Γενικές (αεροπορικές) απορίες !!!

  • Thread starter Thread starter gioannis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Israel,Tel Aviv

Αγαπητέ Hastaroth περιττό το ΥΓ σου , πρώτον το Ισραήλ δεν το συμπεριέλαβα στις αραβικές χώρες και δεύτερον δεν επιθυμώ συζητήσεις τι χώρα είναι το Ισραήλ και ποιες είναι οι αραβικές χώρες, αυτά θέλουν πολύ κουβέντα και δεν αφορούν το φόρουμ , όμως ειρήσθω εν παρόδω σε πληροφορώ και μένα μου αρέσει το Ισραήλ ως γεωγραφικός τόπος, μόνο!
Τα περί politically correct, όπως και περί βομβιστικών επιθέσεων στο Λονδίνο, δεν τα σχολιάζω, θα σχολιάσω μόνο το σκέλος των πληροφοριών σου προς στον ΟΑL260 όσον αφορά ήθη, έθιμα, περιορισμούς κλπ ( που είναι μέρος των όσων ανέφερα παραπάνω στη πρώτη μου τοποθέτηση, που θεωρώ απαράδεκτα για μια πολιτισμένη χώρα), όπου διαπιστώνω ότι μάλλον συμφωνείς μαζί μου, διαφωνώντας. Οπότε δεν έχομε πρόβλημα, όποιος γουστάρει πάει όπου του αρέσει, απλά εξέθεσα καλοπροαίρετα κι εγώ τις προσωπικές μου εμπειρίες/απόψεις από Μέση Ανατολή, στο φίλο συμφορουμίτη που ζήτησε πληροφορίες και ο οποίος ήδη αποφάσισε να ταξιδέψει, καλό του ταξίδι και καλά να περάσει!
 
Re: Israel,Tel Aviv

Αγαπητέ AOA,όταν λές "Χώρες όπου στερούν στον επισκέπτη για όποιους διαρκείς ή πρόσκαιρους λόγους, βασικές δημοκρατικές ανθρώπινες ελευθερίες μετακίνησης και δικαιώματα ή έστω αντικειμενικά μεγιστοποιούν τους κινδύνους σωματικής ακεραιότητας του επισκέπτη, είναι κατά τη γνώμη μου απόλυτα προς αποφυγή για το μέσο επισκέπτη/τουρίστα" και συμπεριλαμβάνεις και το Ισραήλ ανάμεσα σ'αυτές,θα ήθελα να σέ ρωτήσω:

1.Πήγες ποτέ στό Ισραήλ και σού στέρησαν "βασικές δημοκρατικές ανθρώπινες ελευθερίες μετακίνησης και δικαιώματα";Δηλαδή,γιά να γίνω πιό σαφής,πήγες ποτέ π.χ στό Τελ-Αβίβ και σού απαγόρεψαν να πάς στήν Allenby Street;Πήγες ποτέ στην Χαϊφα και σού απαγόρεψαν να πάς στό λόφο Καρμέλ;

2.Οταν μιά οργανωμένη μειοψηφία πολιτών εμποδίζη τουρίστες να επιβιβαστούν στό αεροπλάνο γιά να ταξιδέψουν,ή να αποβιβαστούν/επιβιβαστούν σε κρουαζιερόπλοιο ή να μπούνε/βγούνε απ'το ξενοδοχείο τους ή να μπούν σ'έναν αρχαιολογικό χώρο,και το κράτος δέν κάνει τίποτε γιά να αποτρέψη αυτήν την δράση τής οργανωμένης μειοψηφίας,δέν αποτελεί αυτό "στέρηση βασικών δημοκρατικών ανθρώπινων ελευθεριών μετακίνησης και δικαιωμάτων"-και μάλιστα προκαλούμενη όχι από το κράτος αλλά από όποιον γουστάρει;

Και δέν είναι αυτή η χώρα,κατά την γνώμη σου,"απόλυτα προς αποφυγή για το μέσο επισκέπτη/τουρίστα";

