Aegean's Airbus Α320 Family

• Thread starter Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Νομίζω έχει να κάνει με που είναι ασφαλισμένο το αεροπλάνο. Πρέπει να περάσει πάνω από τη χώρα που είναι ασφαλισμένο. Έχω διαβάσει κάπου αλλού για αυτό γιατί μερικά περνούσαν πάνω από Αγγλία και μετά γύριζαν πίσω προς ανατολή.

Στην προκειμένη περίπτωση, θα τα ασφαλίζει μάλλον στην Ελβετία.

Ναι τον ίδιο. Λάθος έκανα εγώ. Λόγω lessor όπως είπες

Δε φαίνεται να είναι leased το NEV πάντως στα σάιτ που συνήθως το αναφέρουν, ούτε πχ το NEU που έκανε την ίδια διαδρομή κατά την παράδοση

Στην Ελβετία και συγκεκριμένα δίπλα στο VOR της Γενεύης υπάρχει σύστημα πιστοποίησης όπου το αεροπλάνο λαμβάνει την RVSM πιστοποίηση. Επίσης υπάρχει και άλλο ένα στη Γερμανία.
Γιαυτό και αυτή η διαδρομή για να μετρηθεί η μέγιστη απόκλιση μεταξύ των 3 ενδείξεων πτήσεως μεταξύ τους και ότι είναι μέσα στα όρια για να μπορεί να επιχειρεί μεταξύ FL290 και FL410 όπου είναι και το RVSM .
Τα αποτελέσματα στέλνονται αυτόματα με το που γίνει η μέτρηση στην εταιρεία μαζί με την ευρωπαϊκή πιστοποίηση της EASA.

Last edited:
Και ξεκινάει σήμερα με την 664 για MXP

Στην Ελβετία και συγκεκριμένα δίπλα στο VOR της Γενεύης υπάρχει σύστημα πιστοποίησης όπου το αεροπλάνο λαμβάνει την RVSM πιστοποίηση. Επίσης υπάρχει και άλλο ένα στη Γερμανία.
Γιαυτό και αυτή η διαδρομή για να μετρηθεί η μέγιστη απόκλιση μεταξύ των 3 ενδείξεων πτήσεως μεταξύ τους και ότι είναι μέσα στα όρια για να μπορεί να επιχειρεί μεταξύ FL290 και FL410 όπου είναι και το RVSM .
Τα αποτελέσματα στέλνονται αυτόματα με το που γίνει η μέτρηση στην εταιρεία μαζί με την ευρωπαϊκή πιστοποίηση της EASA.

Λίγο εκτός θέματος (οι διαχειριστές ας το κρίνουν), αλλά οι διαδικασίες RVSM έχουν δημιουργηθεί από τον Eurocontrol και την European Regional Monitoring Agency (υπηρεσία του Eurocontrol).

European Regional Monitoring Agency

Η όλη διαδικασία της πιστοποίησης RVSM έχει μεγάλο ενδιαφέρον και στο παρακάτω λινκ υπάρχουν πληροφορίες μετρήσεων RVSM ανά αεροσκάφος, operator και χώρα:

RMA operators list

Ξέρει κανείς τι απέγινε το DGC?

Στο υπόστεγο θα είναι πιθανόν μέχρι ο lessor να βρει νέα εταιρία να το πάρει

Γνωρίζει κανείς πόσο καιρό ακόμα θα παραμείνουν καθηλωμένα τα αεροσκάφη με τους προβληματισμούς κινητήρες?