Αεροσυνοδός στην Αegean

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
καλησπερα donna. εχουν ηδη αρχισει να καλουν για εκπαιδευση. εμενα με καλεσαν για συνεντευξη την Πεμπτη, ολα πηγαν καλα και αυριο αρχιζω εκπαιδευση. απο οτι ειδα ομως, καλουν ακομη για συνεντευξη.

να εισαι καλα, καλη επιτυχια!! και σε ολες που περιμενουν!

Θα παρακαλούσα η off-topic συζήτηση να σταματήσει εδώ. Το forum έχει συντονιστές και αυτοί είναι αρμόδιοι για να παρεμβαίνουν σε περιπτώσεις που υπάρχει παρέκκλιση από τον κανονισμό και το κρίνουν απαραίτητο.
Το συγκεκριμένο forum εξυπηρετεί ένα μεγάλο εύρος διαφορετικών θεμάτων. Είναι προφανές πως δεν είναι δυνατόν όλα τα θέματα να ενδιαφέρουν όλους και ούτε είναι υποχρεωτικό για ένα μέλος του forum να το αφορούν όλα, να τα διαβάζει όλα και να συμμετέχει σε όλα. Το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές: εφόσον ένα θέμα δεν μας αφορά, απλά δεν συμμετέχουμε. Ο κανονισμός αναφέρει πως αν διαπιστώσουμε παράβαση, υπάρχει το κουμπάκι της ΑΝΑΦΟΡΑΣ (!) της δημοσίευσης. Από εκεί και πέρα είναι δουλειά των συντονιστών να δράσουν, και όχι των μελών.
Σε ένα forum πάντα θα υπάρχουν πολλά και διαφορετικά μέλη, άλλα τα οποία ήρθαν εδώ για να μείνουν και τους ενδιαφέρει μια μεγάλη γκάμα θεμάτων και άλλα που απλώς θα μπουν, θα κάνουν μια ερώτηση και θα φύγουν. Είναι και οι δύο ευπρόσδεκτοι. Αυτός είναι και ο ρόλος του forum. Εφόσον η ερώτηση γίνεται με σωστό τρόπο και με βάση τους κανονισμούς (όχι greeklish, προηγούμενη χρήση αναζήτησης), δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Ειρήνη υμίν!

Γεια σας! Θα ήθελα να με βοηθήσετε σε κάτι σε σχέση με την προκήρυξη της Aegean για αεροσυνοδούς. Έστειλα βιογραφικό στις 26 Μαρτίου για τη θέση Ι/Σ με έδρα την LCA. Με καλέσανε και μου είπαν αν ενδιαφέρομαι για τη θέση αυτή. Τους απάντησα θετικά ασφαλώς. Τους ρώτησα πότε περίπου θα με καλέσουν για συνέντευξη και μου είπαν ότι θα με ενημερώσουν σε μία εβδομάδα περίπου. Έχουν περάσει μέρες και ανησυχώ, δεν δέχτηκα κάποια κλήση. Πραγματοποιούνται ακόμα συνεντεύξεις; Όσον αφορά το βιογραφικό, δεν νομίζω ότι είναι φτωχό κάθε άλλο... 2 πτυχία και 4 γλώσσες... Το ένα εκ των δύο πτυχίων είναι πάνω σε Airline Training Services... Μου κάνει εντύπωση όμως που ούτε για συνέντευξη με έχουν καλέσει ακόμα... Διαφωτίστε με λίγο σας παρακαλώ... Ευχαριστώ εκ των προτέρων! :)

@ioanna D
Είναι δυνατό να μη σε καλέσουν?
Και η δική μας κοπέλα έχει ένα ισχυρότατο δίπλωμα, 4 γλώσσες, 5 προγράμματα υπολογιστών κι εμφάνιση άψογη. Είναι στην αναμονή επίσης.
Πριν 10 χρόνια στη ΝΑΣΑ θα σας έπαιρναν.
6 χρόνια στο δημοτικό... 6 χρόνια στο γυμνάσιο... 6 στο πανεπιστήμιο... 6 στα μεταπτυχιακά...
Αθάνατε Ελληνικέ κινηματογράφε...............

Μια μικρή παρένθεση: για να γίνεις αεροσυνοδός στην Α3 ή σε μια μεσαία εταιρεία, δεν χρειάζεται να ξέρεις excel, ούτε βιολογία (πιθανότατα δεν χρειάζεσαι και πάνω από 1 γλώσσα, αν κρίνω από τα Αγγλικά που ακούω στις πτήσεις τους). Δεν ξέρω αν παίζει βύσμα για να προσληφθείς αλλά - συγνώμη κιόλας - αν κάποιος είναι overqualified ας βρει μια δουλειά στα μέτρα του και ας αφήσουμε το είμαστε οι σουπερ , γιατί και η τύπισσα στα ΖΑΡΑ μεταπτυχιακό έχει από κανονικό πανεπιστήμιο .