Οσο γιά τό "απαράδεκτο" τών ηθών,εθίμων και περιορισμών γιά μιά πολιτισμένη χώρα,πού το είδες εσύ αυτό;Στό ότι το Σάββατο είναι καθολική αργία στο Ισραήλ;Μά όπως εδώ στην Ελλάδα η επικρατούσα θρησκεία (Χριστιανική) ορίζει ώς καθολική αργία την Κυριακή,έτσι και στο Ισραήλ η επικρατούσα θρησκεία (Εβραϊκή) ορίζει ώς καθολική αργία το Σάββατο.Αλλο "ήθος και έθιμο" δέν σε είδα να αναφέρης,εκτός άν εννοής τό kosher φαγητό (που όμως δέν είναι υποχρεωμένος κανείς να το τρώη,άν δέν είναι observant Εβραίος) ή το ότι δέν υπάρχει χοιρινό κρέας (που δέν νομίζω να είναι και κάτι τόσο σημαντικό,σιγά μήν πεθάνη κάποιος επειδή δέν έφαγε μιά μέρα τό λουκανικάκι του-κι'εξ άλλου,καλύτερα έτσι,τά κρεατικά γενικώς ανεβάζουν την χοληστερίνη και δέν είναι υγιεινά).Και σε ό,τι αφορά τους περιορισμούς,μήν ξεχνάς ότι το Ισραήλ είναι μιά χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση με γειτονικές της χώρες που τής αρνούνται ακόμα και τό δικαίωμα να υπάρχη-και παρ'όλα αυτά έχει μιά καλή οικονομική κατάσταση και τεχνολογική πρόοδο και.Λογικό είναι να ισχύουν κάποιοι περιορισμοί που αποσκοπούν στην ασφάλεια τών πολιτών και επισκεπτών τής χώρας.

Αυτά από μένα (που όπως είδες δέν συμφωνώ μαζί σου,απλώς διαφωνώ) και εύχομαι καλό ταξίδι στον συμφορουμίτη μας και να έχη ευχάριστη διαμονή.
 
Re: Israel,Tel Aviv

Hastaroth":23l3c2is said:
@OAL260:Η Παρασκευή είναι εργάσιμη μέρα (το πρωί όμως μόνο).


Μιλούσα για εταιρίες και όχι για καταστήματα κλπ. Είναι όπως το δικό μας Σάββατο.
 
Re: Israel,Tel Aviv

Ας αφήσουμε λίγο στην ησυχία του το Μεσανατολικό και ας βοηθήσουμε το φίλο Βαλεντίνοβίσση. Ας μείνουμε στο Kosher, το οποίο αποτελεί τον πονοκέφαλο των πληρωμάτων καμπίνας. Εκτός από τον τρόπο θανάτωσης, που ανέφερε ο φίλος hastaroth, το kosher έχει να κάνει με μία ολόκληρη τελετουργία, ομοιότητες της οποίας βρίσκουμε και στη νηστεία των ορθοδόξων (π.χ. οι νηστεύοντες Ορθόδοξοι δεν τρώνε ζωικές τροφές αλλά λένε ναι στις γαρίδες και όχι στο λάδι κλπ κλπ.). Αρχικά απαγορεύει την κατανάλωση ωμού κρέατος καθώς και κρέατος από σφαγμένα ζώα των οποίων το αίμα δεν έχει στραγγίξει. Υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες θηλαστικών τα οποία αποκλείονται και κριτήριο αποτελεί το σχήμα των νυχιών και των οπλών των ποδιών τους αλλά και το αν είναι μυρικαστικά ή όχι. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να συνυπάρχουν στο ίδιο γεύμα, κρεατικά με γαλακτοκομικά και αυγά . Συνεπώς, η καρμπονάρα και το Big Mac ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ KOSHER, όμως η καμηλοπάρδαλη είναι kosher. Το χοιρινό πάλι όχι.

Τα μαλάκια και τα οστρακόδερμα δεν είναι kosher. Τα ψάρια για να θεωρηθούν kosher πρέπει να έχουν και λέπια αλλά και πτερύγια.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι τα σκεύη με τα οποία μαγειρεύτηκαν μη-kosher τροφές δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν για μαγείρεμα kosher τροφών, εκτός κι αν "εξαγνιστούν". Επίσης, kosher κρασί παύει να είναι kosher στην περίπτωση που από το ίδιο μπουκάλι σερβιριστεί μη-εβραίος.

