Θέσεις εργασίας στη Νέα Ολυμπιακή από τη MIG.

Συμφωνώ με τον al.porto, μπορεί σε έξι μήνες να ξαναβγούν ορισμένες θέσεις, κατά κάποιο τρόπο είναι φυσιολογικό να πάρουν πρώην υπαλλήλους της ΟΑ γλιτώνουν και την εκπαίδευση των νέων. Νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε κάνα χρόνο να δούμε πώς θα πάει, η Α3 διαρκώς προκυρήσει θέσεις (φεύγουν, δεν ανανεώνουν τις συμβάσεις δεν έχει σημασία, το προσωπικό ανακυκλώνεται και δίνονται ευκαιρείες σε καινούργια άτομα). Ας περιμένουμε να δούμε.

Φίλε corfu75, όπως αναφέρω παραπάνω, η ΜΑΡΦΙΝ, έκανε προσλήψεις από την ελεύθερη άγορα. Δεν είναι όλοι από την ΟΑ, είναι από όλες τις εταιρείες (Aegean, Goldair, Swissport, AIA κλπ), με την πλειοψηφία να προέρχεται, όπως είναι άλλωστε φυσικό, από την ΟΑ.
Όσο για αυτούς που δεν θα αποβάλλουν το σύνδρομο του δημοσίου και αυτοί που θα νομίζουν ότι θα επικρατεί αυτό το κλίμα στην νέα εταιρεία, δεν θα κρατήσουν την θέση τους μετά από 6 μήνες.

Συμφωνω οτι οσοι δεν αποβαλουν το δημοσιουπαλληλικι θα παρουν ποδι.Αλλα μαλλον πως θα παρουν ποδι και τα στελεχη που εκαναν την επιλογη του προσωπικου και ιδιαιτερα στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ παιδια πολυ χαλι καντε μια βολτα στο ηρακλειο οταν ξεκινησει η καινουρια εταιρεια και θα καταλαβεται!!!!
Ηδη ολα αυτα εχουν ακουστει στην αγοαρα κια εχουν αλλαξει τα δεδομενα απο αυτα που περιμεναν ειδικα στο ηρακλειο το μοτιβο των πρακτορων ειναι συνεχιζουμε με AEGEAN γιατι ποτε με τους δημοσιους της οα δεν τα ειχαν βρει. Κριμα γιατι ειναι μια ασχημη εντυπωση ακομα δεν ξεκινησε ενω θα επρεπε να ισχυει το αντιθετο στο φιλετο γραμμη του ηρακλειου παντως ετσι οπως δειχνουν τα πραγματα η AEGEAN δεν εχει να φοβαται τιποτα οπως λενε τα στελεχη της εδω.....ΠΧ πολλα στελεχη της AEGEAN ειχαν υπογραψει το προσυμφωνο εργασιας με περισσοτερες απολαβες αλλα μολις εμαθαν τι προσωπικο επελεξαν το εσπασαν και ακουγεται καλυτερα στην αιγαιου και ας ειναι λιγοτερα τα χρηματα!!!!!Μια ερευνα θα σας πεισει για τα παραπανω

<<<<απο mixkom>>>>
((ΠΧ πολλα στελεχη της AEGEAN ειχαν υπογραψει το προσυμφωνο εργασιας με περισσοτερες απολαβες αλλα μολις εμαθαν τι προσωπικο επελεξαν το εσπασαν και ακουγεται καλυτερα στην αιγαιου και ας ειναι λιγοτερα τα χρηματα!!!!!Μια ερευνα θα σας πεισει για τα παραπανω.)))