@flesland
Έχω σαν αρχή να αντιμετωπίζω με σεβασμό κάθε εργαζόμενο. Δεν αμφισβητώ ούτε το μεταπτυχιακό της κυρίας στα ΖΑΡΑ, ούτε το δίπλωμα Πολυτεχνείου του ταξιτζή. Άλλωστε τίποτα δεν πάει χαμένο. 'Αλλο οι γνώσεις που διευρύνουν τους ορίζοντες, τη σκέψη και την κρίση μας κι άλλο η βιοποριστική απασχόληση.
Πίστεψέ με. Αυτοί που είναι πραγματικά σούπερ, δεν έχουν ανάγκη να το παίξουν σούπερ. Δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους σεμνά και ταπεινά κι αφήνουν το "σταριλίκι" για τους δήθεν.

Βασικά πρώτη φορά έστειλα βιογραφικό σε αεροπορική και ήθελα να καταλάβω τι γίνεται ακριβώς... Το όνειρό μου ανέκαθεν ήταν να πετάω σαν cabin crew member... Γι' αυτό ρώτησα απεγνωσμένα... Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σας! Απ' ότι κατάλαβα δεν μπορώ να περιμένω και πολλά από το ελληνικό σύστημα... Εύχομαι να πάνε όλα καλά σε όλους σας! :)

@donna_c Αντί να κοροϊδεύεις, κοίτα να μάθεις τους ICAO κωδικούς των αεροπορικών εταιρειών και των αεροδρομίων :mrgreen:

donna_c":16260c8i said:
@flesland
Έχω σαν αρχή να αντιμετωπίζω με σεβασμό κάθε εργαζόμενο. Δεν αμφισβητώ ούτε το μεταπτυχιακό της κυρίας στα ΖΑΡΑ, ούτε το δίπλωμα Πολυτεχνείου του ταξιτζή. Άλλωστε τίποτα δεν πάει χαμένο. 'Αλλο οι γνώσεις που διευρύνουν τους ορίζοντες, τη σκέψη και την κρίση μας κι άλλο η βιοποριστική απασχόληση.
Πίστεψέ με. Αυτοί που είναι πραγματικά σούπερ, δεν έχουν ανάγκη να το παίξουν σούπερ. Δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους σεμνά και ταπεινά κι αφήνουν το "σταριλίκι" για τους δήθεν.

Άλλα σου είπα άλλα μού είπες...Δεν σου είπα αν πραγματικά έχει πτυχίο αυτός που κάνει αίτηση στην Α3 για Υ/Σ, αλλά ότι δεν του χρειάζεται και βασικά δεν χρειάζεται και στην Aegean για να τον προσλάβει. Είναι απλά περιττό να ξέρεις πολιτική ιστορία ή χημεία για αυτή την δουλειά, όπως για αυτή στο ΖΑΡΑ.

Το αν δεν πάει τίποτα χαμένο επέτρεψε μου να αμφιβάλλω κρίνοντας από τον αριθμό πτυχιούχων στην Ελλάδα και την κατάσταση που φτάσαμε σήμερα. Ας μην σχολιάσω πόσο κοστίζει σε φόρους η ''δωρεαν'' παιδεία για εκείνους που δεν έχουν κανένα σκοπό να χρησιμοποιήσουν την γνώση τους. Και δεν διαφωνώ ότι η βιοποριστική αποσχόλιση μπορεί να είναι διαφορετική από το αντικείμενο σπουδών μας, αλλά σε αυτό δεν χρωστάει τίποτα η κάθε Aegean για να δώσει αβαντάζ αφού της είναι στο 90% των περιπτώσεων άχρηστο.Ασε δε που οι ''overqualified'' δυσανασχετούν ευκολότερα (κάτι που αν κρίνουμε από τα εδώ μηνύματα και τα λάβουμε ως αληθή επιβεβαιώνεται).

Και στο κάτω-κάτω δεν γνωρίζετε τα προσόντα των άλλων για να συγκρίνετε αν τα δικά σας 'χαρτια' είναι καλύτερα και η εμφάνιση σας πιο προσεγμένη.

το επαγγελμα της αεροσυνοδου φαινεται και πρεπει ναναι ωραιο. δυστυχως ακομη δεν με ενημεερωσαν και δεν το βλεπω αν και εχω προσοντα. ΠΡΟΣ ΟΣΟΥΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.πηγα και γω 7/4. γραφετε αρχικα ενα γραπτο τεστ σαν iq χαζο και απλο θα ελεγα.δεν θελει γνωσεις.εχει και κατι στα αγγλικα σαν συζητηση που εσυ απλα επιλεγεις 1 απο τις 4 σωστες απαντησεις. απλο. μετα πασ σε προσωπικη συνεντευξη. μετρουν υψος, βαρος και μετραει πολυ η εμφανιση!! ρωτανε κατι στις αντιστοιχες γλωσσες ποθ ξερει ο καθενας. μπαινουν στην εξεταση ανα 3 ατομα. καλη επιτυχια!

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.