Aegean Cabin Crew

Καλημέρα σας

Υπάρχει κάποια κοπέλα που να πέρασε απο τη συνέντευξη της 1/3 και να έχει νεότερα; Ξέρετε μέχρι πότε θα ειδοποιούν τους επιτυχόντες; Δυστυχώς πάνω στο αγχος μου δεν το συγκράτησα

Ευχαριστώ
(Laurfly έχεις ΠΜ)

dvixos":1rwi7f5k said:
Λίαν προσφάτως έκανα ένα FRA-ATH με την κοσμαγάπητη Αιγαίου (βρίσκομαι σε mood ενίσχυσης της ελληνικής αεροπορικής βιομηχανίας αν και είναι κατά τι ακριβότερη και λιγότερο άνετη από την Luft.)
Ω του θαύματος "καμπινέρης"-(κατά το το καντινιέρης) ή ορθότερον καμπινάρχης ήταν Άνδρας (στην όψη και την συμπεριφορά προσηκόντως αρρενωπός-κατά την έννοια του μέσου συνετού ανθρώπου) πατημένα τα 40 και γκριζωπό μαλλί.
ΘΑΥΜΑ!!! ΘΑΥΜΑ!!!
Κατά την επιστροφή μου στο Π. Φάληρο οδικώς, καίτοι επισταμένως παρατήρησα, ουδένα αρτοποιείον κατέπεσε

Υ.Γ offtopic. ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ ΑΤΗ-ΗΑΝ να γίνει της.....θα ανέκραζε ποδοσφαιρικώς το πλήθος με όσα κρυφάκουσα να συζητάνε οι συνεπιβάτες μου...

Όταν λες αρρενωπός εννοείς με τρίχα στο χέρι διότι μου είπαν οτι κόβουν αν δουν κάτι τέτοιο. Κοίτα που θα κάνουμε και αποτρίχωση αρρενωποί άνθρωποι!!!!

Στο χέρι τρίχα δεν παρατήρησα. Νομίζω είχε στον Θώρακα, νομίζω δεν πρόσεξα ιδιαίτερα. Ητο .ομως brutal. ρσενικο που λέει και ο τόλης...για τον τσοβόλα

Αγαπητη stella1989 το οτι περασες στην ETIHAD δεν εχει καμια σχεση το οτι απετυχες στην aegean...Στην ETIHAD και κυριως σε ολες τις αεροπορικες του κολπου ψαχνουν ατομα που οι ιδιοι πιστευουν οτι θα αντεχαν να ζουν στην ερημο...Οι περισσοτερες κοπελες τους φευγουν στο διμηνο...Ψαχνουν λοιπον οσο πιο πολυ νεους και φαντασμενους μπορουν να βρουν και πιστεψε με εχω παρα πολλους γνωστους στην Etihad...Στην aegean απο την αλλη επειδη υπαρχει υπερπροσφορα για την καλυψη θεσεων πολυ απλα μπορουν να παρουν οποια η οποιον θελουν πολυ πιο ευκολα γιαυτο ειναι και πιο δυσκολο το να προσληφθεις στην aegean αυτη τη στιγμη...Οσο αναφορα για τα 750-800 που λες εχεις λαθος...τα λεφτα μαζι με τα πτητικα ξεπερνανε το χιλιαρικο πραγμα που οπως ειπες εσυ για σερβιτορες και καθαριστριες και για την χρονικη στιγμη αυτη στην ελλαδα ειναι παρα πολλα!Τελειωνοντας θα ηθελα να σου πω οτι μονο με αυτα που ειπες δεν ξερω αν οντως αυτο το φορουμ το παρακολουθουν recruiters της aegean αλλα χαιρομαι τοσο πολυ που δεν επιλεχθηκες και γλυτωσαν οι ανθρωποι της αιγαιου,που θεωρουν αυτο το επαγγελμα ως λειτουργημα και οχι ως σερβιτορες,να σε εχουν μαζι τους στις πτησεις..Απορεις που η aegean παιρνει τοσα βραβεια...ισως δεν εχεις πεταξει με πολλες εταιρειες να δεις τη διαφορα του επιπεδου του προσωπικου και των παρεχομενων υπηρεσιων...Δεν εχεις καταλαβει καν τι επαγγελμα ειναι αυτο για το οποιο εστειλες αιτηση...Παλι καλα που δεν πηρες τη θεση απο μια κοπελα που πραγματικα θα το ηθελε..θα το σεβοταν και θα το εκτιμουσε...Αν βλεπουν αυτο το φορουμ οι recruiters μπραβο σας κυριοι:great:

που λέει και ο τόλης...για τον τσοβόλα
Έχω λυώσει στα γέλια,πρωι-πρωι!
Μα,καλά,έχει ο Τσοβόλας τρίχες στο στήθος;Για άτριχο τον είχα!Τέλλος!

Υποψιάζομαι πως αν μπαίναμε στο αντίστοιχο Airliners της Ολλανδίας, της Σουηδίας, της Γερμανίας κλπ., η συζήτηση -μεταξύ άλλων- περί κριτηρίων επιλογής εκ μέρους του HR ως προς την τριχοφυία των φροντιστών ή οι ερωτήσεις για το πόσο εύκολο είναι το τεστ των αγγλικών (για να μη φανεί, ότι με το ζόρι πήραμε το Lower) θα αντιμετωπίζονταν εξ ορισμού ως τρολλάρισμα.

