Άγονες Γραμμές στην Ελλάδα

• Thread starter OA701
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Άγονες Γραμμές - 2009/2010 edition

manos_p":2x0i8mpb said:
Εως 15 Φεβ θα γνωρίζουμε τους ανάδοχους των άγονων γραμμών.

Τελικά πότε θα βγουν αυτά τα αποτελέσματα?

Σήμερα άνοιξαν οι οικονομικές προσφορές....

Αντιθέτως, εγώ έμαθα εχθές το απόγευμα ότι ο διαγωνισμός ακυρώθηκε και η ακύρωση οφείλεται στην συγχώνευση ΟΑ - Α3. Πιστέυω ότι έχω διασταυρώσει σωστά τις πληροφορίες μου, ωστόσο επειδή δεν είμαι 100% βέβαιος, αν κάποιος εδώ μέσα ξέρει κάτι περισσότερο ας δώσει πληροφορίες.

ανοιξαν κανονικά οι προσφορές σήμερα.
Δεν υπήρξε θέμα ακύρωσης διαγωνισμού.
Και γιατί να υπάρξει αλλωστε? Δεν είναι λόγος η συγχώνευση για ακύρωση νομίζω.

Σε ανακοίνωση της Α3 αναφέρεται πως μειοδότησε σε 5 γραμμές.

Συγκεκριμένα : για τις 2 γραμμές ΑΘΗΝΑ-ΣΗΤΕΙΑ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΕΡΚΥΡΑ η AEGEAN ήταν ο μοναδικός μειοδότης. Στις γραμμές ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΣΑΜΟΣ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΧΙΟΣ, η AEGEAN μειοδότησε αιτούμενη μηδενικό τίμημα αλλά υπάρχουν και άλλοι διαγωνιζόμενοι που επίσης μειοδότησαν.

Για τις υπόλοιπες γραμμες έχουμε κάποιο νεο?

Αυτό σημαίνει πως τουλάχιστον μια εταιρεία ακόμα μειοδότησε για τις 3 γραμμές με μηδενικό επίσης τίμημα! Στην ανακοίνωση αναφέρει επίσης πως:
"Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΥΠΑ όταν υπάρχουν ίσες προσφορές μεταξύ διαγωνιζομένων, η επιλογή γίνεται με ποιοτικά κριτήρια", οπότε θα ήθελα να δω την ΥΠΑ να κάνει την διάκριση με βάση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και πως θα χειριστεί την υπόθεση.

Γνωρίζει κανείς πότε θα έχουμε το... τελικό αποτέλεσμα και αν αυτό θα υπάρξει περίπτωση να αμφισβητηθεί;

Edit: Για να μην ανεβάζω δεύτερο post, απλώς να αναφέρω πως από τη στιγμή που η Α3 ήταν μοναδικός μειοδότης για τις δύο γραμμές, τότε (εφόσον δεν υπάρξει κάποιο άλλο πρόβλημα) η μεν Αθήνα-Σητεία περνάει από την SkyExpress στην Aegean, ενώ η γραμμή Θεσσαλονίκη-Κέρκυρα από την Athens στην Aegean. Αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με.

IATA/TASOS":2d2du80p said:
ανοιξαν κανονικά οι προσφορές σήμερα.
Δεν υπήρξε θέμα ακύρωσης διαγωνισμού.
Και γιατί να υπάρξει αλλωστε? Δεν είναι λόγος η συγχώνευση για ακύρωση νομίζω.

Εάν είναι σίγουρο, τότε έχω κάνει λάθος.
Απλώς εάν κάποιος ξέρει τα αποτελέσματα για όλες τις γραμμές, ας τα πει γιατί υπάρχει αγωνία ...Μην βγάλουμε και 2 χρόνια ακόμη με τα ATARIA της ZF (μάλλον καλύτερα της Hemus Air).

Ρε παιδιά, είμαστε σίγουροι οτι ο διαγωνισμός δεν ακυρώθηκε? Γιατί οι πληροφοριοδότες μου επιμένουν ότι έχει ακυρωθεί από το Σάββατο και ο διαγωνισμός για τις γραμμές και για την επίγεια εξυπηρέτηση. Και μάλιστα έχουν δωθεί ήδη παρατάσεις 15 ημερών στα άγονα δρομολόγια ως έχουν (μέχρι 12 Απριλίου και βλέπουμε) και ότι νέα προκήρυξη θα γίνει περί τις 20 Απριλίου. Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να μάθει τι έχει γίνει? Εάν ακυρώθηκε γιατί και πως? Εάν ισχύει κανονικά ποια είναι τα αποτελέσματα για τις υπόλοιπες γραμμές?

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει κάποια καθυστέρηση... Ίσως το ΥΜΕ να ετοιμάζεται να αντιδράσει στη συγχώνευση των OA και Aegean στην προσπάθεια να ενισχυθούν οι αδύνατοι για χάρη του ανταγωνισμού. Αν και μου φαίνεται πως η κυβέρνηση το είχε προβλέψει τις τελευταίες εξελίξεις ή τις ήξερε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο (όχι, δεν προσπαθώ να τροφοδοτήσω τα ίδια συνωμοσιολογικά σενάρια που βαρεθήκαμε να διαβάζουμε σ'αυτό το φόρουμ... απλά γιατί βαρεθήκαμε να τα διαβάζουμε).