Βάσεις της Ryanair σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

• Thread starter OA701
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Ryanair στην Ελλάδα

morpheus78":2rfn6skw said:
Βλέποντας το πρόγραμμα, παρατηρώ οτι τις Τριτες ξεκινάνε απο θεσσαλονίκη την ίδια ώρα (09:05) δρομολογια (με βάση εννοώ το SKG ) και για Λονδίνο αλλά και για Βαρσοβία. Πως γίνεται αυτό με ενα αεροσκαφος?

Γιατι το Λονδίνο θα το πραγματοποιούν με ά/φος που έρχεται από Πάφο..όπως και τις Βρυξέλλες, εναλλάξ με το Λονδίνο...

Επίσης όπως ειδα κι απο προηγούμενες ανακοινώσεις, τα 10 ημερησιως στo ATH-SKG μην πιστεψετε ότι ειναι 10rtn..Eιναι 5 πτησεις πηγαινελα,απλά για εφέ τα λενε 10 daily..5 πηγαινε 5 ελα..Ετσι έκαναν και με τις ανακοινωσεις στη βαση της Ρωμης..

καλησπέρα παιδια! εχουμε κανενα νεοτερο? τωρα τα μεσάνυχτα θα βγαλει τα δρομολογια με τις τιμες? να μεινουμε συντονισμένοι δηλαδή? :D

Eγώ δε θα κοιμηθώ αν δεν κλείσω για Αθήνα από Bergamo. :D

Άραγε στο SKG-ATH θα έχει κοντινές ώρες με την Α3; Όπως με τα Χανιά; (βέβαια εκεί έχει λίγο διαφορετικές ώρες στην επιστροφή)

Πάντως από Θεσσαλονίκη περιμένω και καμιά Γαλλία. Επίσης Πορτογαλία γενικότερα. Μαδρίτη; Βουδαπέστη (γιατί πάντα είχαμε σύνδεση και σηκώνει και τους δυο μάλιστα η γραμμή). Πράγα; Έχει ακόμη προορισμούς που μπορούν και να φέρουν και να πάρουν κόσμο.

Στο Rout Map έβαλαν την Αθήνα και ως βάση! Μπανανούλα! :banana:

Το σίγουρο είναι ότι με αυτή την κίνηση θα εχουμε αλλα αποτελέσματα στις κινησεις αεροδρομίων τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσ/νίκη. Αν Θυμάμαι καλά οι κινησεις και στις 2 πόλεις δεν είχαν τραγική αυξηση το 2013, ειδικά σε Αθήνα. Η Αθήνα ειδικά δεν είχε και τρομερές πτήσεις τσάρτερ ώστε να την ανεβασουν σε κίνηση σε σχεση με Ηράκλειο και Ρόδο για παράδειγμα.
Βεβαια οι πτήσεις από Αθηνα δεν θα είναι και τόσες πολλές από την FR αλλά φαντάζομαι ότι θα κάνουν την δοκιμή τους και αν πετύχει γιατί όχι και όταν θα εχουν κι αλλα αεροσκάφη να βάλουν επιπλέον από κανένα και στις 2 πόλεις και να ανοιξουν κι αλλους προορισμούς.
Με αυτή την κίνηση σίγουρα ο καταναλωτης θα είναι κερδισμένος ας ελπίσω όμως από τον πολύ ανταγωνισμό στην τελική ο καταναλωτής από κερδισμένος βγει χαμένος (με την εννοια ότι η αγορα να μην αντεξει και να φυγουν παικτες από το παιχνιδι)
Βλέποντας τα δρομολόγια της, σύμφωνα με αυτά που διαβαζω από το διαδίκτυο, τα θεωρώ υπερβολικά, εκτός και αν τα 10 ath-skg είναι στην ουσία 5 rt οπότε φαντάζομαι ότι θα είναι πιο σωστο και πιο λογικό.
Τέλος, να ενημερωσω κι εγω ότι το προιον FR ούτε εμένα μου αρέσει ιδιαιτερα, ΑΛΛΑ, (υπάρχει πάντα ένα αλλα), σε εσωτερικές πτήσεις αν με συμφέρει οικονομικα για ποιο λόγο να μην την διαλέξω? Στην Ελλάδα δεν εχουμε 2 και 3 αεροδρόμια σε ιδια πόλη το οποίο καποιο είναι μακρία ώστε να χρειαστεί να παρουμε κι άλλο μέσο μεταφοράς και να επιβαρυνθούμε και σε άλλα έξοδα.
Για 35-45 λεπτά πτήση δεν είναι και κατι φοβερό άσε που πολλοι επιβάτες σε εσωτερικά δρομολόγια δεν εχουν καν βαλίτσες, θα τους συμφέρει πιστευω.
Εγω το πρόβλημα με fr που αντιμετωπίζω είναι σε μεγάλα ταξίδια, που και στα μεγάλα ταξίδια αν γλυτώσω λεφτά θα την προτιμήσω. Κακα τα ψέματα, οσο και αν μην την θέλουμε μερικοί, μπροστά στα πολλά τα φραγκα που θα πρέπει να σταξουμε θα την προτιμήσουμε. (και σε περιόδους μη κρίσης)
Δεν μένει παρά να περιμένουμε τα γεγονότα....

