Aegean Pass

Οι τιμές είχαν αυξηθεί πριν λίγο καιρό. Τώρα οι τιμές είναι ακριβότερες επειδή τα πακέτα έχουν περισσότερες πτήσεις.

• Like
Reactions: SGM
Νέοι προορισμοί στο Aegean Pass από Αθήνα: Λισαβόνα, Βιέννη, Βουδαπέστη, Πράγα, Μάλτα, Βαρσοβία, Τιφλίδα, Γιερεβάν, ενώ πλέον υπάρχει και ομάδα δρομολογίων για Τουρκία (Κων/πολη, Σμύρνη) και Βαλκάνια (Τίρανα, Βουκουρέστι, Σόφια, Σκόπια, Βελιγράδι) που δε θυμάμαι να υπήρχαν. Φαντάζομαι είναι τυχαίο που είναι μέσα όλοι οι νέοι προορισμοί της Sky (και έξτρα η Λισαβόνα όπου τους τελευταίους μήνες ανταγωνίζονται την Easyjet)..

Και βλέπω και μέγκα πακέτο που στοχεύει όλη τη ελληνική κοινότητα στη Γερμανία με Αθήνα/Θεσσαλονίκη διαθέσιμες ταυτόχρονα.

Νέοι προορισμοί στο Aegean Pass από Αθήνα: Λισαβόνα, Βιέννη, Βουδαπέστη, Πράγα, Μάλτα, Βαρσοβία, Τιφλίδα, Γιερεβάν, ενώ πλέον υπάρχει και ομάδα δρομολογίων για Τουρκία (Κων/πολη, Σμύρνη) και Βαλκάνια (Τίρανα, Βουκουρέστι, Σόφια, Σκόπια, Βελιγράδι) που δε θυμάμαι να υπήρχαν. Φαντάζομαι είναι τυχαίο που είναι μέσα όλοι οι νέοι προορισμοί της Sky (και έξτρα η Λισαβόνα όπου τους τελευταίους μήνες ανταγωνίζονται την Easyjet)..
Ναι, πολύ ανταγωνίζεται την easy στο LIS-ATH. Η Αιγαιου εχει το πηγαινελα 690Ευρω με αναχωρηση τα μεσανυχτα ενω η easy στα 290 με φυσιολογικες ωρες μεσα στη μερα. Α, βεβαια η Αιγαιου σου δινει μπισκοτακι Κρητης και νερο. Χαλαλι τα 400 Ευρω παραπανω.

Η Αιγαίου έχει και πρωινή αναχώρηση απο Αθήνα / μεσημεριανή από Λισαβόνα. Πιο πολλές επιλογές. Και η Αιγαίου έχει connecting passengers από την Tap η και από Λισαβόνα προς άλλους προορισμούς που πετάει η Αιγαίου. Η εύκολη στοχεύει σε P2P.

Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε. Και μην συγκρίνουμε το service της Αιγαίου με την εύκολη. Μπορεί να μην αξίζει 400 ευρώ παραπάνω αλλά δεν είναι το ίδιο.

Ας μείνουμε στο ότι δεν αξίζει 400 ευρώ παραπάνω.

Και επίσης στο ότι οι τιμές 290 και 690 είναι ενδεικτικές μια κάποιας ημερομηνίας και όχι fix που σημαίνει ότι και η easy μπορεί να το δώσει ακριβότερα και η A3 φτηνότερα. Πχ με μια πρόχειρη ματιά βρήκα Α3 με 210 και την Easy ίδιες ημερομηνίες με 270

Θα αγόραζα Aegean pass αν είχα πιο ξεκάθαρη τιμολόγηση από την αρχή. Τώρα με τους φόρους να είναι εκτός, πρέπει να κάνεις πολλούς υπολογισμούς πχ πόσο δίνεις για Φρανκφούρτη, πόσο για Αθήνα, πόσο για Ντισελντορφ κοκ.

