Your favorite retro livery....?

• Thread starter Thread starter Hristos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Your favorite Retro Livery of the 70s, 80s & 90s

• Olympic Airways 70, 80 & arxes 90

Votes: 0 0,0%
  • Pan Am / Pan American Airlines

• ta diafora xromata tis Braniff

• Aeroflot tou 60 kai 70

• ta kokkina tis Air Canada (1980 - lates 80s)

• to green livery tis Cathay Pacific

• SAA 1980 & 1990

• BA Landor

• to smile tis PSA :-)

• Qantas 1970 & 1980 (V-JET ktlp)

• Swissair 1990

• China Airlines 1990

• i Blue Livery tis Air France 1970 (nomiso?)

• Alitalia 60 & 70

• Total voters
    0
  • Poll closed .
Tης Καναδεζικης CP Air

(βασικα εχω μια διαφωνια οσον αφορα τον τιτλο του thread μιας και ως retro livery τεινει να ονομαζεται ενα παλιο livery που μια εταιρια επιλεγει να φορεσει σε αεροσκαφος της με αφορμη καποια επαιτειο κλπ.)

γενικα απο παλια livery ποιο να πρωτοδιαλεξεις, χωρια που μερικα ηταν πανεμορφα, για τους περισσοτερους απο εμας εχουν πλεον και συναισθηματικη αξια μιας και θυμιζουν συγκεκριμενα ταξιδια, αναμνησεις κλπ. προσωπικα θα διαλεγα:

-TWA 80s κοκκινη ριγα και TWA στην ουρα, παροτι το double globe θεωρειται ως το πλεον κλασσικο της εταιριας, εγω διαλεγω αυτο μιας και στεκοταν ανετα ακομα και σημερα κατα τη γνωμη μου. κυκλοφορησε και σε ενα απιστευτο reverse colors στα DC-9 και αφησε εποχη
-PAN AM billboard, (αυτο με τα μεγαλα γραμματα δλδ) απιστευτο livery που σημερα επαναφερουν τη μοδα του οι εταιριες, πολυ μπροστα απο την εποχη του

αναμεσα στα παλια liveries που εχουν γραψει εποχη, αλλα εμενα προσωπικα με αφηνουν αδιαφορο θα ανεφερα το widget classic της Delta και το landor της ΒΑ και τα δυο liveries-φετιχ για τους λατρεις αυτων των δυο εταιριων. σημερα κατα τη γνωμη μου φανταζουν πολυφορεμενα και εντελως παλιομοδιτικα.

καμμια φορα ειναι ενδιαφερον να ξεθαβονται παλια threads. σε λιγα χρονια θα μπορουν να αναφερθουν εδω liveries που σημερα πετανε η που προσφατως αντικατασταθηκαν και ακομα δε θεωρουνται retro :wink:

Με σιγουριά θα πω το Sky Blue livery της Braniff International! Μπορεί να μην είναι εντυπωσιακό σαν το πορτοκαλί του 747 αλλά σίγουρα κάνει το 727 να δείχνει όμορφο (ακόμη περισσότερο από ότι είναι...).

Φωτογραφία:
:arrow: http://www.airliners.net/photo/Braniff-International-Airways/Boeing-727-62C/0092192/L/

Ένα υπέροχο album γεμάτο με liveries της Braniff:
:arrow: http://www.airliners.net/search/photo.search?album=13312