Υπαρχει τυπος αεροπλανου;

stelidas

Νέο μέλος (Tourist)
Εγγραφή
22/06/2012
Μηνύματα
4
Likes
0
Γεια σας παιδια,
θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποιος τυπος αεροπλανου που να μπορει να μεταφερει 80-100 ατομα και να προσγειώνεται σε 1000 μετρα διαδρομο; (για διαδρομη ελλαδα-ιταλια)
 
και να πετας τον κοσμο με αλεξιπτωτα ε;
 
Μπορούν να βγούνε και απο την πόρτα εκτός αν προτιμάνε το αλεξίπτωτο :D
 
stelidas":3h3r02xf said:
και να πετας τον κοσμο με αλεξιπτωτα ε;
Τί ακριβώς εννοείς;
Ρώτησες:
stelidas":3h3r02xf said:
θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποιος τυπος αεροπλανου που να μπορει να μεταφερει 80-100 ατομα και να προσγειώνεται σε 1000 μετρα διαδρομο; (για διαδρομη ελλαδα-ιταλια)
Το αεροσκάφος που ανέφερα, μεταφέρει 93 άτομα, προσγειώνεται σε λιγότερο από 1000 μέτρα διάδρομο και μπορεί να εκτελέσει τη διαδρομή Ελλάδα - Ιταλία. Ψέμματα δεν είπα.

Επίσης, έχω κάνει πάμπολλες διαδρομές με C-130, αλλά δυστυχώς, ποτέ δεν "με έχουν πετάξει με αλεξίπτωτο"...
 
Πρεπει να βρεις καποιο στην κατηγορια των STOL αλλα δεν ξερω καποιο περα απο το C130. Για να βρεις καποιο που να σταματαει στα 1000 μετρα ή θα πρεπει να μειωσεις τις απαιτησεις σου σε θεσεις επιβατων (δηλαδη στα 50-60 ατομα) ή να αυξησεις την αποσταση που θα φρεναρει.
 
δυστυχως τα 1000 μετρα ειναι στανταρ καθως επισης και η μεταφορα κατω απο 80 ατομα ειναι ασυμφορη.... το C-130 που ανεφερε ο φιλος ειναι τελεια περιπτωση αλλα ψαχνω απο χτες και εχω βρει μονο cargo versions, υπαρχουν τετοια αεροπλανα στην πολιτικη αεροπορια; ξερετε καποια εταιρεια που να τα χρησιμοποιει;
 
Αν επιτρέπεται, για ποιο λόγο τα ψάχνεις?
 
για μεταφορα επιβατων απο ιταλια-ελλαδα (σε νησι). ο μονος τροπος με τον οποιο γινεται να μεταφερθει ο κοσμος προς στιγμην ειναι να μεταβουν με αεροπλανο απο ιταλια σε κοντινο νησι και να ερθουν απο κει με καραβακια (εκει ομως εμφανιζονται τα προβληματα γιατι πολλες φορες τα καραβακια δεν μπορουν να ταξιδεψουν λογο φουρτουνας). μπορουν να ερθουν απευθειας απο ιταλια στο αεροδρομιο του νησιου μας με αεροπλανα 50 θεσεων αλλα η μεταφορα ειναι επιζημια για τα γραφεια. για να μην ειναι επιζημια η μεταφορα πρεπει σε καθε δρομολογιο να μεταφερονται τουλαχιστον 80 ατομα, ομως ο αεροδιαδρομος του νησιου ειναι μονο 1000 μετρα. εξ'ου και η ερωτηση: υπαρχει τυπος επιβατικου αεροπλανου που να μπορει να μεταφερει τουλαχιστον 80 ατομα και να προσγειωνεται στα 1000 μετρα;
 
Το AT75 (πήγαινε στο μέσον της σελίδας, κάτω απ' το "product sheets" και πάτα στο "performance") φαίνεται να είναι πολύ κοντά στα ζητούμενα, ίσως με κάποια μικροθυσία στο φορτίο του ή το συνδυασμό με άλλο νησί να βγάζει το δρομολόγιο.

Aυτοί οι 1000άρηδες διάδρομοι ανα το Αιγαίο σε συνδυασμό με τα απροστάτευτα λιμάνια είναι :evil:
 
Top