Το μέλι δεν είναι kosher, αφού αποτελεί προϊόν μη-kosher ζώων (έντομα).

Οι εγχώριες αεροπορικές εταιρείες εισάγουν τα kosher γεύματά τους από πιστοποιημένα από Ραββίνους κέντρα παρασκευής σε Ηνωμένο Βασίλειο και Βέλγιο. Συνήθως τα πληρώματα περιμένουν από τον επιβάτη να ευλογήσει το γεύμα και να το ελέγξει. Οι επιβάτες που έχουν παραγγείλει αυτά τα γεύματα, ελέγχουν σχολαστικά τη σχετική πιστοποίηση και ελέγχουν για τυχόν αλλοιώσεις. Έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν το γεύμα ως απαράδεκτο και να ζητήσουν άλλο.

Γλωσσικά:
Τα εβραϊκά είναι μία από τις παλαιότερες ομιλούμενες γλώσσες και ίσως μία από τις πιο δύσκολες στην εκμάθηση. Συγγενεύουν κυρίως με τα αραβικά, μια και χρησιμοποιούν τη ίδια δομή τριγράμματων ριζών από τις οποίες προκύπτουν οι υπόλοιπες λέξεις. Αν ξέρεις λίγα ρωσικά, ίσως βοηθηθείς, μια και τα ρωσικά είναι η τρίτη πιο διαδεδομένη γλώσσα στη χώρα μετά την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ.

Χρήσιμα:
Οι ισραηλινές πρέπει να είναι από τις ομορφότερες γυναίκες στον κόσμο (μην παραδειγματίζεστε από τη Γκόλντα Μέυρ ή τη Ντάνα Ιντερνάσιοναλ).

Φίλε Valentinovissi, καλό ταξίδι. Αν μπορέσεις, ζήτα από την Αιγαίου να σου δώσει το προηγούμενο τεύχος του blue (ανοιξιάτικο), όπου έχει εκτενέστατο ρεπορτάζ για το εξωτικό Τελ Αβίβ.
 
Re: Israel,Tel Aviv

Χρήσιμα:
Οι ισραηλινές πρέπει να είναι από τις ομορφότερες γυναίκες στον κόσμο (μην παραδειγματίζεστε από τη Γκόλντα Μέυρ ή τη Ντάνα Ιντερνάσιοναλ).
Αυτο ξαναπεστο. Ειναι πραγματικα πανεμορφες και νομιζω οτι -κακως- δεν ειναι διαδεδομενο αρκετα (δεν καταλαβαινω τι ειδους διαδωση περιμενω αλλα εν παση περιπτωση το εγραψα). Καταγομαι απο το πιο τουριστικο μερος της Ελλαδας και πραγματικα χαζευεις απο την ομορφια των κοριτσιων που μας επισκεπτονται απο το Ισραηλ.

Φίλε Valentinovissi, καλό ταξίδι. Αν μπορέσεις, ζήτα από την Αιγαίου να σου δώσει το προηγούμενο τεύχος του blue (ανοιξιάτικο), όπου έχει εκτενέστατο ρεπορτάζ για το εξωτικό Τελ Αβίβ.

Πραγματικα ανεπαναληπτο αφιερωμα για μια πολη που θα εδινα τα παντα να επισκεφτω,-πιστευω οτι συντομα θα γινει-. Λαθος μου η μη εκμεταλλευση των φοβερων τιμων της Αιγαιου την ανοιξη.
Θα περιμενα περισσοτερες πληροφοριες απο την πρεσβεια του Ισραηλ στην Ελλαδα γιατι αυτη την στιγμη μαζευουμε πληροφοριες απο φιλους και γνωστους σε θεματα που αφορουν π.χ. την αναγκη βιζα.
Αν διαβαζει καποιος που εχει σχεση η καποιος τακτικος επισκεπτης της χωρας θα αξιζε τον κοπο ενα μνημιωδες trip report που να μην περιοριζεται στην αεροπορικη εμπειρια του ταξιδιου.
 
