nick7488
First-Class-Member
- Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
- AMX
- Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
- EDDF
Athens Airways. Τι μου θύμησες, χρυσές εποχές.Για μερικά ιστορικά στοιχεία, καθώς τα τρενάκια έχουν αλλάξει αρκετές φορές και οι αεροπορικές επίσης έχουν δοκιμάσει διάφορες φόρμουλες στα πλαίσια της ελαχιστοποίησης της χασούρας (από positioning flights κτλ).
Το τρενάκι RHO-AOK-KSJ πλέον συνεχίζει για JSH. Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη. Δε θα μάθουμε ποτέ ενδεχομένως γιατί κόπηκε η επέκταση.
Τον καιρό της παλιάς Ολυμπιακής, της ορθόδοξης, τα τρενάκια του Αιγαίου και Ιονίου εκτελούνταν με α/φος based στη SKG, που φαντάζομαι γέμιζε περισσότερο τις πτήσεις (ειδικά στο Ιόνιο). Αν δε με απατά η μνήμη μου, η Πέμπτη ήταν η μέρα που μπορούσες να κάνεις όλο το δρομολόγιο ως RHO-SMI-JKH-MJT-LXS-SKG-CFU-EFL-PVK-ZTH.
Η μακαρίτισα η Athens Airways εκτελούσε το τρενάκι του Αιγαίου (RHO-SMI-JKH-MJT-LXS) κάποιες μέρες από AXD. Ταυτόχρονα εξυπηρετούσε και το AXD-JSH (και έπειτα το JSH-PVK) ενώ πρέπει να είχε και κάποιες εξτρά απευθείας πτήσεις AXD-RHO. Είχε επενδύσει πολύ στη Βόρεια Ελλάδα (με βάση τα κατάστιχά μου, εκτελούσε και AXD-MJT-HER καθώς και το MJT-KVA). Ξέρουμε όλοι που κατέληξαν και πως.
Το τρενάκι του Ιονίου (CFU-PVK-EFL-ZTH) σε κάποιο διαγωνισμό (2012-2016 θαρρώ) έφτανε μέχρι KIT (κάποιος σκέφτηκε να συνδέσει τα Ιόνια νησιά, παρότι τα KIT δεν έχουν διοικητική σχέση όπως τα άλλα...). Η παλιά ορθόδοξη GQ με τα J41 (based @ HER) εκτελούσε το δρομολόγιο τότε με διάφορα ευφάνταστα rotations για να φέρει το αεροσκάφος στο άλλο πέλαγος (αρχικά εκτελούσε HER-KIT ώστε να ξεκινήσει το δρομολόγιο από εκεί και αργότερα επέκτεινε το JSH-PVK στην CFU ώστε μετά να εκτελέσει το δρομολόγιο από CFU-PVK-EFL-ZTH-KIT - υπήρχαν και μέρες που διανυκτέρευε το J41 στα ΚΙΤ!).
Αν θυμάμαι καλά φόρτωσαν κάργα PSO, και μόλις άρχισαν να σκάνε τα AOG των ελικοφόρων, δεν μαζεύονταν με τίποτα.
Ξεκίνησαν με Jet και νόμισαν ότι έτσι είναι και τα ελικοφόρα 100 χρόνων
Αυτή η ΥΠΑ δεν το έβλεπε να πει, μέχρι εδώ;