προφανώς μέσα στα χλωρά μπλέκονται και τα ξερά αλλά δεν νομίζεις οτι ειναι λίγο προσβλητικά αυτά που λές για τα ατομα που πήραν απο την παλιά ΟΑ .Επειδή και εγώ <<έχω κάνει έρευνα για το θέμα>> ξέρω ότι επελεξαν όχι μόνο από τους μόνιμους αλλά και απο το εποχιακό προσωπικο και οι οποιοι όπως ξέρεις,τόσα χρόνια ήταν οι παρίες στην ολυμπιακή , τους εβγαινε η πίστη και ολη η δουλειά περνούσε απο αυτούς. Κουμάσια υπάρχουν σε όλες τις εταιρείες είτε ανήκουν στο κράτος είτε στους ιδιώτες.Και εγώ πάω στο μαρινόπουλο στην γειτονιά μου για να ψωνίσω και εχω πολλές φορές νιώσει την ανάγκη να ρίξω σφαλιάρα και στην ταμία ή στην υπάλληλο που τοποθετει πράγματα στα ράφια για την αγενειά τους . αν δεν γουστάρεις τους μονιμους της ΟΑ οι οποιοι είναι και οι κερδισμενοι στην υπόθεση ουτως ή άλλως σεβάσου αυτούς τους μ.......κες που δούλευαν 15 χρόνια με συμβασεις και επαιρναν 3 και ξύστο σαν μισθό.

Διαφωνω μαζι σου γιατι και οι εποχιακοι θα εχουν προνομια απο το κρατος....αρα θα επρεπε ωεοι ανθρωποι να απο την ελευθερη αγορα να προτιμηθουν κατα την γνωμη μου βεβαια θα επρεπε ολα αυτα πουλες να αναγνωριστουν για τους εποχιακους με πολλα χρονια προυπηρεσιας αλλα πηραν το ρισκο μονοι τους να πανε στην νεα εταιρεια χανοντας αυτα τα προνομια απο το κρατος και αν τους απολυσει μετα απο 6 μηνες λογω ηλικιας η οτιδηποτε αλλο τοτε ειναι που μενουν στο δρομο...επρεπε να το σκεφτουν λιγο καλυτερα.

προς mixkom

Αν εννοείς προνόμια ότι θα μπούν στο ταμείο ανεργίας για ένα χρόνο και όχι 6 μήνες ή οτι θα μοριοδοτηθούν για προσλήψεις στο δημόσιο μέσω ασεπ (δηλαδή σα να λέμε να ψάχνεις ψίλους στα αχυρα) ή αν τους επιδοτήσει ο ΟΑΕΔ με 30.000 ευρώ για να ανοιξουν πάγκο στην λαική αγορά( γιατί με τετοιο ποσό δεν κάνεις τίποτα στο Ηράκλειο τουλάχιστον) σε πληροφορώ επειδή μένω στο Ηράκλειο επειδή ξέρω παρα πολύ κόσμο από τον χώρο του αεροδρομίου και απο όλες τις εταιρείες και εποχιακούς στην ολυμπιακή ότι θα προτιμούσαν να έχουν δουλειά. Οι μόνοι που θα ευνοηθούν απο το κλεισιμο της δημόσιας εταιρείας είναι οι μόνιμοι. Οι οποιοι θα πάρουν την συνταξή τους θα παρουν πολυ καλο εφαπαξ θα μεταταγούν σε αλλες υπηρεσιες του δημοσιου. Οποτε δεν βλέπω ποια ειναι τα προνόμια ειδικά των εποχιακών και δεν καταλαβα γιατί να μην επιλεξει αναμεσα στους εποχιακους και να παρει απο αλλες εταιρειες. Οπως ανεφερα αγριοχορτα και βλιτα υπαρχουν παντου σε ολες τις εταιρειες. Οταν ληξουν οι συμβασεις οι εξαμηνες θα κρατησει αυτους που αξιζουν πραγματικά ειτε ειναι απο την παλια ολυμπιακη ειτε απο την αιγαιου ή απο οποιοδηποτε αλλη εταιρεία.

και γιατί να διαλέξουν τουσ εποχιακούς της παλια ΟΑ δεν κατάλαβα.