Re: Israel,Tel Aviv

Τρεις σημειώσεις:
1. Το kosher προβλέπει ότι δεν πρέπει να "βράζει κανείς το παιδί στο γάλα της μάνας", που μεταφράζεται ότι δεν πρέπει να μπλέκεται στην διατροφή το γάλα με το κρέας. Έτσι οι πολύ ορθόδοξοι Εβραίοι έχουν δύο σετ πιατικά, δύο ψυγεία, δύο νεροχύτες και δύο σετ σκεύη για φαγητά με γάλα και με κρέας. Επίσης αν κάποιος φάει κρέας/γάλα, πρέπει να περιμένει τρεις ώρες πριν φάει το ανάποδο. Τέλος να σημειώσω ότι όλα αυτά είναι βλακείες για τους περισσότερους Εβραίους και κατ'επέκταση και για τους περισσότερους Εβραίους Ισραηλινούς! Χονδρικά, όσοι χριστιανοί κάνουν νηστεία όλη τη 40στη, άλλοι τόσοι είναι και οι Εβραίου που ακολουθούν κατά γράμμα το kosher! Πολλοί Εβραίοι πάντως δεν τρώνε χοιρινό στο σπίτι (δεν το μαγειρεύουν), αλλά το τρώνε εκτός (π.χ. οι περισσότεροι Έλληνες Εβραίοι δεν μαγειρεύουν χοιρινό στο σπίτι, αλλά τρώνε σουβλάκια και χοιρινά πιττόγυρα εκτός)...
Πάντως και οι δικοί μου γονείς που είναι χριστιανοί, το χοιρινό στο σπίτι δεν το μαγειρεύουν και το αποφεύγουν και έξω, οπότε προσωπικά δεν έχω συνηθίσει να τρώω χοιρινό εκτός από καμιά περιστασιακή τηγανιά όταν η μάνα έχει κέφια ή κανένα πιττόγυρο έξω και γενικά νομίζω ότι οι Έλληνες δεν το τρώμε τόσο πολύ όσο οι Ρώσοι π.χ. που είναι και το θέμα του επόμενου point.

2. Στο Ισραήλ, λόγω του μεγάλου αριθμού Ρώσων που εκμεταλλεύτηκαν την ύπαρξη κάποιου Εβραίου προγόνου στην οικογένεια για να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ με τον "Νόμο της Επιστροφής", χωρίς οι ίδιοι να είναι Εβραίοι, τα τελευταία χρόνια υπάρχει χοιρινό, αλλά πρέπει να ξέρεις που θα το βρεις (κυρίως σε ρώσικα μαγαζιά). Οι Ρώσοι αγαπούν το χοιρινό και η συνήθεια δεν κόβεται με μια μετανάστευση στο Ισραήλ.
Επίσης, χαρακτηριστικό είναι τα οστρακόδερμα (π.χ. γαρίδες) που ενώ απαγορεύονται από το kosher, σερβίρονται κανονικότατα σχεδόν σε όλα τα εστιατόρια του Τελ Αβίβ, και η πλειοψηφία των Ισραηλινών τους έχει ιδιαίτερη αδυναμία. Είναι αρκετά χαρακτηριστικό αυτό για το πόσο οι περισσότεροι Ισραηλινοί (που είναι secular ή ελαφρά θρησκευόμενοι, όπως και οι Έλληνες Χριστιανοί) ακολουθούν τους διαιτητικούς κανόνες της εβραϊκής θρησκείας.

