Aegean: Neo ή MAX

• Thread starter Thread starter Speedbird8
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Aegean: Neo ή MAX εντός 2017

Φαντάζομαι ότι αν κάποιος είχε νέα (Με σοβαρά στοιχεία) και ήθελε να τα μοιραστεί στο φόρουμ θα είχε γράψει κάτι. Αν δεν έχετε κάποιο νέο πάνω στο θέμα μην γράφετε ερωτήσεις τέτοιου στιλ γιατί το παρακολουθώ και με ενδιαφέρει και εμένα και μου ηρθαν emails ότι υπάρχει νέο από το φόρουμ και βλέπω ερωτήσεις. Συγγνώμη που γίνομαι σπαστικός

Έχεις δίκιο φίλε, μην ανυσηχεις δεν γίνεσαι σπαστικός στη παρούσα φάση εμείς είμαστε αυτοί :lol:

Δεν πηρε ουτε το ενα ουτε το αλλο. Δεν το κλεινετε ρε παιδια; Πολλα μαζευτηκανε... :mrgreen:

Φιλικα
Στεφος

Μανια να γραφετε εδω και να περνω email notification! :lol: Λοιπον εγω πως το βλεπω (μπορει να λεω και βλακειες).
1. Η Αιγαιου ψαχνει στρατηγικο επενδυτη. Κατα την γνωμη μου δεν νομιζω να κανει καμια παραγγελια πριν τον βρει και αν τον βρει.
2. Η Αιγαιου αυτην την στιγμη ισως δεν εχει κατασταλαξει ακομα σε καποιο long term πλανο. Δλδ επεκταση και σε "υπερατλαντικα" (the average Greek avgeek wet dream) η με το παρον δικτυο.

Τωρα εγω προβλεπω (παλι μπορει να λεω βλακειες) οτι μαλλον θα ανανεωσει καποια lease απο τα παλια αεροπλανα διοτι θα ειναι πολυ φθηνα τωρα και ισως συμπληρωσει αν χρειαστει με καποια second hand. Αυτο θα κρατησει μεχρι να βρεθει ο επενδυτης. Μεχρι τοτε τπτ.

Αυτα απο εμενα.

Νομίζω ότι έχεις εν μέρει δίκιο στο θέμα του επενδυτή. Απ' ότι φαίνεται δεν πρόκειται να επεκταθεί σε long-haul χωρίς στρατηγικό επενδυτή. Και έφτασε κοντά με τους Κινέζους της Hainan αλλά δεν έκατσε το deal.

Κατά τ' άλλα, έχω την εντύπωση ότι ακόμα προσπαθούν να αποφασίσουν μεταξύ continuity με Airbus και καλύτερους οικονομικούς όρους με Boeing.

Υπάρχει η πληροφορία στην Wikipedia ότι παρήγγειλαν 3 Airbus A320NEO και υπάρχει και επισυναπτόμενο αρχείο που το επιβεβαιώνει και το παραθέτω:

https://monocle.com/minute/2018/01/10/

Αν γνωρίζετε κάτι παραπάνω για την εγκυρότητα όχι της Wikipedia αλλά του παραπάνω συνδέσμου που παρέθεσα.

Αν όντως ισχύει τότε μιλάμε ότι η απόφαση πάρθηκε και θα επιλέξουν τα Airbus A320NEO μέχρι στιγμής.
Πάντως χαίρομαι ιδιαιτέρως που διάβασα αυτό και με εξέπληξε μπορώ να πω αρκετά.

Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Με εκτίμηση.

Το είχα δει και εγώ πριν λίγες μέρες και αν δεν κάνω λάθος το wikipedia είχε ως πηγή άρθρο του tourismtoday http://www.tourismtoday.gr/?p=79719 , το οποίο αναφερόταν στο άρθρο του monocle. Βέβαια στο ελληνικό site γράφει για 11 Airbus A320neo ενώ στο άλλο για 3 . Ίσως να μπέρδεψαν τους 11 προορισμούς με τα 11 αεροσκάφη :mrgreen: . Γι αυτό δεν το θεώρησα και πολύ έγκυρο

6 σελιδες θρεντ για 2+3 αεροσκαφη; Ονειρευόμασταν (!) Α330νεο/Α350 και ηρθαν 3 320? Σορυ για το περιττό πόστ αλλα μου επεσε λιγο βαρύ.

(πάντως αν όντως ισχύει πολυ λογικος ο αριθμος- αν ανοιχτεί παρα πολυ θα θυμίζει ενα house of cards ετοιμο να καταρευσει).

Ας θυμηθούμε τι ειχε πει ο sir Stelios για την παλια ΟΑ , οτι μπορει να προκαλλεί αισθημα εθνικής υπερηφάνιας να βλεπεις ενα σωρο σταθμευμένα αεροσκαφη της εταιρειας σου αλλα αν δεν πετάνε γεματα δεν τα χρειάζεσαι.

Cheers.

Φαντάζομαι και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα είναι μόνο τρία. Άλλωστε αυτοί το προ ανήγγειλαν την άνοιξη. Ακόμα δεν έχει βγει καμία επίσημη ανακοίνωση, οπότε έχουμε ακόμα.
Σίγουρα όλοι ονειρευόμαστε πολλά αλλά εμείς δεν πληρώνουμε γι αυτά. Και σε μία χώρα που η οικονομία δεν είναι σταθερή και το κράτος πολλές φορές δεν βοηθάει, θαρρώ η Aegean έχει κάνει πολλά βήματα.

Θα μου επιτρέψετε να συμφωνήσω με τον ale3 καθώς με πρόλαβε σε αυτά που ήθελα να πω.

Εγώ απλώς πιστεύω πως από εδώ και στο εξής θα παραγγέλνει αεροπλάνα και θα τα αντικαθιστά με άλλα "παλαιοτέρα" αεροσκάφη του στόλου ένα προς ένα δηλαδή.

Αυτά και ας μην λέμε πολλά έως ότου επιβεβαιωθεί πλήρως.

Με εκτίμηση.