Βάρος αποσκευών

• Thread starter Thread starter Stelios
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
stamatakas":715am7dv said:
Thimamai na diavasa kapou mia istoria me paromia provlimata logou tou varous ton epivaton se kapia perioxi pou itane oli vodia, 90 kila kai pano, .

Δηλαδή εγώ που είμαι στα 125 κιλά, κάνω σπορ, είμαι βόδι? Λίγος σεβασμός στην προσωπικότητα του αλλου δεν βλάπτει! Sorry που βγήκα off, αλλα κάποιοι εδώ μέσα (και δη όταν είναι νέα μέλη) θα πρέπει να μάθουνε να σκέφτονται πριν την αμολήσουν!!!

ta 64 kila einai alithina stin dba, einai to legomeno peace abkommen to opio nomizo to ehei i eteria apo tous kairous pou anoike stin British. meriki simpatriotes mas omos katafernoun kai ftanoun sto check in me akoma perisotera kila . i synadelfoi mou ehoun poi treles istories gia epibates me aposkebes pano apo ta 64 kila se ptisis MUC-SKG i ATH pou ginotnousan me Fokker 100.

i dikies mou empiries: i A3, OA , kai i LX einai ontos poly elastikes me to yperbaros propantos se ptisis eksoterikou. Se ptisis esoterikou i A3 kai i OA mou kanan ligo nazia alla telika den plirosa pote

tin perasmeni kyriaki omos petaksa me tin X3 Hapag Lloyd Express apo Venetia gia Annovero. I ypallilos sto Check-in (i opia douleue gia tin eteria tou aerodromiou kai ohi gia tin X3) mou hreose 5 kila apo ta 10 pou eiha yprebaros

με sabena...

ας πω και εγώ την τραγική μου εμπειρία...
με την Sabena....που ευτυχώς έκλεισε !!

ερχόμουν από βρυξέλλες και για 7 κιλά υπέρβαρο με βάλανε να πληρώσω....

όμως ήμουν φοιτητής ...και δεν είχα λεφτά...και αναγκάστικα να πετάξω ότι μπορούσα ! Και όμως !!!!!!!!! Η συμπεριφορά τους ήταν απερίγραπτη !

Όταν έκλεισε η εταιρία, πολύ το φχαριστήθηκα !!

Με όλες τις άλλες εταιρίες που έχω χρησιμοποιήσει δε μου ζητήθηκε ποτέ να πληρώσω υπέρβαρο αν και ποτέ δεν είχα πάνω από 10 κιλά υπέρβαρο !

Ώρες είναι να ακούσουμε (πάλι) οτι οι εταιρείες που χρεώνουν υπέρβαρο δέν είναι ασφαλείς.

Άκου λέει "το φχαριστήθηκα"... :x

κάποιοι εδώ μέσα (και δη όταν είναι νέα μέλη) θα πρέπει να μάθουνε να σκέφτονται πριν την αμολήσουν!!!

Μαλλον το αντιθετο θα πρεπει να συμβαινει, οτι δηλαδη οι εταιρειες που δεν χρεωνουν υπερβαρο μπορει και να μην εχουν υψηλο δεικτη ασφαλειας αφου αν ο καθενας απο τους επιβατες ενος πχ 767 εχει καμμια 20αρια κιλα υπερβαρο, καταλαβαινουμε ολοι που θα παει το συνολικο βαρος του αεροπλανου.
Παντως ptiseisA το να χρεωσουν τον επιβατη για υπερβαρο ειναι και νομιμο και υποχρεωτικο και θεμα ασφαλειας. Το φυσιολογικο ειναι αν εχεις υπερβαρο, να στο χρεωσουν. Αρα εισαι μαλλον υπερβολικος που ευχαριστηθηκες που εκλεισε μια αεροπορικη εταιρεια επειδη σου ζητησε χρηματα για 7 κιλα παραπανω και που στο κατω-κατω καλα εκανε και σου χρεωσε υπερβαρο, εστω και σε φοιτητη!
Το οτι μερικοι υπαλληλοι εταιρειων το παραβλεπουν, δεν σημαινει οτι κανουν και σωστα. Μια απο τις αρμοδιοτητες του υπαλληλου στο check-in ειναι και να ζυγιζει τις αποσκευες για να διαπιστωσει αν υπαρχει υπερβαρο. Εξ'αλλου αν ειχες παει στο διπλανο υπαλληλο της SABENA μπορει και να σε περναγε στο ετσι :wink: .
Η γνωμη μου ειναι οτι οταν πηγαινουμε στο αεροδρομιο, (γνωριζοντας πολυ καλα τους ορους για τα παραπανω κιλα ανα ατομο) με αποσκευες που γνωριζουμε οτι (μπορει και να) ειναι υπερβαρες, πρεπει να ειμαστε ετοιμοι να πληρωσουμε γι'αυτο. Και σ'αυτο δεν φταιει η εταιρεια αλλα ή οι διεθνεις κανονες αερομεταφορων που εχουν αυτους τους ορους :roll: , ή εμεις οι ιδιοι που,εχοντας υπερβαρο, θελουμε να περασουμε στο τσαμπα.

