Αεροπορικό quiz by xristos

• Thread starter Thread starter LEKPO1A
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Βραβειο για το Quiz ?

Συγχαρητήρια στο νικητή "SARIDAKIS VASILIS" ! Τελικά τι δώρο κερδίζει ?

Κώστας

Pwpw miden!!!!

lol eimai poly stournos telika sta aerodromia to paradehomai :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

gia vale kana quiz me tehnika bas kai piasoume kai tipote :roll: :roll: :roll:

btw bravo ston vasili saridaki!

Re: Βραβειο για το Quiz ?

sv1xv":3ey6ddiw said:
Συγχαρητήρια στο νικητή "SARIDAKIS VASILIS" ! Τελικά τι δώρο κερδίζει ?

xristos":3ey6ddiw said:
Αυτός που θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σωστά εντός της εβδομάδας, θα λάβει κάποιο δώρο (ακόμα δεν ξέρω τι...)

:D :D :P

Avior":1hijh09p said:
btw bravo ston vasili saridaki!
Ένας παραπάνω λόγος να τον συγχαρούμε είναι ότι ο νικητής δεν ανήκει στους επαγγελματίες του αεροπορικού χώρου (σύμφωνα με το προφίλ του) με αποτέλεσμα να μην έχει άμεση πρόσβαση στις πηγές των πληροφοριών. Επομένως οι απαντήσεις του είναι προϊόν εντατικής έρευνας.

Ποποπο.. Τελικά και εγώ είμαι τελειώς άσχετος με τα αεροδρόμια :( Γενικά με τα ιστορικά στοιχεία μάλλον.. Πάντως μάθαμε και απο εδώ κάτι! Μπράβο στον xristos για το ωραίο quiz!
Ποιος έχει σειρά; :P

Mr Saridakis, many congratulations :thx:

Χρήστο το κουίζ ήταν για ΠΟΛΥ ΓΕΡΟΥΣ ΛΥΤΕΣ. (ο τόνος στο ύψιλον!).
Για να εξηλεωθείς, στο επόμενο πρέπει να βάλεις φωτοκουίζ με φωτογραφίες ποδοσφαιριστών της εθνικής που έπaiξαν στο Euro04 !!!

Ευχαριστώ πολύ sx1xv,Avior,gonso...Έτσι είναι με την έρευνα έμαθα παρά πολλά πράγματα και εκτός quiz :wink:
Αν θέλει να συνεχίσει κάποιος άλλος γιατί μου είναι δύσκολο μέχρι τέλος του μήνα να κάνω ένα νέο quiz..

Θα ήθελα να κάνω σ'αυτό το σημείο μιά παρέμβαση σχετικά με την πρώτη ερώτηση για τη μεταφορά των αεροδρομίων από τα "παλιά" στα "καινούργια".Απ'ότι είδα στη λίστα με τις απαντήσεις,Χρήστο,αναφέρεις και πολλά "αεροδρόμια",τα οποία ουσιαστικά είναι απλά χωμάτινοι ή τσιμεντένιοι διάδρομοι οι οποίοι δεν εξηπυρετούν αεροσκάφη μεγαλύτερα από ένα Σέσσνα.Καλά έκανες και ανέφερες και αυτά τα αεροδρόμια,αλλά θέλω να επισημάνω το γεγονός ότι ξέχασες κάποιο(ή μπορεί και κάποια).Το τωρινό αεροδρόμιο των Ιωαννίνων,το "Βασιλεύς Πύρρος" έχει και ένα μικρό αδερφό στην περιοχή του Κατσικά νοτιοανατολικά της πόλης των Ιωαννίνων.Αυτό το αεροδρόμιο είναι ένας χωμάτινος διάδρομος που εξηπυρετούσε αεροσκάφη του Β.Π.Π. και τώρα πηγαίνουν εκεί οι αερομοντελιστές της λέσχης εδώ στα Γιάννενα για πετάξουν τα μοντέλα τους.Άρα αφού ανέφερες τόσες περιοχές(π.χ. Καλαμάτα,Θεσσαλονίκη,Καβάλα) όπου τα "παλιά αεροδρόμια" είναι ουσιαστικά μακρόστενα χωράφια,θα ήταν λογικό να βάλουμε στη λίστα της απάντησης και αυτό των Ιωαννίνων.

Αυτή την παράθεση την κάνω απολύτως φιλικά και με καμία πρόθεση προσβολής!Γηράσκω αεί διδασκόμενος!Είμαι της άποψης ότι όποιος έχει κάποια πληροφορία σε σχέση με την αεροπορία,καλό θα ήταν να την αναρτά για να μαθαίνουμε κάτι παραπάνω! :wink:
Όπως π.χ. στο πρώτο κουίζ που μάθαμε ότι υπάρχει 737-200 με ακροπτερύγια!

Υ.Γ. Χρήστο το κουίζ σου ήταν πολύ ωραίο και ψαγμένο αν και δεν είχα το "θάρρος" να συμμετάσχω!Μπράβο σου και μπράβο σε όλους αυτούς που συμμετείχαν και απάντησαν σωστά!!!
:laola:

Ναι πολύ σωστό, το γνωρίζω το συγκεκριμένο αεροδρόμιο, αλλά το ξέχασα (όπως και οι συμμετέχοντες :oops: )!

Thanks για την επισήμανση! :wink:

mimithem":2wqi7sg8 said:
Το τωρινό αεροδρόμιο των Ιωαννίνων,το "Βασιλεύς Πύρρος" έχει και ένα μικρό αδερφό στην περιοχή του Κατσικά νοτιοανατολικά της πόλης των Ιωαννίνων.Αυτό το αεροδρόμιο είναι ένας χωμάτινος διάδρομος που εξηπυρετούσε αεροσκάφη του Β.Π.Π.

Για φαντάσου! Μήπως ξέρεις αν το αεροδρόμιο του Κατσικά είναι αυτό που χρησιμοποιήθηκε και στα πρώτα εμπορικά δρομολόγια ?

BTW, έριξα μια ματιά στο χάρτη της USAF (TPC G-3A, 1:500.000) και έχει σημειωμένο το τοπωνύμιο "Κατσικάς".

Καλό βράδυ,

Κώστας