Τι μελλει γεννεσθαι με το Ελληνικο?

ειναι προφανες απο τοτε τι παει να γινει στο Ελληνικο, ο κοσμος το χει τουμπανο. εδω συχνα-πυκνα βλεπουμε και δημοσιευματα στον τυπο του στυλ "η Αθηνα δε χρειαζεται τοσο μεγαλο παρκο", "ηπια οικιστικη αναπλαση" (τι ομορφο που ακουγεται) κτλ
με το που περασουν 1-2 δεκαετιες και ο κοσμος ξεχαστει θα αρχισουν να φυτρωνουν πολυκατοικιες, πολυσινεμα και theme parks.

Re: ΑΠΛΑ

Eichman in Jerusalem":2pfq5tkb said:
Στοιχηματίζω ότι θα γίνει μεζονέττες. Ετσι απλά.
Όπως είδαμε και από τον παλαιό Ιππόδρομο (Δ), το κράτος δεν πρόκειται να φτιάξει τίποτα, απλώς θα οικοπεδοποιηθούν αρχικά 1000 στρέμματα. Μετά, σταδιακά και με εμπλοκή των δήμων, θα χτιστούν ημι-αυθαίρετα στο υπόλοιπο. Σε 20 χρόνια θα είναι όλα εμπορικά κέντρα, δημοτικά κτίρια, μαιζονέτες και τριόροφες πολυκατοικίες.

O παλαιος ιππόδρομος θα γίνει Λυρικη Σκηνη+ Εθνική βιβλιοθήκη!!

Μακάρι να γίνει το πάρκο..αν και πιστεύω ότι σ εμάς τους Ελληνες δεν μας αξίζει..δεν θα ξέρουμε τι να το κάνουμε...Αν γινόταν ένα πάρκο απο καφετέριες δεν θα έβρισκες καναπέ...αλλά έτσι..γρασίδι σκέτο..ψυχή δεν θα υπάρχει..Βασικά θα καταλήξει σαν το Πάρκο Βασιλίσσης

Φίλε dtrach,
επίτρεψέ μου να διαφωνίσω.
Κάποια πράγματα (όπως τα πάρκα) ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να γίνονται, έστω και για τον έναν κάτοικο που θα τύχει να τα επισκευθεί.
Έστω, λοιπόν, και για τους ελάχιστους που θα θελήσουν να κάνουν έναν περίπατο με την οικογένειά τους ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει αυτό το πάρκο.
Γι' αυτό πληρώνουμε τόσους φόρους.
Για να γίνονται τέτοιου είδους "σπατάλες".
Όπως ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει γιατρός στο ακριτικό νησί που είναι ελάχιστοι οι κάτοικοι το χειμώνα,
όπως ΠΡΕΠΕΙ να πηγαίνει ένα πλοίο στο ακριτικό αυτό νησί,
όπως ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει (επιδοτούμενη) αεροπορική σύνδεση.
Αν ίσχυε στα παραπάνω το σκεπτικό του καναπέ/καφέ/φραπέ, τότε θα ήταν ελάχιστα τα νησιά με ακτοπλοϊκή ή αεροπορική σύνδεση το χειμώνα (μόνο νησιά τύπου Ρόδος, Μύκονος κλπ).
Μακάρι να γίνει ένα πάρκο της προκοπής στο Ελληνικό γιατί από τα νότια προάστια λείπει κάτι τέτοιο.
Όπως επίσης, μακάρι να γίνει και ο ποδηλατόδρομος που είχε πρόσφατα εξαγγελθεί (από Φάληρο μέχρι Βάρκιζα ή κάτι τέτοιο)

