(βασικα εχω μια διαφωνια οσον αφορα τον τιτλο του thread μιας και ως retro livery τεινει να ονομαζεται ενα παλιο livery που μια εταιρια επιλεγει να φορεσει σε αεροσκαφος της με αφορμη καποια επαιτειο κλπ.)
γενικα απο παλια livery ποιο να πρωτοδιαλεξεις, χωρια που μερικα ηταν πανεμορφα, για τους περισσοτερους απο εμας εχουν πλεον και συναισθηματικη αξια μιας και θυμιζουν συγκεκριμενα ταξιδια, αναμνησεις κλπ. προσωπικα θα διαλεγα:
-TWA 80s κοκκινη ριγα και TWA στην ουρα, παροτι το double globe θεωρειται ως το πλεον κλασσικο της εταιριας, εγω διαλεγω αυτο μιας και στεκοταν ανετα ακομα και σημερα κατα τη γνωμη μου. κυκλοφορησε και σε ενα απιστευτο reverse colors στα DC-9 και αφησε εποχη
-PAN AM billboard, (αυτο με τα μεγαλα γραμματα δλδ) απιστευτο livery που σημερα επαναφερουν τη μοδα του οι εταιριες, πολυ μπροστα απο την εποχη του
αναμεσα στα παλια liveries που εχουν γραψει εποχη, αλλα εμενα προσωπικα με αφηνουν αδιαφορο θα ανεφερα το widget classic της Delta και το landor της ΒΑ και τα δυο liveries-φετιχ για τους λατρεις αυτων των δυο εταιριων. σημερα κατα τη γνωμη μου φανταζουν πολυφορεμενα και εντελως παλιομοδιτικα.
καμμια φορα ειναι ενδιαφερον να ξεθαβονται παλια threads. σε λιγα χρονια θα μπορουν να αναφερθουν εδω liveries που σημερα πετανε η που προσφατως αντικατασταθηκαν και ακομα δε θεωρουνται retro