Θα ήθελα να κάνω απλά μια διευκρίνηση για την ερώτηση των ρεπό γενικότερα, όχι όσον αφορά την Aegean καθώς δεν έχω καμιά εικόνα για το συμβόλαιο που παρέχει, δε γνωρίζω κανέναν που να δουλεύει εκεί οπότε δε μπορώ να έχω άποψη πόσο μάλλον να συμμετέχω στην απάντηση των ερωτήσεων.
Η EASA όμως που είναι υπέυθυνη για τους πτητικούς κανονισμούς και όλες τις προδιαγραφές έχει κανόνες οι οποίοι πρέπει να τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια καθώς ο φάκελος σου ελέγχεται και φαίνονται τα πάντα (Πόσες ώρες πέταξες μέσα στο μήνα, πόσα πρωινά έκανες, πόσα σκέλη μέσα στη μέρα, τι rest είχες πριν κλπ κλπ )Δεν μπορείς λοιπόν να δουλέψεις πάνω απο 6 συνεχόμενες μέρες ή αν και εφόσον το θέλεις εσύ και μια έβδομη, αλλά οπωσδήποτε ΠΡΕΠΕΙ να έχεις δυο συνεχόμενα ρεπό ανά 14 ημέρες. Επίσης έχεις δυο ώρες προκειμένουν να παρουσιαστείς στο αεροδρόμιο. Αυτά ως απλά παραδείγματα στο τι μπορεί να ισχύει ή όχι. Φυσικά οι κανονισμοί είναι πάρα πολλοί στο τι επιτρέπεται και τι όχι και μάλιστα άλλαξαν κάποια πράγματα και σχετικά πρόσφατα. Με λίγα λόγια καμιά εταιρία δε θα σου επιβάλλει να δουλέψεις σε σημείο πέραν απο το νόμιμα προβλεπόμενο είτε αυτη είναι η Aegean είτε η American είτε η Κάτω Ραχούλα Airlines.
Απο κει και πέρα, αγαπητέ/ή candidate, ναι το επάγγελμα είναι απαιτητικό όμως δεν είναι ούτε πυρηνική φυσική ούτε αυτοάνοσο νόσημα. Προσωπικά τουλάχιστον δεν έχω παρουσιάσει καμιά αλλεργία στα χρόνια που ασχολούμαι. Ούτε μπαλόνια γινόμαστε, ούτε φλύκταινες βγάζουμε απο το κακό μας. Είμαι της άποψης πως η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς, πόσο μάλλον τώρα που οι επιλογές δεν είναι και πολλές. Δε γίνεται να ζούμε με το "αν" και "μήπως". Δε χρειάζεται να παραπληροφορούμε και να αποκαρδιώνουμε παιδιά που θέλουν ν'ασχοληθούν και απλά ρωτάνε για να μάθουν περισσότερα πράγματα. Όπως επίσης και δεν είναι σωστό να τους στρέφουμε σε "αραβικές" χώρες που σε αποζημειώνουν όπως λες. Αν μιλάς απο προσωπική πείρα, χαίρομαι που η εμπειρία σου ήταν τελείως διαφορετική απο τη δική μου. Αν όχι, λίγη προσοχή κατά την ταπεινή μου γνώμη στο τι λέμε και στο τι προτάσεις δίνουμε.
Φιλικά