Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω αρχίζω και διερωτώμαι όσον αφορά το (κατά τη γνώμη μου)
ΜΕΙΖΟΝΟΣ σημασίας θέμα του περιβάλλοντος.Διαβάζω ότι πολλοί ρίχνουν το φτάιξιμο στα αεροπλάνα που τόσο αγαπάμε, με τα καυσαέριά τους και το διοξείδιο του άνθρακα...Σιγά μωρέ,παπατζήδες είναι όλοι οι επιστήμονες, η καταστροφή απέχει αιώνες, άρα στα τέτοια μας, όλοι οι οικολογικοί φορείς είναι πολιτικά υποκινούμενοι,κτλ κτλ...Τελικό συμπέρασμα:
Μην ανησυχείτε, συνεχίστε όπως πάτε και καληνύχτα...
Αμ δεν είναι έτσι.Όσο για το τέλος (@ Γκόνσο ειδικά) αν τα 50 το πολύ χρόνια σας φαίνονται αιωνιότητα, τότε το τέλος δεν είναι αύριο...Τα σενάρια που ακούτε δεν είναι ιστορίες από φαντασιόπληκτους σκηνοθέτες αλλά οι πιθανότητες να τα ζήσουμε είναι παρπάνω από πολλές.Το τερπνόν μετά του οφελίμου.Στην περίπτωσή μας το τερπνόν είναι το αεροπλάνο(και όχι μόνο) και το οφέλιμο είναι το περιβάλλον.Δεν είπε κανείς να σταματήσει να πετάει, αλίμονο, αλλά όχι να διαβάζω ότι τα πάντα γίνονται για οικονιμικά οφέλη και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αλλά όλα είναι προφάσεις για κέρδος ακόμα και από τις οικολογικές οργανώσεις.
Hastaroth:
"κατά πόσον όλοι αυτοί οι "οικολόγοι","κλιματολόγοι" και εν γένει γαϊδαρολόγοι,προκειμένου να μεταβούν στίς διάφορες πόλεις τού κόσμου γιά νά κάνουν τίς διαλέξεις τους περί τής οσονούπω ελεύσεως τού τέλους τού κόσμου,χρησιμοποιούν το αεροπλάνο καί όχι τά άλλα μέσα μεταφοράς. "
->Και με τι να πάνε με τα πόδια?Ή κολυμπώντας?Εσύ δηλαδή(και ο κάθε "εσύ" μην το παίρνεις προσωπικά) όσο οικολόγος και να είσαι, δε θα το χρειαστείς το αμάξι κάποια στιγμή?Ε πως δε θα το χρειαστείς...
Gonso:
"οι εκπομπές CO2 και άλλων ρύπων που προέρχονται από τον άνθρωπο, ωχρειούν. Οι τεράστιες αλλαγές στο κλίμα του πλανήτη, δεν είναι καινούριο φρούτο. Συνέβαιναν και πρίν εκατομμύρια χρόνια όταν ήμασταν ακόμα ...γηρίνοι και δεν είχαμε 4Χ4! "
Δίκιο έχεις αλλά οι καταστροφές αυτές στην προϊστορική εποχή δεν έγιναν μέσα σε 100 χρόνια αλλά σε χιλιάδες χρόνια.Η εποχή των παγετώνων δεν έγινε από τη μια μέρα στην άλλη,αλλά πέρασαν γενιές και γενιές...Σίγουρα υπάρχει μια κυκλική γήινη συμπεριφορά σαν αυτή που αναφέρεις,αλλά η συγκεκριμένη (αν είναι τέτοια) δεν είναι φυσιολογική...
Δε θέλω μ'αυτό το άρθρο να θήξω κανέναν, προς Θεού, απλά θέλω να σας "προκαλέσω" να αναρωτηθείτε και να σκεφτείτε περισσότερο με το μυαλό και λγότερο με τις αισθήσεις...