Αεροσκαφη ΟΑ στο LGAV

Εγώ πάντως πρίν δυό εβδομάδες που πήγα στο LGAV,μόνο τά Ατάρια είδα στον Bravo και υπέθεσα ότι τα 737 έχουν ήδη λάβει την άγουσα γιά την ξενιτιά.

Γιά να πώ την αλήθεια,στενοχωρήθηκα λιγάκι,όσο κι'άν ήμουν υποστηρικτής τού κλεισίματος μιάς ζημιογόνου εταιρείας.Με κάποια απ'αυτά (BKA,BKB) είχα κάνει άλλωστε από το LGAT τα τελευταία μου μέχρι τώρα αεροπορικά ταξίδια...

Τα Ν304AS & N362AS φεύγουν σήμερα για SAW (Istanbul)

Πληρώνονται κάποια τέλη στάθμευσης για τη στάθμευση των αεροσκαφών στον τροχόδρομο;

Αυτά τα δρομολόγια γνωρίζουμε με τι πληρώματα εκτελούνται ;;

Τί έγιναν τα Αταράκια;

Κατά την σημερινή επίσκεψή μου στο Αθηναϊκό υπερ-hub παρατήρησα ότι ο τροχόδρομος Bravo -που χρησίμευε ώς χώρος "αποθήκευσης" τών αεροπλάνων τής αείμνηστης- έχει αδειάσει τελείως.Την τελευταία φορά που είχα πάει γιά spotting-κατά μήνα Οκτώβριο-είχαν απομείνει εκεί ολίγα από τά ATR,μπόρεσα μάλιστα να φωτογραφίσω ένα-δυό που δέν τα "έκρυβαν" τα φωτιστικά τού LP (long play,ήτοι μακράς διαρκείας) πάρκινγκ.

Επειδή δέν έχω δεί να υπάρχη εδώ κάποιο topic γι'αυτά τα αεροπλάνα και επειδή σε άλλο topic είχα διαβάσει ότι τα "εποφθαλμιούσε" η ΠΑ,αναρωτιέμαι τί να έγιναν.Αν θυμάμαι καλά,ήταν ιδιόκτητα τής ΟΑ και συνεπώς ενέπιπταν στην εκκαθάριση.Πουλήθηκαν ή απλώς τα πήγαν σε άλλο σημείο τού αεροδρομίου;

Re: Τί έγιναν τα Αταράκια;

Πουλήθηκαν όλα σε Αμερικανική εταιρία,πιθανότατα (δεν είμαι σίγουρος) την ίδια που αγόρασε τα 737.Έχει ήδη δοθεί προκαταβολή 2 εκ.$ και συζητάνε αν θα περάσουν απο συντήρηση εδώ ή απλά θα προετοιμαστούν για να φύγουν στο εξωτερικό χωρίς αυτό να είναι σίγουρο γιατί υπάρχει και η φήμη οτι μπορεί να κανιβαλιστούν απο οτιδήποτε μπορεί να είναι χρήσιμο και τα κουφάρια να πάνε για κατσαρόλες.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα βρίσκονται στο LGAV,απλώς τα έχουν πάει σε κάποιο ή κάποια υπόστεγα.Πάντως άν και είναι κάπως "παλιά"-ειδικά τα 42ρια τα θυμάμαι όταν τα είχε πρωτοπάρει η ΟΑ και έβλεπα να κάνουν touch and go στο LGAT γιά τίς εκπαιδεύσεις τών πιλότων,πρός τα τέλη τής δεκαετίας '80 ή αρχές τών '90-έχω την εντύπωση πως δέν είναι και σε "ηλικία απόσυρσης".

Ξέρουμε πόσο πουλήθηκαν τελικά;τα 2 μύρια προκαταβολή μού "μυρίζουν" γιά γύρω στο 20ρικο-δηλαδή είναι το 10% τού συνολικού τιμήματος,λογικό ποσοστό.Δέν είναι πολλά αλλά κάτι είναι κι'αυτά γιά να μπαλωθούν "τρύπες" τής αείμνηστης.

Τα είδα εχθές το πρωί από ψηλά (απογειωθήκαμε από τον 03R). Αν θυμάμαι καλά, δύο ήταν σταθμευμένα μπροστά στο υπόστεγο της Αεροπορίας και τα υπόλοιπα στης Αεροπλοΐας.

πρέπει να έκλεισε συμφωνία με αμερικανική εταιρία γύρω στα 14 εκ. ευρώ για όλα τα ATR με μερικούς spare κινητήρες