Άγονες Γραμμές στην Ελλάδα

• Thread starter Thread starter OA701
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Άγονες Γραμμές - 2009 edition

Είδες φίλε μου, τελικά έχει κοινό ο Βγενό! Παρά τις βλακείες που λέει, υπάρχει κόσμος που τον πιστεύει!
Κανονικά, ΑΥΤΟΣ αθέτησε τη συμφωνία που είχε με το Δημόσιο να συμμετέχει υποχρεωτικά στο διαγωνισμό με το να βγάλει την προσφορά του άκυρη αφού συνειδητά παρέβη τους όρους του διαγωνισμού!
Από εκεί και πέρα οι δημαγωγίες τύπου ότι κάνει δωρεάν προσφορές και για τις οκτώ θέλει μικρό τίμημα (αρκεί να πάρει όλες τος γραμμές αυτός) και κόπτεται για τους μη-έχοντες, ας αφήσειτ ην κυβέρνηση να κάνει κουμάντο σε αυτά, Μπερλουσκόνιδες δεν σηκώνει η Ελλάδα!

gmmour":12ojpcyd said:
Μπερλουσκόνιδες δεν σηκώνει η Ελλάδα!
Ειστε σιγουρος ;; για ρωτηστε και την Ελλαδα να σας πει αν ''σηκωνει'' επιτυχημενους επιχειρηματιες τυπου Silvio Berlusconi .Λετε το 70% των Ιταλων που υποστηριζει τον κυριο Berlusconi να κανει λαθος ; Δεν νομιζω.

Predator":1cksly1q said:
Καλυτερη προσφορα απο αυτη που εδωσε δηλαδη?

Οτι αρνηθηκε την επιδοτηση? Τι λεμε ρε παιδια! ειμαι χρονια στο Τουρισμο, και αυτο ειναι απο τα αγραφα!

Γιατι να "βοηθησουν" εταιριες, που δεν εχουν προοπτικη αναπτυξης, ουτε σκοπο να βοηθησουν στην αειφορια των αγονων γραμμων?

η Athens δεν εχει πολυ καιρο ζωης ακομα (ειναι η αληθεια και ας με διαψευσει οποιος μπορει, ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ)

κακη πολυ κακη η κινηση αυτη! Πρεπει να ακυρωθει ο διαγωνισμος, να επεμβει η Ευρωπαϊκη Ενωση και να ξαναγινει απο την αρχη!

ΑΙΣΧΟΣ, ντροπη :evil: :evil: :evil:

φιλε predator πιστευεις οτι θα ηταν πιο δικαιο να δωσει το ελληνικο δημοσιο ολες τις αγονες στην ολυμπιακη απο τι στιγμη που δν τηρουσε τις προυποθεσεις??αυτο θα ηταν πιο σωστο??και σε ρωτο και κατι αλλο εσυ που ξερεις ποσο καιρο ζωης εχει η athens?αυτα που λες τα βασιζεις σε κατι αλλιως ειναι να σα να βγαινω να λεω εγω οτι δν εχει διαρκεια ζωης πχ η ολυμπιακη...η athens με τα χρηματα που θα παρει απο τις αγονες θα μπορεσει να επιβιωσει τον χειμωνα και μαλιστα σχετικα ευκολα..η olympic air,aegean δν τηρουσαν τις προυποθεσεις τελος τοσο απλο!!!αυτο που θα σηκωνε φιλε predator επεμβαση της Ευρωπαϊκης Ενωσης θα ηταν να δωθουν οι αγονες στην olympic,aegean μιας και δν ΤΗΡΟΥΣΑΝ τις προυποθεσεις ...
Υ.Γ1 σταματιστε να λετε καποιοι καθε λιγο και λιγακι οτι η athens παει για φουντο παει για πτωχευση κλπ μονο και μονο επειδη σας το ειπε ενας φιλος σας του οποιου ο μπαντζανακης δουλευει στο αεροδρομιο του οποιου ο κολητος δουλευει στην athens κλπ..Φανταστειτε να μπαινει εδω κανενας υπαλληλος της athens και να βλεπει αυτα καθε λιγο και λιγακι τι κλιμα του καλλιεργειτε..
Υ.Γ2 να ευχηθω καλη τυχη σε ολες τις εταιριες που θα εκτελουν αγονες γραμμες
Υ.Γ συγνωμη για τα οποια ορθογραφικα...

Να συμπληρώσω και εγώ στις ευχές:
Καλή τύχη στους επιβάτες που θα τις χρησιμοποιήσουν τις εταιρίες αυτές.

Προσωπικά όταν πετάω, θέλω να πιστεύω οτι φτάνω στον προορισμό μου με ασφάλεια, χάρις την άρτια εκπαίδευση, επαγγελματισμό των πληρωμάτων, serviceability των αεροσκαφών και όχι στην καλή τύχη της εταιρίας.

B737Mech":2iob5zft said:
Ερχόμενα τώρα στην Ελλάδα, τα ίδια αεροπλάνα θα κλειθούν προσγειώνονται σε αεροδρόμια προφανώς μικρότερα {μερικά από αυτά} και πολύ συχνότερα τώρα με τις άγονες, όπου θα γίνεται η συχνότερη και σκληρότερη χρήση των φρένων.

Καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου και έχεις δίκιο που προβληματίζεσαι, θέλω όμως να πιστεύω ότι κάτι τέτοιο έχει ληφθεί υπόψη από τη διεύθυνση πτητικής εκμετάλλευσης της εταιρίας. Έπειτα, για να υπερθερμανθούν τα φρένα από το συχνό φρενάρισμα μάλλον θα πρέπει τα φρεναρίσματα να είναι αλλεπάλληλα (πάρε για παράδειγμα το δυστύχημα με το caravelle της swissair στη Ζυρίχη το '63 http://www.pilotfriend.com/disasters/crash/swissair306.htm), ούτως η άλλως οι ρόδες εκτείθενται σε τεράστιες μεταβολές θερμοκρασίας απ'το ένα σκέλος της πτήσης στο άλλο. Τώρα αν τα φρένα καταπονούνται ιδιαίτερα με το δρομολόγιο στο Ιόνιο ώστε να υπάρχει κάποιος μακροπρόθεσμος κίνδυνος είναι πάλι ευθύνη της διεύθυνσης πτητικής εκμετάλλευσης να προγραμματίσει κατάλληλα τη συντήρηση των αεροσκαφών ώστε να μην προσγειωθεί ποτέ ένα erj-145 με σπασμένα τα φρένα.

Πες με αν θες αισιόδοξο αλλά στην πολιτική αεροπορία η λέξεις "safety first" είναι ιερές για όποια εταιρία θέλει να επιβιώσει, πόσο μάλλον αν θέλει να διαφημήσει την ποιότητά της. Κι επειδή συμβαίνει να πετάω συχνά σε άγονη γραμμή δεν θέλω να τηρώ προκαταβολικά αρνητική στάση σε όποια εταιρία φιλοδοξεί να προσφέρει μία καινούρια ή καλύτερη (ή και τα δύο) υπηρεσία απλά και μόνον επειδή δεν το έχει ξανακάνει ή επειδή δεν με εντυπωσιάζει το κεφάλαιό της (μ'αυτό δεν απευθύνομαι συγκεκριμένα σε 'σένα B737Mech). Σε σχέση με τις υπηρεσίες που προσφέρονταν ως τώρα νομίζω πως μόνο βελτίωση έχουμε να δούμε... και όσον αφορά την ποιότητα και την συνέπεια και την ασφάλεια.

Υ.Γ.: Ναι, ξέρω ότι είναι άρρωστο το ενδιαφέρον μου για τα αεροπορικά ατυχήματα/δυστυχήματα. :?

edit:

Έχω ακούσει ότι βάσει κανονισμών οι μηχανικοί στις ΗΠΑ δεν υπολογίζουν καν τη χρήση των thrust reversers για το logbook της συντήρησης.

Ξερετε αν τα δρομολογια Κερκυρας εως Ζακυνθου θα ειναι με ΕΜΠΡΑΕΡ???Μου φενεται οτι δεν θα τα καταφερει αυτη η εταιρια με τις προς-απογειωσεις τετοιυο αεροσκαφους-Μακρι να βγω ψευτης αλλα εχουνε υπολογισει το κοστος λειτουργιας του αεροσκαφους για τετοια σκελη?

Βρε τι σου κάνει ένας Βγενόπουλος....Προκαταρτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας πρωτοδικών με αφορμή τις καταγγελίες του για τα άγονα...

http://www.skai.gr/articles/news/politi ... %BF%CF%85/

nio":epk23w89 said:
ΠΡΙΝ λιγο εμαθα οτι η zf ανελαβε αλλες 8 αγονες συνολο 15 ενω μια πηρε η olympic air..

Συγνώμη, αλλά το παραπάνω ισχύει; Ξέρουμε ποια γραμμή ακριβώς από τις 9 πήρε ακριβώς η νΟΑ;

Και συνεχίζω με φιλοσοφικά ερωτήματα : Η ZF με τι αεροσκάφη θα πετάξει στα μικρά αεροδρόμια; Θα κάνει wet-lease τα DH8 των ΟΑ? :banana:

Αυτή η πληροφορία (δηλαδή αν η εταιρεία θα είναι ικανή σε εύλογο χρονικό διάστημα να έχει ικανό αριθμό αεροσκαφών να εκτελέσει τα δρομολόγια που ανέλαβε) εξετάζεται άραγε από το διαγωνισμό; Χωρίς να σημαίνει πως υποστηρίζω το δημαγωγό Βγενόπουλο, απλά αμφιβάλλω αν η ZF θα είναι έτοιμη την 1/12.

Επίσης, δικαιοσύνης συνέχεια, μιας και η νΟΑ προσέφυγε και αυτή κατά της ΥΠΑ. Από τη "Ν"

jerry είπες για την OAir ότι "και αυτή" προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της ΥΠΑ. Δηλαδή ποιά άλλη το έχει κάνει αυτό;