3. Τα Εβραϊκά, προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι δύσκολη γλώσσα. Έχει αρκετά λογική δομή χωρίς σχεδόν καθόλου εξαιρέσεις, και κατά συνέπεια είναι αρκετά εύκολα στην εκμάθηση για κάποιον που δει την μαθηματική πλευρά του σχηματισμού των εβραϊκών λέξεων. Το ίδιο ισχύει και στα Αραβικά, απλά η διαφορά είναι ότι τα Εβραϊκά ως ημι-κατασκευασμένη γλώσσα που ήταν νεκρή και ζούσε μόνο μέσα στις συναγωγές και όχι στην καθημερινή οικογενειακή ζωή των Εβραίων για πολλούς αιώνες, κατά την "ανάστασή" της στις αρχές του προηγούμενου αιώνα από τον Eliezer Ben-Yehuda, πέρασε από μία μεγάλη απλοποίηση σε σχέση με τη βιβλική μορφή της και ταυτόχρονα δανείστηκε πολύ λεξιλόγιο από τις ευρωπαϊκές γλώσσες των Εβραίων (δηλαδή τα Γερμανικά-Yiddish και σε μικρότερο βαθμό από τα Σεφαραδίτικα-Ισπανικά) για να εκφράσει σύγχρονες έννοιες, και έτσι έχει γίνει αρκετά εύκολη για σημιτική γλώσσα...
Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι πάρα πολλοί Εβραίοι από όλο τον κόσμο που μιλούν διάφορες γλώσσες και που μεταναστεύουν ή πηγαίνουν για λίγο καιρό (π.χ. για σπουδές) στο Ισραήλ, φαίνεται να μαθαίνουν πολύ γρήγορα και καλά τη γλώσσα καθώς υπάρχει ένα πολύ καλά οργανωμένο σύστημα διδαχής της γλώσσας σε ξένους (τα λεγόμενα Ulpanim-φροντιστήρια) τόσο στο Ισραήλ όσο και σε άλλες χώρες... Δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο καλά οργανωμένο, μόνο στη Θεολογική διδάσκονται οργανωμένα τα Εβραϊκά αλλά και εκεί μόνο τα Βιβλικά. Δυστυχώς, η προσπάθειες της Ισραηλιτικής Κοινότητας της Ελλάδας για διδαχή της σύγχρονης Εβραϊκής δεν είναι πολύ καλά οργανωμένες με αποτέλεσμα να χρειάζεται να κάνει κανείς ιδιαίτερα αν θέλει πραγματικά να μάθει τη γλώσσα γρήγορα και εύκολα...

