Βάσεις της Ryanair σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

• Thread starter Thread starter OA701
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Ryanair στην Ελλάδα

STAVROS_ATH":34s44ls2 said:
Τα 12 ευρώ είναι το σπατόσημο.Μη λέμε ό,τι θέλουμε.
Δηλαδη σε δρομολογιο που δεν περιλαμβανει το Βενιζελο ουτε σαν αναχωρηση ουτε σαν αφιξη (π.χ. Θεσ/νικη-Ροδο) τα 12 ευρω φοροι λεγονται <<σπατοσημο>> ?

Ναι σπατόσημο είναι ή αλλιως τέλος εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης αεροδρομίου. Άλλο πράγμα αυτό και άλλο ο φόροι του ΕΛΒΕΝ. Μια αναζήτηση στο google δεν κάνει κακό!
Και στην περίπτωση των πολυ φτηνών εισιτηρίων, κάτω του κόστους των φόρων, τα καλύπτει η ίδια η Ryanair

To όνομα σπατόσημο δε βγαίνει από τα Σπάτα; :P

Πάντως τώρα που προσπαθώ να κλείσω για ένα Σ/Κ μέσα στον Μάιο, Ryanair και Aegean εχουν παραπλήσιες τιμές για όλο τον Μάιο....

χαιρετω το φορουμ μετα απο καιρο. Τσιμπησα και εγω για Λονδινο αρχες του Μαιου. Δεν εχω μεγαλες προσδοκιες για φαγητο on board κτλ. Το κομματι της ασφαλειας με ανησυχει ως ασχετος επιβατης (γιατι η αληθεια ειναι πως οι low cost αεροπορικες ειναι συνδεδεμενες στο μυαλο καθε κοινου θνητου ως οχι ασφαλεις).
Η απορια μου ειναι η εξης: σε περιπτωση που δεν επιλεξεις να αγορασεις συγκεκριμενη θεση πως δουλευει η ολη διαδικασια? μπαινεις μεσα αλα τρολευ και προσπαθεις να καβατζωσεις θεση παιζοντας ξηλο με τους υπολοιπους? Σου καθοριζεται randomly θεση στο boarding pass? Και εαν εχω βγαλει εισιτηρια για 2 ατομα? Ο συνταξιδιωτης σου μπορει να καθεται αλλου για αλλου?

Μακαρι παντως μελλοντικα να εμφανιστουν πτησεις και προς Γερμανια απο Αθηνα. Οι μεχρι στιγμης εμπειριες μου αφορουν την Aegean και μονο.

Μεγάλες προσδοκίες τι εννοείς; Να μην έχεις καμία προσδοκία, οι οδηγίες της εταιρείας είναι σαφείς: προσφέρονται τα πάντα στο αεροπλάνο μόνο επί πληρωμή, ακόμα και το νερό. Ξέρω κόσμο που έφαγε lunch στο Ρώμη-Θεσσαλονίκη με 11 ευρώ και έμεινε ευχαριστημένος. Επιλογές είναι αυτές. Άλλος παίρνει σαντουιτσάκι από το σπίτι και νεράκι από το αεροδρόμιο με 50 λεπτά.

Το κομμάτι της ασφάλειας να μη σε ανησυχεί καθόλου, οι πιθανότητες να πάθεις κάτι είναι ακριβώς όσες και με το να πάς με Aegean, δηλ. σχεδόν μηδενικές.

Με τις θέσεις ναι, αν δεν αγοράσεις θέση ή priority boarding, είσαι στην ουρά και ό,τι προλάβεις. Αυτό συμβαίνει και στην easyjet.

Λάθος, και καλό είναι να μη γράφουμε ότι θέλουμε παιδιά.
Πλέον από 1 Φεβρουαρίου όταν κάνεις τσεκ ιν, 7 μέρες πριν την πτήση και όχι νωρίτερα, σου δίνει θέση, όπως κάνει και η Easyjet(αλλά αυτή από την αρχή).

https://www.ryanair.com/en/news/ryanair ... from-1-feb

Αυτήν τη στιγμή συμβαίνει κάτι πολύ ενδιαφέρον στην αεροπορική βιομηχανία. Οι παραδοσιακές αεροπορικές εταιρείες προσπαθούν να χαμηλώσουν το κόστος, ενώ παράλληλα οι χαμηλού κόστους να γίνουν πιο πελατοκεντρικές. Η Ryanair κάνει μεγάλη στροφή και σοβαρή προσπάθεια σε αυτό το κομμάτι, οπότε ας μη βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα. Το να έχουμε μια επιπλέον επιλογή σε κάποια δρομολόγια είναι πολύ καλύτερο από το μονοπώλιο. Όλα τα προϊόντα δεν είναι για όλους, όποιος δεν θέλει απλά δεν αγοράζει. Ή δοκιμάστε το και αν δεν σας αρέσει, μην το ξαναεπιλέξετε. Τέλος, πάντα κάνουμε έρευνα αγοράς! Ψυχραιμία!

Ενδιαφέρον.Κλασσικά οι Ιρλανδοί χρεώνουν παραπάνω τις "καλές" θέσεις :rant:

Δηλαδή teris3 οι άλλες εταιρείες τι διαφορετικό κάνουν; Μήπως δεν χρεώνουν τις καλές θέσεις ή μήπως χρεώνουν τη μεσαία;

Lufthansa: 10 ευρώ για να διαλέξεις θέση και 20 αν θες περισσότερο χώρο.
Air France:10 ως 20 ευρώ σε emergency exit.
Klm: 20 ως 90 ανάλογα τη διαδρομη.
British: 12 ευρώ για απλή επιλογή σε short haul.

Κλασσικοί ευρωπαίοι...

Με κάποια πράγματα που συμβαίνουν από όλους γύρω μας ας μην πέφτουμε από τα σύννεφα λες και μόνο Ryanair τα εφαρμόζει.