Τιμολογιακή πολιτική της Aegean

• Thread starter Thread starter jetflight
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Γεια σου Σταύρο, σχετικά με τις ιστοσελίδες των πρακτορείων έχεις δίκιο, πολλές φορές ειναι χαμηλότερες οι τιμές γιατί δεν χρεώνουν καθόλου service fee. Επειδή όμως έχω δει διάφορα από τέτοια site, εγώ θα σου έλεγα να κλείνεις απευθείας από το aegeanair, ώστε ό,τι τύχει να είσαι καλυμμένος, πχ. απεργία, αλλαγή πτήσης, ακύρωση κλπ., γιατί αν είναι από πρακτορειακά συνήθως τρέχεις και δεν φτάνεις. Στην ιστοσελίδα της Aegean το service fee ειναι κανονικά 8 ευρώ ανά επιβάτη για πτήσεις εσωτερικού, όταν όμως βγάζει προσφορά μειώνεται στα 4. Όσο για τη διαφορά που βλέπεις στους φόρους οφείλεται στον φόρο YQ που είναι 3 ευρώ για κάθε διαδρομή, αλλά και πάλι όταν υπάρχει προσφορά αυτός ο φόρος δεν προσμετράται. Ελπίζω να σε διαφώτισα..

1) Οι τιμες σε καποια online ταξιδιωτικά πρακτορεια συχνα ειναι λιγο φθηνοτερες επειδη καποια δεν χρεωνουν το service fee η το
χρεωνουν στη μιση τιμη, οποτε παντα καλο ειναι πριν κανεις την τελικη κρατηση να κανεις τις σχετικες συγκρισεις.
Η τιμη που σου δινει το καθε πρακτορειο ειναι η τελικη και ειναι παντα ασφαλης! Επισης σου δινουν πλεον και ξεχωριστο κωδικο για να
μπορεις να κανεις και Web - checking απο το site της Α3 ενω παλιοτερα δεν συνεβαινε αυτο. Προσφατα εκλεισα SMI-ATH στα 20 € τελικη
τιμη μεσω του airtickets.gr ενω απο την Αιγαιου ειχε 24 € τελικη. Εχω κλεισει σχεδον με ολα πτησεις και με Α3 & με ΟΑ για εσωτερικο και
εξωτερικο. Ποτε δεν ειχα ποτε προβλημα, ισα ισα που σε περιπτωση ακυρωσης δεν χανεις και το service fee το οποιο η Α3 ετσι κι αλλιως
δεν επιστρεφει.
2) Οσον αφορα το service fee της Α3 διαφερει αναλογα με την κατηγορια ναυλου:
Για παραδειγμα στο ATH-HER ο Saver ναυλος των € 5.00 εχει Φόρους: € 30.01 και service fee € 4.00
ενω στην ιδια διαδρομη ο Saver ναυλος των € 19.00 εχει Φόρους: € 33.01 και service fee € 8.00 εξου και οι διαφορες που ειδες.

BTW τις τιμες που αναφερεις πραπανω για το ταξιδι σου μεσω online πρακτορειων δεν τις βλεπω να υπαρχουν και η φθηνοτερη αυτη τη στιγμη ειναι απο το site της Α3 στα € 74.01 Σύνολο

Στην ιστοσελιδα της η Α3 δινει τις τιμες μαζι με φορους (οπως γινεται παντου στον κοσμο). Ήλεγξες αν τα αλλα 2 site ακολουθουν το ελληνικο συστημα (ειναι γνωστο οτι ο Ελληνας δεν τα εχει καλα με τους φορους)? Αν οχι, και δινουν σαν τελικες τιμες αυτα που εγραψες, κλεισε και μη ρωτας "μα γιατι αυτο το μπερδεμα?". Αν και εγω λεω οτι αν προχωρησεις (δοκιμαστικα) στο κλεισιμο μαλλον θα φτασεις στις τιμες τις Α3, μιας και στο τελος θα λεει και τους φορους... Απλα πολλοι μας θεωρουν προβατα, βαζουν την αρχικη τιμη του εισιτηριου (ναι ειναι γεγονος, το εισιτηριο καθαρο απο φορους ειναι πιο φτηνο απο το ναυλο που δινει μια εταιρεια με τη διαφορα οτι εκεινος ειναι ο τελικος) και στο τελος στο ανεβαζουν προσθετοντας και τους φορους, οποτε ζαλισμενος ο πελατης απο τους αριθμους παει και κλεινει εκει που νομιζει πιο φτηνα. μπεεεε

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.Αυτό πάντως που πρόσεξα είναι ότι στο τελικό βήμα και η A3 εκεί που σου ζητάει στοιχεία δίνει τελική 59,01 ενώ πριν 74,01.Αυτό το βλέπω πρώτη φορά.Αντίστοιχα διαφορετική δίνει και αν κάνεις κράτηση her-ath-her όπου ενώ στο δινει πάλι 74 στο τέλος καταλήγει 89!Χάος.
Πάντως και στα ταξιδιωτικά υπάρχει πρόβλημα, ξεφεύγω λίγο, γιατί από ότι μου παν κάνουν κράτηση και όχι ταυτόχρονα αγορά του εσιστηρίου με αποτέλεσμα να αλλάζει πολλές φορές προς τα πάνω η τελική τιμή. Έτσι πέρισυ με Α3 από διαδικτυακό πρακτορείο πλήρωσα 106 ευρώ για ath-txl-ath και μετά από 1 μέρα με πήραν τηλ. να μου πουν ότι πήγε 140, λες και είναι δημοπρασία.

