Βάρος χειραποσκευών

MerNion

Concorde-Class-Member
Περιοχή
Αθήνα
Website
athensairport.blogspot.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
AEE
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Ταξιδεύει αύριο το πρωί με την ΟΑ (145) για BRU μια φίλη μου και με ρώτησε κάτι που δεν ήξερα να απαντήσω ακριβώς οπότε θέλω την βοήθειά σας όσο πιο σύντομα γίνεται γιατί κλείνει βαλίτσες...

Υπάρχει κάποιο όριο στον αριθμό/μέγεθος/βάρος των χειραποσκευών που μπορείς να πάρεις μάζι σου (γενικά ξέρω, αλλά αν ξέρει κάποιος συγκεκριμένα για την ΟΑ).

MerNion":yv686l8b said:
Ταξιδεύει αύριο το πρωί με την ΟΑ (145) για BRU μια φίλη μου και με ρώτησε κάτι που δεν ήξερα να απαντήσω ακριβώς οπότε θέλω την βοήθειά σας όσο πιο σύντομα γίνεται γιατί κλείνει βαλίτσες...

Υπάρχει κάποιο όριο στον αριθμό/μέγεθος/βάρος των χειραποσκευών που μπορείς να πάρεις μάζι σου (γενικά ξέρω, αλλά αν ξέρει κάποιος συγκεκριμένα για την ΟΑ).

1 χειραποσκευή (+ 1 laptop)
μέγιστο βάρος 5kg
μέγιστες διαστάσεις 56cm x 45cm x 25cm

Αυτά απ'όσο γνωρίζω ισχύουν για όλες τις αεροπορικές εταιρείες, εκτός από κάποιες που έχουν δικούς τους όρους (ακόμα πιο περιοριστικούς).

Όλες οι χειραποσκευές πρέπει να τοποθετούνται είτε στα ντουλάπια πάνω από τα καθίσματα, ή κάτω από το κάθισμά σας, υπό την προϋπόθεση ότι οι διαστάσεις τους δεν θα υπερβαίνουν τα 23x36x56 cm και το μέγιστο βάρος τους τα 8 κιλά.

Αυτό ίσχυει επί εποχής Ολυμπιακής Αεροπορίας. Πιστεύω να ισχύει και σήμερα ;)

Ετσι είναι για μέχρι 6/11/2006 πού αλλάζουν πολλά εντός Ευρώπης και σε πτήσεις εσωτερικού

Η Lufthansa το έβαλε στις πληροφορίες:
http://www.lufthansa.com/online/portal/ ... id=1769620

Ευχαριστώ ευχαριστώ!! Απ' ότι μου είπε φόρτωσε μια τσάντα ώμου με ότι βαρύ είχε και είναι γύρω στα 5-6 κιλά.. Και άλλα 25 κιλά περίπου 1 βαλίτσα και ένα σακουβαγιάζ, πιστεύω οτι δεν θα υπάρχει πρόβλημα..

Αν είναι όπως τα λες δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Να προσέξει αν θα έχει υγρά μαζί της πάνω στο αεροπλάνο και καλό της ταξίδι :cool:

Τελικά συνολικά ήταν 29 κιλά αλλά δεν πλήρωσε τίποτα, απλά της είπε η υπάλληλος στο check in την επόμενο φορά να προσέχει λίγο παραπάνω στο βάρος (αν και επειδή είναι φοιτήτρια της είπε δεν θα της πούνε τίποτα απλά μην το παρακάνει :p).

Βέβαια όπως έμαθα τώρα που έφτασε, είχε σε μια βαλίτσα ένα ούζο σε μεταλική συσκευασία το οποίο έσπασε... Προφανώς για να σπάσει το γύαλινο μπουκάλι μέσα στην μεταλική συσκευασία πρέπει να έφαγε γερό πέταγμα από κάποιον υπάλληλο κατά το φόρτωμα/ξεφόρτωμα, με αποτέλεσμα πολλά πράγματα (ευτυχώς παπούτσια και κάτι μπιχλιμπίδια) να έχουν ποτίσει τώρα με ούζο και να κάνουν χικ χικ.. Πέρα από την πλάκα, εγώ θα έκανα φασαρία.. Υπάρχει κάποια διάταξη/πρόβλεψη για τέτοιες περιπτώσεις;;;

Επρεπε να ζητούσε στο check in να της περάσουν στη βαλίτσα το καρτελάκι που λέει FRAGILE. Ίσως να μην γινόταν. Τώρα να κάνει παράπονα επειδή έσπασε το μπουκάλι με το ούζο..καλύτερα να το αφήσει και άς αγοράσει απο τισ Βρυξέλλες. Θα βρεί σίγουρα ;)

MerNion το ιδιο εγεινε και με το πατερα μου την Πεμπτη που πεταγε για Κρακοβια (Sky Europe) του εσπασε ενα μπουκαλι Μεταξα, ευτηχως που δεν πηγε στα δωρα ή στα ρουχα.

Thanasis_U2":2u2ga72a said:
MerNion το ιδιο εγεινε και με το πατερα μου την Πεμπτη που πεταγε για Κρακοβια (Sky Europe) του εσπασε ενα μπουκαλι Μεταξα, ευτηχως που δεν πηγε στα δωρα ή στα ρουχα.

Δεν το πιστεύω!!! Είχε και ένα Μεταξά μαζί της το οποίο σε χάρτινη συσκευασία δεν έσπασε!!! Τι να πω.. προφανώς θυμόντουσαν οτι είχαν σπάσει Μεταξά πριν μια βδομάδα και σου λένε ας σπάσουμε κανα ουζάκι τώρα :pPPP