Ιδιώτης είναι, οτι θέλει κάνει. Και εγώ να την είχα παρει αυτό θα έκανα. Αν άξιζαν να είναι στη εταιρεία μου η παλιοι εποχιακοι (και μόνιμοι ενίοτε) ναι να τους προσλάβω. Αλλά αφού όλοι ξέρουμε ότι υπάρχει (και υπήρχε) πολυ οτι να ναι κόσμος στην παλιά οα, γιατί να μην γίνει ένας ξεκαθαρισμός ?

παντως, έμαθα ότι εγινε μεγάλοσ χαμός, στο ground handling. GOLDAIR SWISSPORT KAI AEGEAN εχασαν αρκετό κόσμο και πήγαν στην mig.
μεγάλες και πολλες αλλαγές θα δούμε πιστεύω με την νεα οα.
και να λέμε και το σωστό, η νεα ΟΑ είναι και μια νεα Α3. ιδιες εταιρείες ιδιος ανταγωνισμός και όλα προς δικό μας όφελος.

Και γιατί να μην διαλεξουν και απο τους εποχιακους της ΟΑ ?????? Δεν καταλαβα δηλαδή γιατι σώνει και καλά πρέπει να διαλέξουν μόνο απο την Goldair την αιτζείαν ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία και όχι και απο την ολυμπιακή . Οι της αιγαιου γκολνταιρ κλπ κλπ ειναι αξιοι και ικανοι και ολοι της ΟΑ μονιμοι και εποχιακοι ειναι αχρηστοι ???? Αυτό δεν ειναι και πολύ συναδελφικό .Βίσμα δεν μπαινει μόνο στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικο τομέα. Και αν σου πω ποσους αχρηστους και λουφαδόρους ξέρω σε ιδιωτικες εταιρειες που ειναι η κλικα του διευθυντη δεν μπορείς να φανταστείς. Ακριβώς επειδή ειναι ιδιώτης ο βγενοπουλος ξέρει τι κανει. Για αυτό εκανε και 6μήνες συμβάσεις . Ετσι στο τέλος όσοι αξιζουν είτε πρωην της ΟΑ ειτε της αιγαιου κλπ θα μεινουν η θα φυγουν.

γιατί είπα εγώ να διαλέξει μόνο απο γκολνταιρ, σουσιπορτ και ετζίαν ?
είπα αν αξίζουν καποιοι ναι γιατί όχι.
ξέρω άτομα πολλά απο την οα που είναι απο τους καλύτερους στο έδαφος. Αλλα αντικειμενικά ξέρουμε στην οα πωσ δουλευανε .
και το ξαναλέω...ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΕΛΕΟΣ...

Προφανως δεν ειπες να προσληφθουν απο τις αλλες εταιρειες μονο και οχι και απο την ΟΑ.

Η απορια η δικια μου ειναι η εξης ???? Τοσο βλακες ειναι τα στελεχη της mig ωστε να επιλεξουν προσωπικο για της στελεχωση της εταιρειας τους μεσα απο τους εργαζομενους της ΟΑ που κουβαλουν τις αμαρτιες του δημοσιου?????Γιατι αραγες να το κανουν?????Η ειναι τοσο απελπισμενοι ????.Κατι ξερουν και αυτοι και μες στις τσουκνιδες εχουν παρει και ροδα. Η ολη συζητηση απο την πλευρα μου αρχισε γιατι ηθελα να απαντησω σε ενα μελος του forum μιας και αναφερθηκε στο Ηρακλειο. επειδη λοιπον τυχαινει να ειμαι απο εκει και να εχω σχεση με τον χωρο του αεροδρομιου και τους τους ξερω ολους αρκετα ειμαι σε θεση να πω με αρκετη σιγουρια απο οσους καλεσαν για συνεντευξη απο την ΟΑ ποιος αξιζε και ποιος οχι. Και οχι μονο απο την ΟΑ. Φυντανια οπως ανεφερα υπαρχουν σε ολες τις εταιρειες.
και δεν χρειαζεται να γραφεις ελεος στο τελος. Ελληνικα ξερω να διαβαζω και να μιλαω

Ευχαριστω