Τιμολογιακή πολιτική της Aegean

• Thread starter Thread starter jetflight
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Θα προσπαθήσω να τα θυμηθώ όλα για να απαντήσω και εγώ.
1) Γιατι δε δίνει το σύστημα της Α3 απευθείας ναύλο μπορεί να ωφείλεται:
α) απλά δεν έχουν through fare EIN-JIK
β) αν όντως υπάρχει απευθειας ναυλος, τότε υπάρχει λαθάκι στην atpco είτε απο πλευράς της Α3 είτε απο πλευράς της ATPCO . Αυτό θα πρέπει να το δει η εταιρεία...
Απο την άλλη το website των εταιρειών παίρνουν μεν πληροφορίες απο τα συστήματα, όμως σου δίνουν το δρομολόγιο που μπορεί να τιμολογηθεί γιατί σου δίνει απευθείας την τιμή. Αν βέβαια το website κόβει τις πτήσεις με ανταποκριση επειδή μεσολαβεί η επόμενη μέρα, άσχετα αν είναι λιγότερο απο 24 ώρες, αυτό δεν το ξέρω,
..... [/COLOR]

Η απάντηση είναι όπως την έγραψε ο @jerry. Τονίζω με κεφαλαία το κρίσιμο σημείο :

... είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ της ΟΑ3 να μην προσφέρει μέσω του website ανταποκρίσεις με μεγάλο χρόνο αναμονής ...

Μάλιστα η αλήθεια είναι ότι το εισιτήριο με μεγάλη ανταπόκριση μπορεί να εκδοθεί κανονικά μέσω του τηλεφ. κέντρου της Aegean με το "καπελάκι" των 20 euros φυσικά...

Καλή Χρονιά σ' όλους τους φίλους του forum με υγεία. Θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει τον λόγο που η Α3 έχει τόσο υψηλές τιμές στα εισιτήρια (coach & business) για JED, RUH και παλιότερα για KWI; Για παράδειγμα ο ναύλος Ζ της business για JED κοστίζει €698 ενώ για RAK (που είναι και 4 ώρες δρόμος), στον ίδιο ναύλο (Ζ), το κόστος ανέρχεται στα "μόλις" €328. Τα μισά λεφτά και βάλε δηλαδή.

Γιατί φαίνεται ότι στις ημερομηνίες που εψαξες για JED έχει ζήτηση η Business Class αλλα για RAK δεν έχει, για αυτό και οι καλύτερες τιμές. Μεγάλη ζήτηση, υψηλές τιμές, χαμηλή ζήτηση χαμηλές τιμές.

Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό, καθώς εδώ συγκρίνουμε όμοιους ναύλους και συγκεκριμένα τον Ζ που είναι ο δεύτερος πιο φτηνός ναύλος στην business (A, Z, D, C). Τόσα χρήματα για ένα εισιτήριο στην Ζ ούτε οι πτήσεις για Ελβετία τα Χριστούγεννα δεν ζητούν (στα €396 η Ζ για Γενεύη στις 23/12). Κάτι άλλο είναι.

Είναι σημαντικές όμως οι ημερομηνίες.
SKG - DUS πχ 24/5 είμαστε 36,30 και 231,30 και από 27/5 λόγω Αγίου Πνεύματος πανε 179,30 και 480,30 οικονομική κ business αντίστοιχα. Και από 5/6 κ μετά ξαναπεφτουν στα 36,30

Το κοίταξα στο Expertflyer για Business Class, δηλ. τους βασικούς ναύλος,χωρίς φόρους και τέλη, και ανεξαρτήτως διαθεσιμότητας. Και είναι όντως έτσι, το JED είναι πολύ πιο ακριβά απ΄ το RAK (RAK είναι πιο φθηνά από αρκετούς προορισμούς στην Ευρώπη).

Screenshot 2023-01-08 100501.png

Screenshot 2023-01-08 100626.png
Ενώ υψηλές τιμές στις γιορτές κλπ. είναι κυρίως θέμα διαθεσιμότητας (δηλ. δεν θα βρείς Α και Ζ). Αν και σε κάποια δρομολόγια η Α3 τον Ιούλιο / Αύγουστο κλπ. έχει και κάπως αυξημένους ναύλους.

• Like
Reactions: SGM
Σήμερα που μιλάμε πάντως για Χριστούγεννα 23 το CDG προσφέρει και "Α" και "Ι" ενώ το MXP μέχρι πριν λίγες μέρες (ουσιαστικά όταν πρωτοφορτωσαν τις θέσεις) έδινε και αυτό "Α" και "Ι". Μετά τις αφαίρεσαν τις δύο αυτές κατηγορίες ναύλων από το MXP. Έχω και εγώ το ExpertFlyer και πάντα μου αρέσει να παρατηρώ όταν πρωτοφορτωνουν τους ναύλους, ειδικά για "δυσκολες" ημερομηνίες.

Δεν παιζει ρόλο η ημερομηνία ταξιδιού. Εδω μιλάμε για ναύλους και booking class.
Οι ναυλοι δεν αντιστοιχούν (σαν ποσό) ανάλογα την απόσταση αλλά ανάλογα σαν αγορά.
Προφανώς και για κάποιο λόγο η Σαουδική αραβία είναι μια αγορά που τραβάει πολύ να ανεβάσεις την αξία της μπιζνες σε σχέση με το Μαρόκο.

Πτήση Aegean, εισιτήριο αγορασμενο με εξαργύρωση μιλίων σε θέση business. Επειδή δεν μπόρεσαν να μας παρεχουν τις υπηρεσίες που ήθελαν, μας ανακοίνωσαν ότι μας προσφέρουν ένα εισιτήριο της ίδιας κατηγορίας.
Τι δικαιούμαι; Εισητηριο business που πρέπει να ελέγξω διαθεσιμότητα σε ναύλο Ι;

Εννοείς αυτή τη επιστολή / voucher / mail που παίρνεις εάν λείπει η κουρτίνα ή παρόμοια; Νομίζω ότι αυτά τα δωρεάν εισιτήρια στη περίπτωση της business class εκδίδονται σε ναύλο R, τουλάχιστον έτσι έγινε στα δικά μου εισιτήρια. Που σε αρκετά δρομολόγια κατά την εντύπωσή μου ποτέ δεν υπάρχει. Δηλ. σε βάλλουν σε waiting list, η οποία όμως στις δικές μου περιπτώσεις επιβεβαιώθηκε εντός κάποιών ωρών ή το πολύ μερών. Ήτανε όμως για πτήσεις στις οποίες είχε ακόμα αρκετές θέσεις, και στους χαμηλούς ναύλους (Ζ), δεν ξέρω εάν παίζει ρόλο κι αυτό εάν σου το δίνουν ή όχι. Και high season, διακοπές κλπ ούτως ή αλλιώς αποκλείονται.

Εάν το πήρες για εισιτήριο business class δικαιούσαι εισιτήριο business, δεν παίζει ρόλο ο ναύλος του αρχικού σου εισιτηρίου. Θυμάμαι περίπτωση που και σε μένα ήτανε Ι, και μάλιστα κλεισμένο από Miles&More της LH.