@ptiseisA

Μου θύμισες μία ιστορίαπου σχεδόν είχαξεχάσει. Με SABENA σε πτήση BRU-ATH το 1993. Γύριζα σαν φοιτητής για τα καλά στην Ελλάδα μαζί με άλλα δύο παιδιά. Αργήσαμε πολύ και πετύχαμε το checkin την ώρα που έκελινε. Μας είδαν και τρόμαξαν. Μιλάμε για μπαούλα. Εγώ ήμουν στην καλύτερη μοίρα. 65kg. Αν και στην αρχή έλεγαν ότι δεν 8α πετάξουμε με τίποτα, κλάψαμε για λίγο και τελικά δεν πλήρωσε κανένας μας πρόστιμο.. :D Η πτήση όπως είδα μετά (γιατί μας πήγαν με αυτοκίνητο στο αεροπλάνο 8) ελέω αργοπορίας) ήταν γεμάτη. Ε, είναι από αυτλες τις στιγμές που ο άλλος για να μην μπει σε τεράστιο κόπο αναγκάζεται να σε "εξυπηρετήσει" και να τελέιώσει και μία ώρα νωρίτερα... 8)

stamatakas":2rh4azfq said:
Oraia pou ine toso elastiki me tis ipervares aposkeues, alla exete skeuti oti auto mpori na dimiourgisi simantika lathi se oti afora ton ipologizmo tou take-off weight me oti auto sinipagetai

Προς Θεού μην ακούω τέτοια! Το ότι δεν χρεώνονται δε σημαίνει ότι δεν καταγράφονται. Την επόμενη φορά που θα πετάξεις, ρίξε μια ματιά στο baggage tag. Εκεί αναγράφεται το συνολικό βάρος των αποσκευών και ο αριθμός των τεμαχίων.

Και μερικά απο τη δική μου εμπειρία:

Σαν φοιτητή ποτέ δε με χρέωσαν υπέρβαρο ούτε οι Κυπριακές Αερογραμμές ούτε και η ΟΑ. Η δική μου ένσταση ήταν το ότι επέτρεπαν ογκώδεις χειραποσκευές μέσα στο αεροπλάνο. Επίσης, ποτέ δε με χρέωσαν οι ΜΑ, ΤΚ παρά το ότι ταξίδευα συχνά μαζί με το είδος που ονομάζεται "γυναίκα" και όλοι ξέρουμε τη σχέση αυτής με τις βαλίτσες.

Η Maersk είναι πολύ αυστηρή στο θέμα cabin baggage.

Και κάτι τελευταίο. Τη Δευτέρα που μας πέρασε ήρθαν κάτι Ινδοί στο γραφείο που ήθελαν να αλλάξουν τα εισιτήριά τους που είχαν εκδόσει στο Δελχί. Αυτοί ήρθαν από Μόναχο με ΟΑ. Κατά τα λεγόμενά τους είχαν υπέρβαρο 20 κιλά και τους υποχρέωσαν να τα πληρώσουν όλα με συνολική επιβάρυνση 240 ευρώ. Και όλα αυτά ενώ στο διειπηρωτικό δεν τους χρέωσαν τίποτα!

Eho petaksei arketes fores me CSA. Tin proti fora me 44kgs den me hreose. Tin 2i fora, i opoia itan molis i CSA eihe kanei join stin SkyTeam, eiha 32kgs kai me afise sta 27kgs. Fisika kanontas edo kai hronia to idio dromologio MAN- SKG- MAN se periodo diakopon simainei oti iparhoun kai alloi Ellines stin ptisi me ton idio proorismo pou fisika dehontai na kanoun koino check- in me skopo na apofigoun tin pliromi.

OA277

Oraia pou ine toso elastiki me tis ipervares aposkeues, alla exete skeuti oti auto mpori na dimiourgisi simantika lathi se oti afora ton ipologizmo tou take-off weight me oti auto sinipagetai. Thimamai na diavasa kapou mia istoria me paromia provlimata logou tou varous ton epivaton se kapia perioxi pou itane oli vodia, 90 kila kai pano, ean to ksanavro ths to stilo

auto min to fobase, (shedon) oles i aeroporikes eteries to skeftonte auto:

i dba petaei apo TXL kai MUC gia SKG kai ATH me Fokker 100. Stin dba epitrepete o kathe epibatis na ehei 70kila mazi tous (mazi me hiraposkeui).Mehri simera den ypikse kanena apolitos problima me tous simpatriotes mas.....

To shedon to egrapsa epidi thimame mia istoria me ena ATR tis OA to opio den mporese na apogiothi logo yperbaros. To ti eihan i epibates mazi tous den gnorizo dystihos... tin blakia tis OA episis den ematha.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.