Βάσεις της Ryanair σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

• Thread starter OA701
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Δεν το γνωρίζω, ειλικρινά κι εγώ δεν βλέπω τη λογική. Αλλά το ότι στο SKG-HAM έχει αρκετές άλλες εναλλακτικές (μέσω MUC/FRA/VIE/ATH κλπ. με συνολικά μέχρι και 5 συνδέσεις καθημερινά), ενώ σε κάποια απ΄τα άλλα δεν έχει – κι επομένως λόγω έλλειψης ανταγωνισμού μπορούν να ζητήσουν υψηλότερες τιμές - μπορεί να είναι ένας λόγος. Παρόμοια ισχύει και για το Παρίσι, ενώ το Bratislava, κι μάλιστα σε μέρες όταν πετάει και η OS για Βιέννη (που απέχει 45 λεπτά με λεωφορείο) δεν κατάλαβα ποτέ…

[Παντως και στα δυο δρομολογια για Χανια (ATH-SKG)βαζουν εκτακτες πτησεις στις γιορτες κ μετα ξαναρχιζουν 25 Μαρτιου/quote]
Προσπάθησα να κάνω μία κράτηση στις 20/12 που δείχνει ότι θα υπάρχουν πτήσεις και δεν δίνει τίποτα άρα κάποιο λάθος στο φόρτωμα είναι παρά έκτακτες πτήσεις. Και επίσης ποιός τους εμπιστεύεται πιά γιά να βγάλει εισητήριο γιά μετά τις 25/3???? Αυτοί ακύρωσαν πτήσεις που ήταν σχεδόν sold out (μιλάω γιά τις πτήσεις ATH-CHQ-ATH) όπου όποιος ταξιδεύει συχνά σε αυτό το δρομολόγιο καταλαβαίνει τι θα πεί γεμάτο αεροσκάφος.

Έχω την εντύπωση πως στη λήψη των αποφάσεων ο βασικός γνώμονας είναι η διαθεσιμότητα πληρωμάτων και τα logistics της όλης υπόθεσης στις διάφορες βάσεις και όχι οι πληρότητες στα δρομολόγια. Ούτως ή άλλως η FR γεμίζει τα αεροπλάνα της και το συγκεκριμένο διάστημα δεν είναι ιδιαίτερα κερδοφόρο. Νομίζω η FR θα κάνει μια αναδιοργάνωση/ανασύνταξη τώρα, και θα επιδιώξει να βγει δυναμικά στην επόμενη θερινή σεζόν, προσπαθώντας να επουλώσει τις πληγές.

Επίσης, αν προσέξετε καλύτερα οι πτήσεις στο Αθήνα-Θεσσαλονίκη γίνονται από 3 καθημερινά κάποιες μέρες μόνο 1, αλλά έχει καθημερινά. Οπότε δεν έχουμε μόνο εντελώς ακυρώσεις ή μετατροπή των ετήσιων δρομολογίων σε εποχικά, αλλά και περιορισμός των δρομολογίων..

Είχε νομίζω και Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά - Φρανκφούρτη που κι αυτά κόπηκαν...

airport123":30h345q3 said:
Είχε νομίζω και Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά - Φρανκφούρτη που κι αυτά κόπηκαν...
δεν κόπηκαν. κανονικά υπάρχουν. εξάλλου αυτά είναι νέα δρομολόγια και ξεκινάνε από τέλη μάρτη

spotterakis":2mt59847 said:
καλα ειναι λιγο αστεια η δικαιολογια τους για τις κρατησεις,γιατι αναμεσα στα δρομολογια που κοβουν ειναι το LGW-BFS...

Βγαίνω λίγο εκτός θέματος, αλλά για το συγκεκριμένο δρομολόγιο διάβασα αλλού ότι τους έφαγε λάχανο η easyJet και το yield τους ήταν εξευτελιστικό. Οι Άγγλοι δεν θεωρούν τυχαίο ότι κόπηκε. Για τα υπόλοιπα θα συμφωνήσω.

airport123":9xis3zx0 said:
Επίσης, αν προσέξετε καλύτερα οι πτήσεις στο Αθήνα-Θεσσαλονίκη γίνονται από 3 καθημερινά κάποιες μέρες μόνο 1, αλλά έχει καθημερινά. Οπότε δεν έχουμε μόνο εντελώς ακυρώσεις ή μετατροπή των ετήσιων δρομολογίων σε εποχικά, αλλά και περιορισμός των δρομολογίων..

Η Θεσσαλονίκη έχει το θέμα των έργων στο αεροδρόμιο που θα περιορίσουν δραστικά των αριθμό των εκτελούμενων πτήσεων. Είναι διαφορετική περίπτωση από άλλους προορισμούς.

Μειώθηκε και το SXF-SKG της FR 5weekly..Θα γινουν ομως τα εργα,καθότι ακομη δεν εχει ακουστει κάτι οριστικο;..Η κυβερνηση λέει ναι,η Fraport λέει όχι να μη γινουν δεν ειναι απαραίτητα και ολα ειναι στον αερα..

Εξαφανιστηκαν και οι λίγες πτήσεις που ειχε ανεβάσει για τις γιορτές στα δρομολόγια CHQ-ATH/SKG..Ενώ μειώθηκε και το SKG-BGY σε 3w..

Εδώ μπορούμε να δούμε όλες τις πτήσεις που ακυρώνονται στα ελληνικά αεροδρόμια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν ακυρώνονται ολόκληρα τα δρομολόγια, αλλά οι συχνότητες των δρομολογίων μειώνονται
https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/fr-p ... Greece.pdf

Και εδώ όλες όσες ακυρώνονται εντελώς (μέχρι τέλη Μαρτίου) : https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/fr-p ... s+2017.pdf