Άγνωστο αεροπλάνο στην Ανάβυσσο (συντρίμια)

• Thread starter Thread starter altsam
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Αυτός που έβαλε την ερώτηση στο mil-spotters είναι κάποιος από το key.publishing forum όπου είχαμε ανεβάσει το θέμα. Συγκεκριμένα δες εδώ...http://forum.keypublishing.co.uk/showth ... 935&page=3 post#78.

Το θέμα όμως είναι ότι το ατύχημα/δυστήχημα που περιγράφεται στις 24/7/1985 δεν υπάρχει πουθενά καταχωρημένο ότι έγινε στην Ελλάδα. Η μόνη αναφορά που υπάρχει είναι ότι έγινε σε αμερικανικό έδαφος.... http://aviation-safety.net/wikibase/wiki.php?id=28633

Δεν υπάρχει Link αυτών των 2 στοιχείων δυστηχώς.....

Και όμως, οι δύο πληροφορίες σαφώς συνδέονται και αναφέρονται στο ίδιο συμβάν: ίδια ημερομηνία (η διαφορά ώρας δικαιολογεί μια ημέρα διαφορά), ίδιος αριθμός αεροσκάφους. Η εγγραφή στο ASN έχει μικρότερη αξιοποστία γιατί γνωρίζουμε από τρίτη πηγή ότι το αεροσκάφος 67-18112 ανήκε στο Στρατό. Το πρόβλημα είναι ότι η τοποθεσία του συμβάντος που γράφτηκε στο MSF δεν αναφέρεται επιπρόσθετα σε κάποιο άλλο κείμενο στο οποίο να έχω πρόσβαση.

Όταν λέω ότι δεν υπάρχει link.....αναφέρομαι στο ότι....μιλάνε για το ίδιο αεροπλάνο....αλλά σε διαφορετικές τοποθεσίες......με αυθαίρετη τελείως την αναφορά για προσθαλάσσωση. Αυτό αποτελεί απλά μια μαρτυρία....πουθενά καταγεγραμένη.....και αν μάλιστα έγινε το 1985.....θα έπρεπε σίγουρα να είε γίνει κάπου μια επίσημη καταγραφή. Το ναυάγιο.....είναι σχεδόν "μέσα" σε κατοικημένη περιοχή....μόλις 200 μέτρα από πολυσύχναστη (ακόμα και την δεκαετία του 80) παραλία......έτσι λοιπόν.....Ιούλιο μήνα....σίγουρα κάποιος θα το είχε δει... !!!!!

Θα το είχαν δεί αν έγινε ημέρα... αν όμως έγινε νύχτα ή ξημερώματα; Πόσοι θα μπορούσαν να το είχαν δεί;

θα το είχαν τουλάχιστον ακούσει....... είναι σχεδόν δίπλα σε σπίτια....

Σε ποιό σημείο είναι;

Εύρηκα:

Aπό το ιστορικό αρχείο του ΔΟΛ, ΤΑ ΝΕΑ, φ. 25/07/1985, σελ. 32.

"Έπεσε αμερικανικό αεροπλάνο κοντά στο Καβούρι".

Και είναι όντως U-21, το άρθρο λέει ότι είχε απογειωθεί από το Αβιάνο της Ιταλίας με κατεύθυνση την αμερικάνικη βάση του Ελληνικού, μετείχε σε σχηματισμό τριών αεροσκαφών και έκανε αναγκαστική προσθαλάσσωση στις 7μ.μ. λόγω βλάβης 13 μίλια έξω από το αεροδρόμιο του Ελληνικού, στην περιοχή Καβουρίου. Το τριμελές πλήρωμα κολύμπησε και περισυνελλέγη σώο από το επιβατηγό Ναϊάς που περνούσε από το σημείο. Το άρθρο κλείνει με την παρατήρηση ότι "Θεωρείται βέβαιο, ότι οι Αμερικανοί θα επιχειρήσουν την ανέλκυση του αεροσκάφους λόγω των υψηλής τεχνολογίας συστημάτων και συσκευών που διαθέτει."...

Υπάρχει pdf αλλά δεν ξέρω αν κάνει να το ανεβάσω :-)

Edit: Το παραπάνω προέρχεται από συνδρομητική υπηρεσία με όρους που δεν φαίνεται να επιτρέπουν την αναδημοσίευση και προτιμώ να μην το ανεβάσω. Το άρθρο είναι μισή στήλη στη σελίδα 32 (στα ψιλά πέρασε δηλαδή) και ουσιαστικά δεν λέει και πολλά πέρα από αυτά που έγραψα (σάλτσες για την ΥΠΑ που ειδοποιήθηκε, το κέντρο συντονισμού ΕΔ της ΠΑ, τα πλωτά του Λιμενικού κοκ).

Τουλάχιστον βάλε ένα link προς το PDF.

kyriakos75":2e5hasx8 said:
Εύρηκα:

Aπό το ιστορικό αρχείο του ΔΟΛ, ΤΑ ΝΕΑ, φ. 25/07/1985, σελ. 32.

"Έπεσε αμερικανικό αεροπλάνο κοντά στο Καβούρι".

Και είναι όντως U-21, το άρθρο λέει ότι είχε απογειωθεί από το Αβιάνο της Ιταλίας με κατεύθυνση την αμερικάνικη βάση του Ελληνικού, μετείχε σε σχηματισμό τριών αεροσκαφών και έκανε αναγκαστική προσθαλάσσωση στις 7μ.μ. λόγω βλάβης 13 μίλια έξω από το αεροδρόμιο του Ελληνικού, στην περιοχή Καβουρίου. Το τριμελές πλήρωμα κολύμπησε και περισυνελλέγη σώο από το επιβατηγό Ναϊάς που περνούσε από το σημείο. Το άρθρο κλείνει με την παρατήρηση ότι "Θεωρείται βέβαιο, ότι οι Αμερικανοί θα επιχειρήσουν την ανέλκυση του αεροσκάφους λόγω των υψηλής τεχνολογίας συστημάτων και συσκευών που διαθέτει."...

Υπάρχει pdf αλλά δεν ξέρω αν κάνει να το ανεβάσω :-)

Παιδιά....το ναυάγιο είναι στον κόλπο της Αναβύσσου....σε πολύ μικρό βάθος (-6 μέτρα) και μόλις 200 μέτρα από το Αλιευτικό καταφύγιο της Παλαιάς Φωκαίας. Δεν έχει καμία σχέση με το Καβούρι. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το πλοίο Ναιάς να μπήκε μέσα στον κόλπο της Αναβύσσου και μάλιστα σε τόσο μικρό βάθος !!!

Όπως έχω ξαναγράψει....το αεροσκάφος όχι μόνο δεν έχει ανελκυθεί.....αλλά είναι κάτω με όλα τα προικιά του. Το μόνο που έχω αρχίσει να πιστεύω είναι μήπως το μάζεψε μια Τράτα από το Καβούρι.....και το έφερε στην Ανάβυσσο.

Οφείλω να πω ότι το ΚΑΒΟΥΡΙ απέχει το πολύ 3 μίλια από το Ελληνικό...ενώ αντίστοιχα η Ανάβυσσος απέχει 13 !!!!! πράγμα που ταιρίαζει με την περιγραφή.

Μπορώ να έχω ένα link του άρθρου?