Τέλος, προσωπική μου άποψη είναι ότι αν δεν σκέφτεται κανείς τα πολιτικά θέματα της περιοχής, το Ισραήλ είναι ένας πολύ όμορφος προορισμός όπου η ζωή είναι πολύ χαλαρή και φιλελεύθερη και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν περιορισμοί της ελευθερίας, τουλάχιστον όχι περισσότεροι από ό,τι στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Το Σάββατο πράγματι κάποιοι το παίρνουν στα σοβαρά, η πλειοψηφία όμως απλά αράζει και ξεκουράζεται, όπως κάνουμε εμείς την Κυριακή (στην Ελλάδα μάλιστα τα μαγαζιά πρέπει να είναι υποχρεωτικά κλειστά τις Κυριακές λόγω εθνικού ωραρίου και φαιοκόκκινου τραμπουκισμού, στο Ισραήλ δεν υπάρχει τέτοια υποχρέωση, όποιος θέλει ανοίγει και το Σάββατο).
Σε θέματα ασφάλειας τα μέτρα είναι αυστηρά λόγω τρομοκρατικών επιθέσεων παλαιότερα σε καφετέριες και εμπορικά κέντρα (όπως είναι όμως και στην Αγγλία ή την Αμερική) αλλά είναι αρκετά πιο διακριτικοί και επαγγελματίες π.χ. από τους Έλληνες Αστυνομικούς που σε σταματάνε στο LGAV στο baggage claim και σου συμπεριφέρονται λες και είσαι σκουπίδι γιατί έρχεσαι από το Βέλγιο και μπορεί να φέρνεις μαζί σου ναρκωτικά (και ηλιθιότητα και πλήρης αναποτελεσματικότητα απλά για να πουν στον προϊστάμενο ότι ελέγξανε Χ ταξιδιώτες)! Σε καφετέριες υπάρχουν φρουροί (οι οποίοι όμως, όπως είπε και παραπάνω ένας συμφορουμίτης, δεν έχουν καμία σχέση με το ελληνικό "face control" και τους φουσκωτούς της παραλίας)! Στο αεροδρόμιο υπάρχει αυστηρό σύστημα αλλά γι'αυτό το λόγο ποτέ δεν έχει γίνει αεροπειρατεία σε αεροπλάνο της ElAl και σε αεροπλάνο που έφυγε από Ισραηλινό αεροδρόμιο!
Τέλος, στο Ισραήλ, είναι πιο μπροστά από εμάς σε θέματα ελευθερίας και δικαιωμάτων καθώς αναγνωρίζουν πλήρως τους γάμους ατόμων ίδιου φύλου (αρκεί αυτοί να έχουν τελεστεί στο εξωτερικό καθώς εντός Ισραήλ τελούνται μόνο θρησκευτικοί γάμοι, οπότε ακόμα και πολλά ετερόφυλα ζευγάρια πάνε για γάμο στην Κύπρο) ενώ απαγορεύεται αυστηρά οποιαδήποτε διάκριση αναφορικά με το σεξουαλικό προσανατολισμό και το φύλο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο στρατός όπου στο Ισραήλ οι ομοφυλόφιλοι φαντάροι υπηρετούν ελεύθερα και άνετα και έχουν και εξτρά δικαιώματα (π.χ. να κάνουν ντουζ σε χωριστές καμπίνες και όχι στις κοινόχρηστες ντουζιέρες αν δεν αισθάνονται άνετα και η αλήθεια είναι ότι σε αντίθεση με τις ηλιθιότητες που λέμε στην ομοφοβική Ελλάδα, οι γκέι δεν αισθάνονται όμορφα να κάνουν ντουζ με άλλους γυμνούς άντρες, ούτε κάνουν οφθαλμόλουτρο σε τέτοιες περιπτώσεις, επίσης μπορούν να έχουν τα ίδια ευεργετήματα με τα ετερόφυλλα ζευγάρια όσον αφορά τη στρατιωτική θητεία που είναι 3 χρόνια για τους άντρες και 2 χρόνια για τις γυναίκες).
Για πάενε σε ελληνικό στρατόπεδο να πεις ότι είσαι γκέι, θα σε πάρουν στο ψιλό, θα σε παρενοχλούν ακόμα και εχθρικά θα σου φέρονται οι ανώτεροι! Να χαρώ εγώ την χώρα της ελευθερίας όπου ζούμε εμείς και λέμε ότι στο Ισραήλ περιορίζονται οι ελευθερίες του πολίτη και του τουρίστα...
 
Re: Israel,Tel Aviv

DIMITRISMILANO":ur7kmfuq said:
Χ
Θα περιμενα περισσοτερες πληροφοριες απο την πρεσβεια του Ισραηλ στην Ελλαδα γιατι αυτη την στιγμη μαζευουμε πληροφοριες απο φιλους και γνωστους σε θεματα που αφορουν π.χ. την αναγκη βιζα.
Αν διαβαζει καποιος που εχει σχεση η καποιος τακτικος επισκεπτης της χωρας θα αξιζε τον κοπο ενα μνημιωδες trip report που να μην περιοριζεται στην αεροπορικη εμπειρια του ταξιδιου.


Βίζα δεν χρειάζεσαι, από την στιγμή που έχεις Ελληνικό διαβατήριο. Όταν φτάσεις σφραγίζουν το διαβατήριο με Visit Permit B/2 διάρκειας 3 μηνών. Βέβαια με τέτοια σφραγίδα στο διαβατήριο ξεχνάς επίσκεψη σε χώρες όπως Αίγυπτο Συρία κλπ...
 