Βγαίνει +200Ε το return αν δεν κάνω λάθος: στα καλά είναι τα μίλια (γίνεσαι gold φαντάζομαι; ) και ότι έχεις τις βαλίτσες κλπ. Επίσης να κάνεις κάποιο hedging στην τιμή αν πραγματικά πετάς τελευταία στιγμή, πχ ιατροί (που είναι δεκάδες χιλιάδες πλέον στην Γερμανία) που σκάνε μύτη για μια επέμβαση μερικών χιλιάδων και γυρνάνε κλπ. Στα αρνητικά είναι ότι σε μια αγορά πχ σαν της Γερμανίας α) μπορείς να θες να πετάξεις το καλοκαίρι απευθείας σε περιφερειακό αεροδρόμιο και έτσι σε περιορίζει, β) υπάρχουν ανταγωνιστικές τιμές πχ από LH, Eurowings, Sky, Ryanair (και από άλλα γερμανικά αεροδρόμια που δεν είναι στο pass βλέπε ΗΑΜ, CGN κλπ) και τιμή 200Ε δεν είναι τόσο δύσκολο να τα βρεις - δεν βάζω καν όσες σε φέρνουν φτηνά με μια σύντομη στάση (πχ ΤΗΥ, Air Serbia) γ) σε περιορίζει να κλείσεις 30 μέρες νωρίτερα (η χαμηλή τιμή), η υψηλή είναι για ειδικές περιπτώσεις.

Νομίζω απευθύνεται είτε σε επιβάτες που δεν είναι price sensitive, είτε σε επιβάτες που έχουν στανταρντ ταξίδια πχ commuters, teleworkers, long distance relationship, ελληνίδες μαμάδες (όπως στη διαφήμιση καλή ώρα) κλπ και μπορούν να οργανώσουν όλο το πρόγραμμα τους μήνες πριν, είτε μόνο την τελευταία στιγμή. Εγώ είμαι κάπου ενδιάμεσα και δεν βλέπω γιατί να το κάνω.

Πάντως καταλαβαίνω ότι έχει μαζέψει πολύ κόσμο (και προπληρωμένο ρευστό), ειδικά σε άλλες αγορές, πχ Ζυρίχη, Αμστερνταμ κλπ που δεν υπάρχουν εύκολα εναλλακτικές.

Σίγουρα θα έπρεπε να ήταν λίγο πιο ξεκάθαρη με τις τιμές και τους φόρους. Πάντως θέλει καλό υπολογισμό για να δεις αν σε συμφέρει.

Χθες κλείσαμε το pass με εναν φίλο για LHR 7 ημερών και 2 εισιτήρια επι τόπου. 44€ φόρος LHR, 36.5 ATH. Βγήκε άμεσα κερδισμένος στο πρώτο RT κατι λιγότερα από 100ε από τον φθηνότερο τρόπο. Τον έπεισα να μη κλείσει τις 12 γιατί κάποιες φορές μπορεί να βρει φθηνότερα. Αλλά σίγουρα καλοκαίρι και γιορτές θα είναι κερδισμένος. Απλά στο Λονδίνο έχεις και άπειρες επιλογές οπότε για κάποιον που κάνει αρκετά RT συμφέρει.
Εγώ προσωπικά που πετάω από AMS, EIN, BRU, DUS, CRL με τα τρένα κτλ για SKG, ATH έχω ένα RT 350€ περίπου, είμαι στη κόψη. Καλοκαίρι έχω πληρώσει έως και 650 ΟW economy ενώ χειμώνα μέχρι και με 40€ δίπλα από το σπίτι πέταξα. Οπότε αν κάνω πολλές καλοκαιρινές πτήσεις με συμφέρει.

Last edited:
Tα 600ρια από AMS τα έχω ακούσει από πολλούς. Μια φίλη μου πήρε το pass καθώς είχε αρρωστήσει συγγενής της και έπρεπε να είναι έτοιμη για άμεση αναχώρηση. Θα έχει ενδιαφέρον τώρα που μπήκε και η Sky, αν κόψει η μαγιονέζα του Βασιλάκη στην Ολλανδία.