Εχεις δικιο Σταυρο!
Mαλλον το site της Α3 εχει καποιο προβλημα με τις τιμες που εμγανιζει (ισως λογς της προσφατης αναβαθμισης) αλλα φανταζομαι πως ειναι παροδικο.

Τις ημερομηνιες που ψαχνεις 5-21/8 ATH-HER-ATH
Ολοι οι saver ναυλοι της μιας διαδρομης ειναι € 5.00 και της επιστροφης στα € 20.00 οποτε
ο Πίνακας Τιμών που εμφανιζεται στο πλαι φαινεται να δινει σωστα την τελικη τιμη στα € 74.01
Πίνακας Τιμών: Ενήλικας x1=€ 25.00 (20+5) - Φόροι:€ 45.01 - Χρέωση συναλλαγής:€ 4.00 - Σύνολο: € 74.01
αλλα αν προχωρησεις στο 3ο βημα ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ: ο Πίνακας Τιμών αλλαζει την τιμη των € 20.00 στα € 5.00
Πίνακας Τιμών: Ενήλικας x1=€ 10.00 (5+5) - Φόροι:€ 45.01 - Χρέωση συναλλαγής:€ 4.00 - Σύνολο: € 59.01

Στα δε αντιστοιχα δρομολογιο HER-ATH-HER οι saver ναυλοι της μιας διαδρομης απο € 20.00 και € 5.00 γινονται και οι δυο € 20.00
οποτε η αρχικη τελικη τιμη των € 74.01 ανεβαινει στα € 89.01 τελικο Σύνολο

Ναι έχει πρόβλημα το site λόγω της αναβάθμισης, όχι μόνο στην τιμολόγηση, αλλά και στο web checkin. Πάντως η σωστή τιμή που χρεώνεται στην κάρτα σου είναι αυτή που σου δίνει μετά, δηλαδή στο βήμα 3.

Ο φόρος YQ, που αν δεν κάνω λάθος επιβλήθηκε μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου είναι στη διακριτική ευχέρεια της εταιρίας αν θα επιβληθεί η όχι;Είναι έσοδο της εταιρίας, όπως ο επίναυλος καυσίμων ή αποδίδεται σε τρίτους;
Και μου κάνει εντύπωση ότι στο σκέλος αναχώρησης από αθήνα "χαρίζεται" από την A3 ενώ χρεώνεται κανονικά σε πτήσεις προς αθήνα. (Κάτι ανάλογο είχε κάνει και η ΟΑ στο πάρτι τιμών του Νοέμβρη, αλλά αυτή τον χάριζε νομίζω και στα 2 σκέλη, έκοβε δηλαδή 6 ευρώ).

Το ΥQ είναι τα επασφάλιστρα και εξαρτώνται από τη σύμβαση που έχει η κάθε εταιρία με κάποια ασφαλιστική, δεν εξαρτώνται δηλαδή από το αεροδρόμιο, επομένως αλλάζουν σε κάθε εταιρεία..

YQ

STAVROS_ATH":1sy8dhs8 said:
Και μου κάνει εντύπωση ότι στο σκέλος αναχώρησης από αθήνα "χαρίζεται" από την A3 ενώ χρεώνεται κανονικά σε πτήσεις προς αθήνα. (Κάτι ανάλογο είχε κάνει και η ΟΑ στο πάρτι τιμών του Νοέμβρη, αλλά αυτή τον χάριζε νομίζω και στα 2 σκέλη, έκοβε δηλαδή 6 ευρώ).

Δεν ισχύει αυτό. Το επασφάλιστρο (ΥQ) χρεωνεται κανονικότατα ανά πτήση (όχι ανά pricing unit ή ανά εισιτήριο) και οι δύο εταιρείες το χρεώνουν ανελλιπώς και χωρίς εξαιρέσεις, ακόμα και στα βρέφη.

Να προσθέσω -για άλλη μια φορά- ότι σε αντίθεση με ΟΑ και Α3, οι περισσότερες εταιρείες ανά τον κόσμο, στο YQ ενσωματώνουν και τον επίναυλο καυσίμων, γι' αυτό και τυχαίνει να βλέπουμε YQ αρκετών δεκάδων ευρώ (ή και πάνω από €150 σε διηπειρωτικά) σε μερικά εισιτήρια. Αυτό έκανε και η ΟΑ, μέχρι το Νοέμβριο (και μετά την εξαγορά). Μετά εναρμόνισε τον τρόπο τιμολόγησης της με εκείνον της Α3 (ενσωμάτωση του επιναύλου στο ναύλο ως Q surcharge).

STAVROS_ATH":143ssjgu said:
Ο φόρος YQ, που αν δεν κάνω λάθος επιβλήθηκε μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου είναι στη διακριτική ευχέρεια της εταιρίας αν θα επιβληθεί η όχι;Είναι έσοδο της εταιρίας, όπως ο επίναυλος καυσίμων ή αποδίδεται σε τρίτους;

το YQ χρεώνεται από όλες τις εταιρείες, είναι έσοδο κρατικό και των αεροδρομίων. Δεν έχει να κάνει με τις αεροπορικές εταιρείες. Η διαφοροποίηση των τιμών έχει να κάνει με την συμφωνία των αεροδρομίων της αναχώρησης. Επίσης, οι περισσότερες ξένες εταιρείες σαν YQ συμβολίζουν και τον επίναυλο καυσίμων γιατί έχουν φορολογικά συμφέροντα.....Και ακόμη η χώρα που χρεώνει περισσότερα σαν YQ είναι η Γερμανία..