Re: Israel,Tel Aviv

Επειδή το Tel Aviv είναι και δικό μου απωθημένο, αναρωτιέμαι αν κάποιος που έχει επισκεφτεί τη χώρα, μπορεί μετά να επισκεφτεί και αραβικές χώρες.Λόγου χάρη, έχω διαβάσει στο internet ότι θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα με το διαβατήριο αν θελήσεις αργότερα να επισκεφτείς τη Συρία.Ίσως να συμβαίνει και το ανάποδο, να μην μπορείς να επισκεφτείς το Ισραήλ αν προηγουμένως έχεις επισκεφτεί τη Συρία.
Τα σχόλια περί καταστρατήγησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πιστεύω έχουν να κάνουν με την τρομολαγνεία που επικρατεί(ενδεχομένως και δικοιολογημένα, οπότε δε μιλάμε για "λαγνεία', αλλά για σωστές πρακτικές).Ωστόσο ανασχετικούς παράγοντες για το ταξίδι προσωπικά αποτελούν:
-οι απαράδεκτες ώρες αναχώρησης και άφιξης της Α3 τουλάχιστον για την καλοκαιρινή περίοδο που διανύουμε,
-οι τιμές της EL AL και κυρίως
-το Ben Gurion, για το οποίο και αν έχουν ακουστεί πράγματα!Η προοπτική να περάσω μιά ώρα ανάκριση, να περάσουν δέκα φορές από ακτίνες ένα ένα τα προσωπικά μου αντικείμενα και να ανοίξουν η να καταστρέψουν το laptop μου, απαξιώνει την προοπτική ενός τέτοιου ταξιδιού.
Ελπίζω να είμαι υπερβολικός και να μην ευσταθούν τα όσα έχω ακούσει περί του TLV.
Τέλος, χαίρομαι που υπάρχει στη Μέση Ανατολή ένα μέρος που σέβεται και επικροτεί τη διαφορετικότητα των ανθρώπων, μιας που εμάς ακόμα μας χαλάει η Dana International (ελπίζω ο φίλος παραπάνω να έκανε πλάκα).
 
Re: Israel,Tel Aviv

Με πρόλαβε στην ερώτηση μου, περί Συρίας, ο φίλος OAL 260. Άρα υπάρχει πρόβλημα για κάποιον που θέλει να επισκεφτεί την ευρύτερη περιοχή.
 
Re: Israel,Tel Aviv

OAL260":36gjm1d2 said:
DIMITRISMILANO":36gjm1d2 said:
Βέβαια με τέτοια σφραγίδα στο διαβατήριο ξεχνάς επίσκεψη σε χώρες όπως Αίγυπτο Συρία κλπ...
Οχι, δεν έχεις πρόβλημα. Ποιος το λέει αυτο για την Αίγυπτο?

Η Αίγυπτος έχει πλήρεις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ (όπως και η Ιορδανία), συνεπώς δεν υπάρχει θέμα με το ποιά χώρα επισκέφθηκες πριν ή μετά.

Οσο για Συρίες, Μαυριτανίες κλπ που δεν αναγνωρίζουν το Ισραήλ και πιθανόν (πιθανόν λέω, δεν έχω βρει επίσημη πηγή) να απαγορεύουν στον ταξιδιώτη την είσοδο εφόσον έχει ταξιδέψει στο Ισραήλ, ποτέ να μην πάω. Αν αυτοί έχουν πρόβλημα με τον Ελληνα ταξιδιώτη επειδή κάποτε πήγε στο Τελ Αβίβ, ας πάει ο ταξιδιώτης αλλού.

Εχω φίλο που έχει ταξιδέψει πολλές φορές στη Μέση Ανατολή (Συρία, Ιορδανία, Λίβανο κλπ) και επισκέπτεται χωρίς πρόβλημα το Ισραήλ. Και προχθές έβγαλε βίζα για Ιράν. Συνεπώς, γίνεται. Απλά ίσως θέλει τον τρόπο του.

Κρατάτε μικρό καλάθι όταν ακούτε ότι το Ισραήλ είναι «εμπόλεμη ζώνη», ότι αν πας δεν θα μπορείς να πας μετά στο Κατάρ (στην πραγματικότητα, στο Κατάρ ταξιδεύουν και Ισραηλινοί) και άλλα τέτοια ανεύθυνα. Κάντε την έρευνά σας, ρωτήστε στις πρεσβείες, διαβάστε σε φόρουμ άλλους ταξιδιώτες που ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΕΙΡΑ και όχι «κάπου άκουσα ότι είναι επικίνδυνα και μια θεία μου που πήγε έβλεπε όλα παντού και φοβόταν».

edit
Βρήκα αυτή τη σελίδα σε ένα ισραηλινό site, απαντά σε απορίες για βίζες κλπ.
http://igoogledisrael.com/2009/09/can-i ... -passport/
 
Top