Ξενοδοχεια για Πραγα

• Thread starter Thread starter payton
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
COMPUTERISE":r6bo48gp said:
Κι εγώ νομίζω ότι πρέπει να δώσει αυτά τα 350 ψωροευρώ την βραδυά που ζητάνε στο Four Seasons. Kαι μετά να φάει στο εστιατόριο Αlegro όπου θα δώσεις περίπου 80ευρώ το κεφάλι και βέβαια payton μην ξεχάσεις να πάρεις λιμουζίνα για την επιστροφή στο αεροδρόμιο.... Τι θα δώσεις καμμιά 100ευρώ ακόμα!! Εξάλλου βρε κουτό θα κάνεις οικονομία και δεν θα αγοράσεις κρύσταλα!! Μια ή άλλη θα σου έρθει βρε!! Άκου τον fotis ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ!!

Ήμαρτον Θεέ μου, τι άλλο θα διαβάσω....

γιατί τόση ειρωνία?χαλάρωσε!!!!!

fotis":2euegd0i said:
ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑΞΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ!!!
α) Θα σε γδάρουν
β) υπάρχει λεωφορείο που στο τέρμα του έχει σταθμό μετρό. Ρώτα στις πληροφορίες με το που βγαίνεις από το χώρο παραλαβής αποσκευών. Επίσης να πάρεις εισητήριο για τα μέσα μεταφοράς για 72 ώρες. Βολεύει πάρα πολύ.

Εγω θα ελεγα να παρεις ταξι αλλα να ειναι της εταιρειας ραδιοταξι ΑΑΑ.
Ειναι η μονη εταιρεια που χρεωνει κανονικα και δε σε κλεβουν.

παιδια να ρωτησω κατι ακομα συναλλαγμα που ειναι καλυτερο να κανω? εδω στις τραπεζες δεν μπορουν μου κανουν...σε ανταλλακτηριο στο αεροδρομιο σε τσεχικη τραπεζα η πουθενα αλλου? γιατι ακουσα οτι κρατανε πολυ μεγαλη προμηθεια.ευχαριστω

payton":1cl306hr said:
παιδια να ρωτησω κατι ακομα συναλλαγμα που ειναι καλυτερο να κανω? εδω στις τραπεζες δεν μπορουν μου κανουν...σε ανταλλακτηριο στο αεροδρομιο σε τσεχικη τραπεζα η πουθενα αλλου? γιατι ακουσα οτι κρατανε πολυ μεγαλη προμηθεια.ευχαριστω

Δεν θυμαμαι εγω, αλλα ενα θα σου πω σιγουρα: ΜΗΝ κανεις συναλλαγμα απο τυπακια στο δρομο (στην Τσεχια, παντα) που σε πιανουν και σου λενε "hey mister, good exchange" και κατι τετοια. 99% θα σου δωσουν πλαστα χαρτονομισματα. ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Μην κάνεις συνάλλαγμα από ελληνική τράπεζα.
Κάνε ένα (μικρό) ποσό από το ανταλλακτήριο στο αεροδρόμιο έτσι ώστε να μπορέσεις να πληρώσεις το ταξί ή το λεωφορείο (το οποίο σου προτίνω να χρησιμοποιήσεις) και μετά κάνε συνάλλαγμα από ανταλλακτήρια που θα βρίσκεις κάθε 20 μέτρα στο κέντρο. Με τίποτα μην έχεις καμία τέτοια συναλλαγή με πλανόδιους-πεζούς.
Το μόνο που χρειάζεται να προσέξεις είναι την ισοτιμία.
Πάντα να ρωτάς πόσες κορώνες θα σου δώσουν για τα ευρώ που θα τους δώσεις.
Μια συνηθισμένη παγαποντιά που κάνουν είναι να γράφουν με μεγάλα γράμματα μια εντυπωσιακή ισοτιμία και όταν σου δίνουν το συνάλλαγμα συνειδητοποιείς ότι είναι πολύ μικρότερη. Δεν σε έχουν κοροϊδέψει, απλά με πολύ μικρά γράμματα έχουν γράψει κάτω-κάτω ότι αφορά ποσά άνω των 3000 ευρώ.
Γι' αυτό θα ρωτάς: πόσες κορώνες μου δίνετε για 100 (πχ) ευρώ?
Επίσης, το 90% των ανταλλακτηρίων δεν κρατά προμήθεια. Καλό είναι όμως να ζητάς να στο διευκρινίζουν από πριν και αυτό.

Εγω παντως που ημουν Ουγγαρια το καλοκαιρι μολις εφτασα στο αεροδρομιο εβγαλα λεφτα απο ενα ΑΤΜ. Ουτε τραπεζες, ουτε πλανοδιοι ουτε τιποτα.

Απλα, σιγουρα, με ασφαλεια και χωρις προμηθεια (3 ευρω στα 500 δεν ειναι τιποτα)

Στα ΑΤΜ των περισσοτέρων τραπεζών η προμήθεια είναι 4,40 ευρώ, συν το ότι η ελληνική τράπεζα στην οποία πληρώνεις τα ευρώ (αφού εκεί είναι ο λογαριασμός σου) σε χρεώνει με τη δική της (απαράδεκτη) ισοτιμία.
Νομίζω πως καλύτερα είναι να αλλάζεις μετρητά σε ανταλλακτήρια.

Εξαρτάται από την τράπεζα που εξέδωσε την πιστωτική. Έχω μια mastercard με την οποία μπορώ δίχως χρεώσεις να πάρω λεφτά από ATM. Είναι πολύ καλύτερα από ότι να πάω σε ανταλλακτήριο. Δεν γνωρίζω όμως αν υπάρχει και στην Ελλάδα τράπεζα που να προσφέρει τέτοια πιστωτική, μιας και αυτή που έχω είναι γερμανική.

Άκη, πίστεψέ με, στην Ελλάδα δεν υπάρχει τέτοια κάρτα.
Μακάρι να λειτουργούσαν οι ελληνικές τράπεζες όπως οι γερμανικές.

payton":26n19cya said:

δεν κανουμε ποτε συναλλγμα..ουτε απο ελληνικη τραπεζα ουτε απο ανταλλακτηρια... θα εχεις μαζι σου την cashcard σου και θα βγαλεις χρηματα απο ατμ. θα σου κρατησουν εννοειται καποια χρηματα αλλα πολυ λιγοτερα απο οτι θα σ κρατουσαν αλλου.