Γεια σας απο ρωμη,ειμαι νεο μελος και ο λογος που εγινα ειναι φυσικα η ειδηση της εισοδου της ryan στο αεροδρομιο της αθηνας,πιστευω οτι ο ανταγωνισμος οφελει παντα τον καταναλωτη και ειδικα στην δυσκολη οικονομικη κατασταση που αντιμετωπιζει η χωρα θα δωσει εναν αερα αισιοδοξιας αλλα και εμπιστοσυνης απο τον ιρλανδικο αερομεταφορεα,η προσωπικη μου εμπειρια ειναι αρκετα καλη,αμετρητα ταξιδια,πολλες πτησεις,αξεχαστες εμπειριες σε ολη την ευρωπη ...με φτηνα εισιτηρια μου εδωσε την δυνατοτητα να γνωρισω πολλες χωρες,σκεφτειτε μονο οτι οι κολλητοι μου φιλοι ρικαρντο και αλεσαντρο πανε σαββατοκυριακο θεσσαλονικη για καλο φαι και για μπουγατσα!!49 ευρω με επιστροφη!!ελπιζω συντομα αθηνα ρωμη,περιμενοντας το νεο δρομολογιο για να φερει ακομα πιο κοντα την αθηνα με την αιωνια πολη,φιλικα,φαμπιο

spotterakis":obpbm76v said:
Επίσης όπως ειδα κι απο προηγούμενες ανακοινώσεις, τα 10 ημερησιως στo ATH-SKG μην πιστεψετε ότι ειναι 10rtn..Eιναι 5 πτησεις πηγαινελα,απλά για εφέ τα λενε 10 daily..5 πηγαινε 5 ελα..Ετσι έκαναν και με τις ανακοινωσεις στη βαση της Ρωμης..
Πιό λογική η εξήγηση αυτή ειδάλλως μιλάμε για υπερδιπλασιασμό θέσεων στα ATH-SKG & ATH-CHQ και τρελές καταστάσεις. Απ' την άλλη, με 1x τη μέρα για RHO μισές δουλειές κάνουν, μη λέμε ότι λέγαμε και στη CY.

Eπίσης, να προσθέσω κάτι που αναρωτιόμουν απ' το πρωί και κάποιος γάτος δημοσιογράφος το ρώτησε στη συνέντευξη των Ιρλανδών και έτσι μάθαμε ότι το LGAV δεν ήταν ενήμερο για τη βάση. :twisted:

Τέλος, κλείνοντας, δεν μπρορώ να μην εκφράσω την ευχαρίστηση μου απ΄αυτά που διαβάζω απ΄το πρωί στο παρόν thread, καιρό είχε να αναπτυχθεί μια ενδιαφέρουσα, σοβαρή και με επιχειρήματα κουβέντα, χωρίς σαλαμοκόφτες, αεροπλάνα της απάτης, ΚΤΕΛ της συμφοράς με όρθιους επιβάτες και κερματοδέκτες στις τουαλέτες των α/φων κλπ ανοησίες... :cool:

Επειδή εγώ έριξα την ευχή για Hahn υπενθυμίζω ότι¨

1. Ασφαλώς και το εν λόγω ειναι μακριά απο την Φρανκφούρτη και κακώς λέγεται φρανκφούρτη, αν υπήρχε νόμος θα έπρεπε να του απαγορεύεται η χρήση του ονόματος της πόλης Σαν να λέμε την Καστοριά Θεσσαλονίκη West...
2. ΑΛΛΑ οι τιμές για FRA ειναι στον θεό και τα 120 που αναφέρονται μπορεί να υπάρχουν μια φορά το χρόνο και εάν
3. Το HAHN ειναι σε στρατηγικό σημείο και εξυπηρετεί άνετα πολλές περιοχές π.x LUX
Μακάρι ο λίγδης να ανοίξει καμιά νότια Γερμανία...αλλά και Γαλλία

Μεσω του application της ryanair στο κινητο μου βλεπω αυτο που περιμενα... Οταν λενε πανω απο 150 πτησεις εβδομαδιαιως εννοουν απο κ προς Αθηνα, επομενως εχουμε 5 για θεσνικη, 1για Λονδινο και παει λεγοντας. Πρωινες πτησεις βλεπω για μπεργκαμο κ λονδινο, οσο αφορα στην Θεσσαλονικη βλεπω πρωινες πτησεις 6:30 κ 7:45 αλλα η αμεσως επομενη ειναι αργα το απογευμα, καμια μεσημεριανη πτηση.... Αυτα τα ολιγα, ελπιζω συντομα να φορτωθουν κ οι τιμες. Τις παραπανω κληροφοριες τις εχω βρει μεσω του timetable του application.... Καλα ταξιδια!!! :)

Ρε φιλε που τις βλεπεις τις πτησεις γιατι εγω μπηκα στο app αλλα δεν εχει περασμενα τιποτα ακομα!!!