Aegean's Airbus Α320 Family

• Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Το DGI λογικά είναι στην Job Air και το DVI στην Lufthansa Technik για C Check/heavy check. Τώρα αν αποχωρήσουν μετά την συντήρηση δεν το γνωρίζω. Tο DVH όντως είναι ύποπτο για αποχώρηση (και επιστροφή στην Aercap?) επειδή σαν να μην συνηθίζει να κάνει maintenance η A3 στo Kaunas.

Νέο Α321Ν με c/n 12381 στο Αμβούργο στη φάση συναρμολόγησης. Ίσως το SX-NAN;;;:rolleyes:

Από την παρουσίαση επενδυτών Οκτωβρίου 2024, η εικόνα του στόλου με ημερομηνία 30/06/24:

Screenshot 2024-10-30 at 11.02.04 PM.png

Όσο για τις παραδόσεις των ΝΕΟ, δεν έχει αλλάξει κάτι. Μετά την παραλαβή του ΝΕΤ εκκρεμεί μια ακόμα παραλαβή για το 2024.

Screenshot 2024-10-30 at 11.01.55 PM.png

κοίταγα στο planespotters (https://www.planespotters.net/airline/Aegean-Airlines) τα δεδομένα που δίνει για το στόλο της Aegean. Γνωρίζει κάποιος αν είναι ρεαλιστικά;
Παρατηρώ ότι:
Airbus A320-200: 25 in service / 3 parked (μου φαίνεται λογικό λόγω συντηρήσεων/βλαβών κτλ)
Airbus A321-200: 4 in service / 1 parked (μου φαίνεται επίσης λογικό λόγω συντηρήσεων/βλαβών κτλ)
Airbus A320neo: 14 in service / 5 parked (τα 5 εκτός μου φαίνονται κάπως πολλά, σχετίζεται με τα προβλήματα των NEO? )
Airbus A321neo: 8 in service / 5 parked (και εδώ τα 5 εκτός μου φαίνονται πολλά, σχετίζεται με τα προβλήματα των NEO? )

Οι συνολικοί αριθμοί συμβαδίζουν με το αυτούς του προηγούμενου post από mxnk που είναι επίσημα στοιχεία (+/-1), απλά σχολιάζω το θέμα με τα πολλά parked στα NEO. Αν ισχύουν οι αριθμοί πρόκειται για το 1/3 του στόλου ΝΕΟ.
Πιθανόν κάποια σχετίζονται και με τη λήξη της θερινής σεζόν;

A320ceo:
* SX-DGI - Συντήρηση στην OSR
* SX-DNB - (Λογικά) Συντήρηση στο Βενιζέλος
* SX-DVH - Είτε συντήρηση στο KUN είτε αποχώρησε (θα μάθουμε λογικά όταν βγει η νέα έκδοση του περιοδικού Blue που είναι πάντα up-to-date όταν κυκλοφορεί)

A320neo:
* SX-NEA/NEC/NED/NEE/NEO - Grounded λόγω του recall

A321neo:
* SX-NAA/NAF - (Λογικά) Συντήρηση στο Βενιζέλος
* SX-NAG/NAH/NAK - Grounded λόγω του recall

Επίσης, το planespotters βγάζει αυτόματα ως parked όποιο αεροσκάφος δεν έχει πετάξει για μια βδομάδα (μου το έχουν πει οι ίδιοι)

Όσο για το DGT αποχωρεί αύριο για St. Athan (λογικο για την ηλικία του), 3.5 χρόνια μετά το αδερφάκι του το DGS

.....

Όσο για το DGT αποχωρεί αύριο για St. Athan (λογικο για την ηλικία του), 3.5 χρόνια μετά το αδερφάκι του το DGS

6 χρόνια πιο "ηλικιωμένο" από το DVG, το πιο παλιό 320αράκι στα χέρια της Αιγαίου που το είχε πάρει πρώτο μετά τα Avro...

Αυτό είναι το επονομαζόμενο Ethos που όπου και να πάω το βλέπω μπροστά μου σαν να θέλει να μου πει κάτι :rolleyes:
Με έχει στοιχειώσει αλλά πετάω με ethos :mrgreen:

Το dgt ναυλωμενο ηταν απο την 1ημερα στην αιγαιου??ξερουμε τον lessor??

Από το plane spotters
DGT.png