Αγαπητοί φίλοι,
Μου έχει τύχει μια περίπτωση early-booking, πιο συγκεκριμένα τα τελευταία Χριστούγεννα FCO-CHQ-FCO 200,32Ευρώ (μαζί με φόρους κλπ).
Το εισιτήριο ήταν πάλι e-ticket και δεν είχα επιβαρυνθεί 2 φορές με "τον φόρο υπέρ του ελληνικού δημοσίου"(ενιαίο εισιτήριο).Καθώς άμα έκοβα ξεχωριστά τα σκέλη με τους 19ριδες και 39ριδες ναύλους κόστιζε παραπάνω(δε θυμάμαι με ακρίβεια το ποσό).
Όμως το σύστημα μου "έδινε" μέχρι και Χανιά τη δυνατότητα να κόψω εισιτήριο.(Άρα οι ναύλοι αυτοί ισχύουν αν "περνάς" από Αθήνα).
Άρα aakunz αυτό μπορεί να άλλαξε πρόσφατα και να μη το γνωρίζω!(Ναί άλλες low cost το κάνουν είναι γεγονός,όμως η aegean δε το κανε πρίν λίγο καιρό τουλάχιστον)
(Όπως τόνισα σε παραπάνω πόστ, στο παράδειγμα που σήμερα θέλω να κάνω μια κράτηση για τον Ιούνιο)
Όμως ένα άλλο σημείο που "μπάζει" το σύστημα είναι το εξής.
Π.Χ. CHQ-ROM 15/06 - 18/06 ROM-CHQ Το σύστημα βγάζει error 310 "Δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στην οικονομική θέση,προσπαθήστε για διακεκριμένη".......
Αυτό που δέ καταλαβαίνω είναι το εξής:Γιατί να βγάζει ότι δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στην οικονομική θέση, έχοντας στην πραγματικότητα ακόμα διαθέσιμους 19αριδες και 39αριδες ναύλους.(που είναι οι πρώτοι που πωλούνται)άρα το αεροπλάνο είναι ακόμα άδειο!Δέ βγάζει διαθεσιμότητα σε κανένα οικονομικό ναύλο, παρά μόνο στη Διακεκριμένη!
Όσο για τις πτήσεις της εταιρίας για/από Θεσσαλονίκη!Μην ξεχνάτε ότι ζούμε στη
μόνη χώρα στον κόσμο με πρωτεύουσες κ συμπρωτεύουσες!
Τo μόνο ουσιαστικό hub-βάση των ελληνικών εταιριών στην Ελλάδα βρίσκεται στην Αθήνα!(κακά τα ψέματα)Όλα τα άλλα είναι για λόγους καθαρά marketing και ίσως prestige.
Από Αθήνα πρέπει όλοι να "περνάμε"!Κοιτούσα τις ταρίφες Χανιά-Θεσ/νίκη 130Ευρώ Oneway aegean(απευθείας,οικονομική θέση για τον Οκτώβρη) :evil: :evil:
Δυστυχώς η επαρχία στην Ελλάδα είναι και θα είναι (έτσι όπως φαίνεται) μόνιμα πίσω στις μεταφορές τουλαχιστον.
Να 'στε καλά!
Α! Αν θέλετε δημοσιεύω το παραπάνω σούπερ οικονομικό εισιτήριο FCO-CHQ για τους δύσπιστους Θωμάδες!
Συγνώμη που ξαναποστάρω τόσο άμεσα,αλλά,
aakunz":3j6l719g said:
ΓΙΑ ΤΙΣ POINT2POINT ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ:
Στο σημείο αυτό να προσθέσω μία ακόμη λεπτομέρεια. Στο αριστερό μέρος του κάθε flight segment, θα βρείτε ένα κουτάκι με ένα "i" μέσα. Αν πατήσετε εκεί, θα σας ανοίξει μία λίστα με τα διαφορα RBD's. Αν λοιπόν θελήσετε να αγοράσετε ένα ακριβότερο εισιτήριο που να μην υπόκειται σε περιορισμούς, δηλαδή να μπορείτε να αλλάξετε την ημερομηνία ή να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων, θα πρέπει να επιλέξετε Υ, Μ, L, Κ. Το Χ επιτρέπει αλλαγές με EUR15 σύν διαφορά στον αμέσως επόμενο διαθέσιμο ναύλο, στην περίπτωση που στη νέα πτήση σας δεν υπάρχει X διαθέσιμο. Τα U, V και Τ δεν επιτρέπουν καμία αλλαγή.
Αυτό δε το έχω δεί ποτέ!ούτε και τώρα που γράφω το είδα!Και έχω κλείσει αρκετά e-tickets.Χρησιμοποιώ IE7.Μήπως το σύστημα σου δίνει αυτή την επιλογή στο e-ticket για ταξιδιωτικά γραφεία?
Λυπάμαι αλλά για απλό(κοινό θνητό) e-ticket δεν υπάρχει κάτι τέτοιο!(μακάρι να υπήρχε)
Sorry παίδες για το οφ-τόπικ!
Edited: flightnumber υπάρχει το κουμπάκι επεξεργασία όταν θέλουμε να προσθέσουμε/διορθώσουμε κάτι στο post μας.