Νομίζω πως όλα αυτά δείχνουν ότι σε αυτή τη χώρα, ο αεροπορικός πολιτισμός του HR και του επιπέδου των υποψηφίων έχει πολύ δρόμο για να διανύσει.

Τόσο μεγάλο προβλημα έχετε κάποιοι που η Stella1989 είπε την αλήθεια για την κατάσταση που αντιμετωπίσαμε στην "συνέντευξη" της Aegean ;
Ξέρεις το να λέγεται με κατά τ' άλλα ήρεμους τόνους η φραση "χαίρομαι που δεν πέρασες στην συνέντευξη", ή το να κρίνετε ότι όποιος διαφωνεί με ενα σύστημα επιλογής και το εκφράζει ειναι ακατάλληλος για αεροσυνοδος/φροντιστής, υποτιμάτε οι ίδιοι το επάγγελμα, είναι σαν να λέτε ότι ικανός για πλήρωμα καμπίνας είναι όποιος δεν έχει αντιρρήσεις, δέχεται ένα άδικο σύστημα επιλογής, συναινεί στο ότι η γνώση του των ξένων γλωσσών μπορεί να εξεταστεί και συνοψίζεται στη γνώση της έκφρασης "overhead bin" ή στο "please, fasten your seatbelts" κλπ κλπ.
Υποτιμάτε οι ίδιοι το επάγγελμα και τους ασκούντες αυτό.
Stella 1989 δεν ξέρω αν πρόκειται ποτέ να το δεις, συγχαρητήρια από εμένα που είχες το θάρρος μέσα από έναν τόσο αφιλόξενο χώρο να πεις την δικαιότατη αποψή σου με την οποία, πίστεψέ με, συμφωνούν πολλές από τις κοπέλες που παρεβρεθησαν στο event αυτό που μας ονόμασαν συνέντευξη και ήταν οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό.
ΥΓ1: Φίλε που λες για τα κριτήρια της Etihad και των εταιρειών-κολοσσών του Κόλπου, κρίμα. Το σύστημα επιλογής τους είναι αξιοκρατικότατο και δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει εκείνο της British Airways ή της Delta. Αντιθέτως. Ντροπή να μιλάς έτσι για τους χιλιάδες Εργαζόμενους των εταιρειών εκείνων. Αν οι εργαζόμενοι της Aegean, όπως λες, της έδωσαν το βραβείο της Best Regional Airline στην Ευρώπη, το πλήρωμα, το ίδιο το πλήρωμα της Etihad έχει βραβευθεί ως Best cabin crew, νομίζω στον κόσμο αλλά επειδή γράφω από κινητό δεν μπορώ να το τσεκάρω αμέσως, και οι εργαζόμενοι της Qatar (ένα εξόγκωμα στον κόλπο ειναι και το Κατάρ) της έχουν προσφέρει το βραβείο Best Airline of the World.
ΥΓ2: Γελάω με την κοπέλα που μόλις είδε τα σχόλια τύπου "οι recruiters παρακολουθούν" και "μια αεροσυνοδός δεν εξεγείρεται τόσο έντονα" μπήκε για να γράψει να μην τσακωνόμαστε. Εντάξει αγάπη μου, θα σου έρθει μήνυμα εντός ολίγου ότι προσεληφθης/είσαι σωστή εργαζόμενη.

Χαιρομαι που σε εκανα να χαμογελασεις, εαν θεωρεθεις παντως πως το να κρινει ο ενας τον αλλον και να τον θιγει ειναι ωραιο καλα κανεις, δικαιωμα σου. Το οτι ειπα ειναι κριμα να συμβαινει ολο αυτο απο την στιγμη που δεν γνωριζουμε ο ενας τον αλλον και ουτε εχουμε να χωρισουμε κατι εαν θεωρειται απο την μερια σου αστειο και οτι προσπαθω να παριστανω την σωστη υποψηφια για αεροσυνοδο λυπαμαι αλλα εισαι λαθος. Δεν με γνωριζεις ομως οποτε λογικο να θεωρεις αστειο το οτι δεν υπαρχει λογος να γινονται τσακωμοι και παρεξηγησεις, παρα ολα αυτα χαιρομαι που σου φανηκα διασκεδαστικη. Σου ευχομαι ειλικρινα καλη επιτυχια να εχεις

Ίσα ίσα που συμφωνώ απόλυτα σε όσα λες.
Απλά το θέμα δεν είναι ποιος παρακολουθεί (δεν πάει σ' εσένα αυτό) ούτε το να μην τσακωνόμαστε (αυτό πάει :p ) αλλά να μην προσβάλλουμε και υποτιμούμε μια κοπέλα που κρίνει αρνητικά την διαδικασία της A3.
Θεώρησα άτοπο την στιγμή που κάποιος βάλλεται, να πούμε "ας μην τσακωνόμαστε" , ενώ μπορούμε να βοηθήσουμε την κοπέλα που, ενώ δεν την ξέρω, με στενοχώρησαν πολύ αυτά που ειπώθηκαν γι' αυτήν.
Ο συνδυασμός ότι εσυ είπες να μην τσακωνόμαστε μετά την "παρακολούθηση" ήταν δικός μου και έχεις δίκιο, φαντάζομαι ήταν εσφαλμένος.