Aegean codeshares

Απο σημερα ξεκινα και η χρηση κοινου κωδικου μεταξυ Α3 και US .

Codeshare routes as follows:

Aegean Airlines operated by US Airways (A33400 – 3419)
Charlotte – Paris CDG
Charlotte – Rome
Philadelphia – Athens
Philadelphia – Brussels
Philadelphia – London Heathrow
Philadelphia – Munich
Philadelphia – Rome

US Airways operated by Aegean Airlines (US4800 – 4899)
Athens – Larnaca
Athens – London Heathrow
Athens – Munich
Athens – Mykonos
Athens – Paris CDG
Athens – Rhodes
Athens – Thessaloniki
Athens – Thira
London Heathrow – Larnaca
Munich – Thessaloniki

http://airlineroute.net/2011/08/01/a3us-codeshare/

Πάντα είχα την απορία γιατί η Αιγαίου δεν έχει codeshare με την Λούφτι ή με την Continental ή τώρα με την US Airways για άλλες πόλεις των ΗΠΑ.
Τώρα μου λύθηκε...
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2049438

Καλά η ποιο χαζή συνεργασία. Πάντα ήθελα να πετάξω Virgin αλλά πετά από LGW. Η Α3 πετά LHR τώρα ποιος θα προτιμήσει να αγοράσει αυτό το εισιτήριο;
Μέχρι στιγμής η Virgin Atlantic έδινε το ΑΤΗ –LHR με BA μάλλον αυτό χάλασε και τα βρήκαν με την Α3.
Δεν νομίζω όμως ότι υπάρχουν πολλοί παράξενοι σαν και εμένα που θα πάνε Κούβα μέσω Λονδίνου (πετώ easyjet γιατί είναι ποιο λογικό) μόνο και μόνο για να πετάξουν με την VS (ελπίζω να είναι τόσο καλή όσο λένε).

---Edit----
Αλλά η Α3 τι θέλει και μπλέκει με μελλοντικό μέλος της SkyTeam? Μπορεί η VS να την έχει η Singapore(Star Alliance) κατά 49% αλλά τον Φεβρουάριο 2011 η AF/KL έδειξε ενδιαφέρον να την αγοράσει όπως και η Etihad.

Λάθος μου οι πτήσεις για BOS,JFK,SFK,MIA,LAX πετούν από LHR :thx:

Στην Ευρώπη έχει partner airline την SAS, και codeshare με Bulgaria Air, bmi, Cyprus, Flybe.

Πετάει και μάλιστα πολύ απο LHR η Virgin..
Μάλλον ψάχνει συνεργασίες με μικρότερες ευρωπαικές εταιρίες για να την τροφοδοτούν με επιβάτες για Αμερική(βλέπε συνεργασία με Cyprus)

Belavia":30xy66cy said:
Αλλά η Α3 τι θέλει και μπλέκει με μελλοντικό μέλος της SkyTeam? Μπορεί η VS να την έχει η Singapore(Star Alliance) κατά 49% αλλά τον Φεβρουάριο 2011 η AF/KL έδειξε ενδιαφέρον να την αγοράσει όπως και η Etihad.

Δεν είναι και σίγουρο ότι η Virgin θα μπει στην Skyteam άσχετα με το τι έγινε με την Delta που προσπαθούσε να την δελεάσει παίζει και η Deutsche Bank που υποτίθεται ότι θα την συμβουλέψει για το συμφέρον της Virgin Atlantic αλλά σίγα μην αφήσει την Lufthansa παραπονεμένη….. Καμία συγχώνευση με την BMI θα κάνουνε να έχει η Star πιο δυνατή παρουσία στο Heathrow. Και δεν είναι και πολύ παράλογη συνεργασία πως θα χτυπήσει καλύτερα την CY στο LCA – LHR τώρα που έχει και αυτή συνεργασία με την Virgin.

Η συνεργασια ομως νομιζω οτι ισχυει μονο για πτησεις που πραγματοποιουνται με μετεπιβιβαση απο το ATH-LHR και οχι σαν απλα δρομολογια, η με αλλο Connection!Με αλλα λογια νομιζω οτι δεν εμφανιζονται οι πτησεις στα συστηματα κρατησεων με κωδικο Α3ΧΧΧΧ αν δεν εχει ξεκινησει το ταξιδι απο το ATH-LHR! Ετσι δεν ειναι? Αν συμβαινει αυτο τοτε δε χτυπαει τη CY αλλα τη ΒΑ στο ATH-LON!

Αυτό δεν το ξέρω μια υπόθεση έκανα γιατί και η CY έχει με την Virgin συμφωνία οπότε και εκέι θα υπήρχε ανταγωνισμός. Φυσικά στο ATH - LON η BA θα έχει ανταγωνισμό αυτό δεν χωράει συζήτηση.

Το 1 ερώτημα είναι γιατι να μην πάει ενας επιβάτης απο αθήνα-αμερική μέσο Φρανκφούρτης και να πάρει και τα μίλια και ισως και άλλες διευκολύνσεις απο το αλλο star alliance μέλος?

Το 2 είναι πως το επέτρεψε αυτό η Star Alliance,και η μόνη εξήγηση είναι οτι η συμφωνία ισχήει απο LCA-LHR HER-LHR

Belavia":17wh3bs4 said:
Σιγά, δεν παντρεύονται κιόλας.
Η διακοπή μιας συμφωνίας codesharing είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Απλά μια μέρα θα εξαφανίσουν αυτές τις πτήσεις από τα συστήματά κράτησης, θα εκτελέσουν κανονικές τα ήδη πουλημένα εισιτήρια και γεια σας.