες) και το 332 της RAF (G-VYGG) να περναει.