Aegean Pass

Τα διάβασα προφανώς, το δεύτερο και το τρίτο ερώτημα δεν είναι σαφή στις συχνές ερωτήσεις και δεν θέλω να την ξανα πατήσω.

Last edited by a moderator:
Τι σου φαίνεται ασαφές στα παρακάτω, και ότι δεν απαντάει στο 2ο και 3ο ερώτημά σου; :rolleyes:

Θα βρίσκω πάντα θέση στην πτήση AEGEAN Pass που επιθυμώ;
Το AEGEAN Pass σας προσφέρει διαθεσιμότητα τελευταίας θέσης, δηλαδή θα σας δοθεί ακόμα και η τελευταία θέση που έχει απομείνει στο αεροσκάφος.

Ποιες πτήσεις περιλαμβάνονται στο πακέτο μου;
Στο κάθε πακέτο AEGEAN Pass περιλαμβάνονται όλες οι απευθείας πτήσεις που εκτελούνται από AEGEAN / Olympic Air στους προορισμούς που έχετε επιλέξει. Για παράδειγμα, για πακέτο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, μπορείτε να κάνετε κράτηση από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα.

Αυξήθηκε και το κόστος του Aegean Pass ανάλογα με το δρομολόγιο (π.χ. οι domestic πτήσεις πήγαν από 21 στα 23, ενώ σε κάποιες international το κόστος αυξήθηκε +10 ευρώ). Αλλά για να μη λέτε, μπήκαν και άλλες γραμμές (νομίζω BCN/MAD που δεν υπήρχαν) καθώς και ένα summer pass που περιλαμβάνει JNX/PAS/MLO με τον περίεργο όρο:

"The Summer Passes are valid for 1 year since purchase date and can be used for flights only from 01/06 to 30/09." aka "Θα είναι για ένα χρόνο αλλά θα είναι μόνο καλοκαίρι".

Με τις τιμές για JNX/PAS/MLO βέβαια, ίσως και να συμφέρει όσους πηγαινοέρχονται.

Το κυκλαδίτικο pass δεν το πολύ καταλαβαίνω για την ώρα! Με τις ίδιες συχνότητες και τα sold out των περασμένων ετών, πως μπορεί να δουλέψει επιτυχώς :rolleyes:

Έβαλαν στο Pass Βερολίνο και Ρώμη,που εάν δεν κάνω λάθος, δεν υπήρχαν προηγουμένως.

Το κυκλαδίτικο pass δεν το πολύ καταλαβαίνω για την ώρα! Με τις ίδιες συχνότητες και τα sold out των περασμένων ετών, πως μπορεί να δουλέψει επιτυχώς :rolleyes:
Αν δεις πόσο εξωφρενικές έγιναν φέτος οι retail τιμές των PSO-Κυκλάδων (μετά την υπαγωγή τους στο σύστημα ναύλων Light-Flex-ComfortFlex), πιστεύω ότι φέτος θα υπάρξουν καλύτερες διαθεσιμότητες.

Κοιτώντας τον Αύγουστο μόνο Y και Μ fares βλέπει κανείς (για PAS τουλάχιστον).

Μα ίσα-ίσα, θα στο πουλήσουν και μετά δε θα βρίσκεις θέση να πετάξεις, οπότε θα πάει στον κουβά.

Για Ρώμη υπήρχε σίγουρα το Aegean Pass, για Βερολίνο δεν είμαι σίγουρος. Η σίγουρη προσθήκη είναι η Βαρκελώνη που δεν υπήρχε παλιά, τη Μαδρίτη δεν τη βλέπω εγώ.. Για τα Κυκλαδίτικα προφανώς εννοούν ότι αν πχ αγοράσεις το pass 17/7/2023 μπορείς να το χρησιμοποίσησεις και το επόμενο καλοκαίρι, 1/6/2024-16/7/2024. Πάντως MLO και JNX δεν έχουν επιλογή για 10 πτήσεις, μάλλον επειδή είναι όντως ουτοπικό να καταφέρει να βρει κάποιος 10 πτήσεις με διαθεσιμότητα, ενώ η PAS έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα (περισσότερες πτήσεις και μεγαλύτερα αεροπλάνα). Σε κάθε περίπτωση, για PAS, JNX και MLO μπορεί να γίνει κράτηση μόνο μέχρι 3 ημέρες πριν την πτήση.

Άλλαξε και σήμερα το Aegean Pass απ' ότι είδα. Πλέον έχει πακέτα των 8 ή 12 πτήσεων για εξωτερικό και των 8, 14 ή 20 πτήσεων για εσωτερικό. Με τις νέες, πιο ακριβές σε σχέση με πέρυσι, τιμές.