Τιμολογιακή πολιτική της Aegean

• Thread starter Thread starter jetflight
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Έχω 3 πτήσεις με Α3 τις επόμενες μέρες και δεν βγάζω άκρη αν δικαιούμαι αποσκευή ή όχι :wall: :

Α) Charles de Gaulle - Θεσσαλονίκη Μακεδονία Ναύλος L
Β) Θεσσαλονίκη Μακεδονία - Αθήνα Ναύλος P
Γ)Ηράκλειο Ν. Καζαντζάκης - Charles de Gaulle Ναύλος K

Οι πληροφορίες εδώ δεν με βοηθάνε και πολύ καθώς έκλεισα μέσω expedia και δεν ξέρω αν WITH BAG ή NO BAG. Όταν κάνω log-in στο site της A3 το μόνο που μπορώ να κάνω με την κράτηση είναι να αλλάξω τα στοιχεία επικοινωνίας και σίγουρα όχι να αγοράσω αποσκευή ... :roll:

Θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει τα φώτα του; Ή δεν το γλυτώνω το τηλεφώνημα;

Ο αριθμός του εισιτηρίου σου ξεκινά απο 39ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ ? Είχα κάνει κράτηση από lastminute και μου είχε εκδοθεί με αριθμό OA (50) και στo My Booking στη σελίδα της Aegean δεν μου επέτρεπε να αγοράσω αποσκευή.

Απο τη σελίδα της Expedia όταν πας να κάνεις κράτηση σε πτήση της Α3 σε κάποιο σημείο σου εμφανίζει μέσα στο Important Information Section ένα λίνκ που σου ανήγει το παρακάτω παράθυρο.

Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι οτι δεν περιλαμβάνεται αποσκευή.

Attachments

• baggage_info.jpg
    baggage_info.jpg
    112,4 KB · Προβολές: 1.583
Ναι ο αριθμός εισιτηρίου αρχίζει από 390 .

Καλησπέρα. Βρες το airline code (6 ψηφία), μετά μπες στο aegeanair.com και εκεί που λέει η κράτηση μου (μέση αριστερά) βάλε αυτό τον κωδικό και το επίθετό σου και από εκεί θα το δεις αν έχεις δηλωμένη αποσκευή ή όχι. Αν και με τα λεγόμενα που γράφεις μάλλον έχεις δηλωμένη χειραποσκευή!!

Το έκανα αυτό αλλά δεν είδα κάτι πιο χρήσιμο, υπάρχει κάτι που δεν βλέπω μόνο εγώ;

Attachments

• aegean.png
    aegean.png
    38,7 KB · Προβολές: 1.583
Ναι. Εκεί που σου γράφει τον αριθμό του εισιτηρίου, ακριβώς από κάτω θα σου έλεγε ότι έχεις δηλωμένη βαλίτσα, ενώ τώρα σου λέει απλά να μάθεις για την νέα πολιτική των αποσκευών. Δεν ξέρω αν μπορείς να δεις την δικιά μου φωτογραφία αλλά έτσι θα σου το έβγαζε..

Attachments

• valitsa.png
    valitsa.png
    28,2 KB · Προβολές: 1.583
Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις σας, θα πάρω αύριο τηλέφωνο να επιβεβαιώσω (άλλη δουλειά δεν έχουμε :banana: ).

Πλέον, όλα τα RBD's (τα booking classes) της Αιγαίου για την οικονομική θέση, μπορούν να είναι GOLIGHT ή FLEX. Το εάν ένας ναύλος περιλαμβάνει "δωρεάν" αποσκευή, φαίνεται από το Fare Basis, τη βάση κατασκευής ναύλου, που είναι ο κωδικός που δείχνει την κατηγορία και τα χαρακτηριστικά του ναύλο.

Για την Αιγαίου, οι κωδικοί GOLIGHT για απευθείας πτήσεις είναι PNOBAGD, όπου P είναι το booking class, NOBAG είναι η οικογένεια του ναύλου και D είναι η απευθείας πτήση.

Οι κωδικοί για ναύλους flex διαφοροποιούνται ανά προορισμό. Ενδεικτικά ο αντίστοιχος FLEX του P είναι "POWA3", όπου P είναι το booking class, OW είναι το αναγνωριστικό της κατηγορίας FLEX για ορισμένους ναύλους και A3 είναι μία ένδειξη ότι ο ναύλος ανήκει στην ειδική κατηγορία A3 Web Fares.

Αγαπητέ aakunz εγώ θα τους τα πω αυτά στο τσεκ-ιν του CDG.

Το πρόβλημα μου είναι ότι εγώ πρόσβαση στα Αμαντέους και στα κομπιούτερ δεν έχω και με αναγκάζουν ή να τους τηλεφωνήσω απασχολώντας το προσωπικό τους ή να πληρώσω φέσι 15Ε έξτρα στο τσεκ-ιν (+45Ε σύνολο) ή να μην πάρω αποσκεύη (που δεν θα πάρω τελικά).

Εν τω μεταξύ δεν πολυκαταλαβαίνω πώς ένα εισιτήριο 340Ε που με πάει Αθήνα μέσω SKG μπορεί να είναι GOLIGHT... Μια συνάδελφος έκλεισε business για την πτήση για KLX γιατί ήταν φθηνότερη από την οικονομική :shock: Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά Ευτύχη.

Την επόμενη φορά, αν θες τη γνωμη μου, αγόρασε το εισιτήριό σου απο την ιστοσελιδα την Αιγαίου, που υποστηρίζει σε μεγαλύτερο βαθμό τις σχετιζόμενες με τη νέα εμπορική πολιτική υπηρεσίες, αντι να κλείνεις απο το κάθε petawtzampa.com γραφειο, εαν και εφ' όσον η διαφορά δεν είναι τραγική. Τα διαδικτυακά γραφεία, ενδεχομένως να μην έχουν την Αιγαίου στη λίστα των validators (δεν είναι και καμια μεγάλη εταιρεία) και για τις πωλήσεις πτήσεων A3, να εκδίδουν, μέσω interlining, σε στοκ αλλων εταιρειών, όπως Lufthansa 220, OA 050, APGticket 747 ή Hahn Air 169. Όταν λοιπόν ο validator δεν είναι Aegean 390, τότε, η έκδοση του EMD για την αποσκευή να πρέπει να γινει "με το χερι".

Το πρόβλημά σου οφειλεταιστον τρόπο που έκλεισες τα εισιτήρια.

Φιλικα