Φώτη, αυτό που λέει ο dtrach συμφωνεί μαζί σου :p Ότι είμαστε άξιοι μόνο για καφετέριες και όχι για τίποτε παραπάνω :evil: Για τον ποδηλατόδρομο...Έχουμε εμείς τον "πρώτο" στην Αθήνα εδώ στο Χαλάνδρι...Έχει να περάσει ποδήλατο τόσον καιρό από εκεί...Για να είμαι ειλικρινής δεν νομίζω να έχω δεί ποτέ να περνάει ποδήλατο (περίπου 1-1,5 χρόνο τώρα) και στο χρωματιστό δρομάκι μόνο ένα στρώμα από φύλλα και σκόνη κάθονται - σημάδια πλήρους αχρηστίας. :? Αναρωτιέμαι αν τα λεφτά αυτά μπορούσαν να πάνε σε κάτι καλύτερο...

Όπως το πάρκο :mad: Στη Μόσχα που πήγε μια φίλη βαρέθηκε να βλέπει πάρκα στο μέγεθος προαστίου ! :rolleyes:

Pingu,
για να γίνει κάτι σωστά θα πρέπει να υπάρχει παράλληλη ανάπτυξη και παράλληλα μέτρα που να "στηρίζουν" αυτό που ξεκινά.
Δεν μπορεί να περιμένουμε να λειτουργήσει ο ποδηλατόδρομος όταν για παράδειγμα δεν μπορώ εγώ από νότια προάστια να βάλω το ποδήλατό μου στο μετρό για να έρθω στο Χαλάνδρι.
ΜΟΝΟ στον ηλεκτρικό επιτρέπεται η επιβίβαση ποδηλάτων και ΜΟΝΟ σε ώρες ΜΗ αιχμής.
Δηλαδή δεν μπορώ να πάω στη δουλειά μου (κοντά στο σταθμό της Βικτώρια) με το ποδηλατό μου γιατί πιάνω δουλειά σε ώρα αιχμής!!! :shock:

Πολύ σωστός ! Και όχι μόνο αυτό, αλλά και να πηγαίνει κάπου αυτός ο ποδηλατόδρομος...Από εδώ ξεκινάει από τον σταθμό και καταλήγει μέσω μιας μκρής λεωφόρου (που την έχουν καταστρέψει με τα έργα τους) στην Αττική Οδό....Route-μάπα δηλαδή.

Φτάνοντας σε αυτό το συμπέρασμα, πιστεύετε ότι αν το μητροπολιτικό πάρκο γίνει πραγματικότητα στο Ελληνικό πρέπει να γίνει σαν βοτανικός κήπος ή να επιτρέπεται και η λειτουργία καφετεριών ή άλλων διασκεδασο-χώρων (όχι σκυλάδικα, έλεος :( ) ;

το Ελληνικο θα ηθελα πολυ να γινει central park με λιμνουλες, δρομακια για περιπατο και τρεξιμο, ποταμακια για κωπηλασια, γηπεδακια για ποδοσφαιρο, 2-3 καφετεριουλες (γιατι οτι δεν εχει καφετερια πεθαινει), ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (να μπορεσω επιτελους να επισκευτω εκεινο το καημενο το τζαμπο που αν ειχε στομα θα μας ειχε στειλει στο διαολο), αντε το πολυ πολυ και ενα μεγαλο παιδοτοπο σε στυλ allou για να βγαινουν και τα εξοδα. αυτα ειναι αρκετα....
παντως μην ονειρευομαστε. τα κορακια που αποφασιζουν βλεπουν το Ελληνικο σαν μια απιστευτη once in a lifetime ευκαιρια να φανε τρελλα φραγκα και δεν υπαρχει ευκαιρια να τη αφησουν χαμενη, οποιαδηποτε κυβερνηση και να ειναι στην εξουσια. δε θυμαμαι απο ποια επισημα χειλη ειχε προσφατα ακουστει η ατακα "η Αθηνα δε χρειαζεται τοσο μεγαλο παρκο και μαλιστα κοντα στη θαλασσα". σιγα σιγα μας βαζουν στο κλιμα τι επεται να επακολουθησει.