Μια ενδιαφέρουσα ανασκόπηση των τελευταίων ετών και μια μικρή πρόγευση του τι ενδεχομένως ακολουθήσει.
Newly appointed Argentinian President Milei doubles down on plans to shake-up flag carrier Aerolineas Argentinas and further liberalize the market.
www.aerotime.aero
Ευχαριστούμε nick7488. Αν ισχύει το τελευταίο μερίς του άρθρου, υπάρχει ένα καλό στοιχείο, η κερδοφορία της επιχείρισης σε μια εποχή που οι περισσότερες αδρανούν ή γράφουν ζημιές. Δεν είμαι σε θέση να κρίνω αν οι αριθμοί είναι αξιόπιστοι και ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Χωρίς να θέλω να γίνω κριτής, μια υγιής επιφυλακτικότητα, δηλαδή όχι ευπιστία, δε θα ήταν λάθος. Στο παρελθόν, ιδιαίτερα σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, κάποια πρόσωπα του επιχειρηματικού κόσμου, ακόμα και της πολιτικής, έχουν αναμιχθεί σε παράνομες δραστηριότητες όπως μαστροπεία και διακίνηση ναρκωτικών χρησιμοποιώντας ως όχημα ακόμα και αεροπορικές. Ελπίζω να έχουν αλλάξει τα πράγματα, αλλά δεν έχω προσωπική άποψη εφόσον όταν σχεδίαζα να επισκεφτώ την Αργεντινή ξέσπασε ο covid.
Αν θέλουμε όμως να είμαστε θετικοί και αισιόδοξοι, υπάρχει ένα καλό στοιχείο, της κερδοφορίας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει το οικονομικό μέσο για να διορθωθούν κάποια από τα κακώς κείμενα. Δεν γνωρίζω αν αυτό επαρκεί, καθώς θα χρειαστούν και πρώτες ύλες, υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό, αλλά κυρίως ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο για το μέλλον της επιχείρισης που να στηρίζεται από εργαζόμενους, τοπική κοινωνία, ηγεσία, δυνητικούς πελάτες και συνεργάτες. Η έκταση της Αργεντινής επιτρέπει την ανάπτυξη ενός αεροπορικού δικτύου, αλλά όπως γράφετε, αν κατάλαβα καλά η τοπική κοινωνία δεν είναι εξοικειωμένη με το αεροπλάνο ως ευρύ μέσο μεταφοράς. Αυτό μπορεί να αλλάξει, αλλά είναι μέρος διεθνών συγκυριών.
Αν θέλεις, εξήγησέ μας γιατί πιστεύεις ότι δεν αξίζει να σωθεί. Όντως ίσως να φαντάζει δύσκολο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς τα πρόσφατα οικονομικά προβλήματα της χώρας, που δεν ξέρω σε ποιο βαθμό επηρέασαν τη δημόσια και ιδιωτική ζωή. Ίσως να υπάρχουν ελλείψεις στην εκπαίδευση. Σε πολλά μέρη του κόσμου εξακολουθεί να υπάρχει αναλφαβητισμός ή ελλιπής βασική εκπαίδευση, ώστε ακόμη και οι καθημερινές συναλλαγές και η αντίληψη αριθμών και ποσοτήτων να είναι περιορισμένη. Αλλά αυτό δεν είναι λόγος να εγκαταλείπουμε.
Όσον αφορά τη δήλωση του d|m|tr|s, θα με ενδιέφερε το γιατί. Γενικά δε ζούμε στην καλύτερη περίοδο της ανθρωπότητας, αλλά πάντα υπάρχουν άνθρωποι που από τα συντρίμμια φτιάχνουν κάτι καλό, αξιόπιστο και ικανό. Όλοι μπορούν να συμβάλλουν σε αυτό αν βρεθεί η κατάλληλη ηγεσία.