ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

nikos821

Νέο μέλος (Tourist)
Καλημέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω, αν κατα καιρούς η aegean κάνει προσλήψεις τεχνικών αεροσκαφών. Τα κριτήρια πρόσληψης ποιά είναι? Θα πρέπει κάποιος να έχει κάποιο πτυχίο ή πιστοποίηση τεχνικού συντηρητή? Αν κάποιος δεν έχει τέτοια πιστοποίηση μπορεί να προσληφθεί και να εκπαιδευτεί απο την εταιρεία?

Υ/Γ:
Συγνώμη για αυτό τον καταιγισμό ερωτήσεων και αποριών αλλά κατα το χρονικό διάστημα που εργαζόμουν στο αεροδρόμιο είχα ενδιαφερθεί για αυτή το εργασιακό πόστο και είχα ακούσει πολλά και δεν ήξερα τι είναι αλήθεια και τί όχι. :wall:

Οι αεροπορικές προσλαμβάνουν δύο ειδών τεχνικούς αεροσκαφών.α)Ανειδίκευτους ή αλλιώς μη πιστοποιημένους.Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο προσόν που ζητάνε.Συνήθως με ένα πτυχίο μηχανοσυνθέτη αεροσκαφών από ΤΕΕ ή κάποια άλλη ιδιωτική ή δημόσια σχολή μηχανικών αεροσκαφών ή ακόμα και πτυχίο μηχανολόγου μηχανικού.β)Πιστοποιημένους μηχανικούς.Εκεί απαιτείται πτυχίο part 66 το οποίο αποκτάται ανάλογα με τη περίσταση μετά από μερικά χρόνια αμοιβόμενης εργασίας σε αεροπορικό περιβάλλον ως ανειδίκευτος.Όταν το αποκτήσεις η εταιρία μπορεί να σε περάσει εκπαίδευση σε συγκεκριμένους τύπους αεροσκαφών και κινητήρων για να μπορείς να υπογράψεις ότι δουλειά κάνεις πάνω στο αεροπλάνο.Εν ολίγοις είναι δύσκολα τα πράγματα αν σκοπεύεις να αρχίσεις τώρα και δεν έχεις και κάποιο ανάλογο πτυχίο.Αν βέβαια έχεις κάποιο γνωστό σε κάποια αεροπορική μπορεί να σε χώσει ως ανειδίκευτο και αφού αποκτήσεις εμπειρία να δώσεις και για το part 66 license.Και γιατί ενδιαφέρεσαι συγκεκριμένα για την Αιγαίου?Αυτή τη στιγμή παρ'όλα της τα προβλήματα η ΟΑ είναι η καλύτερη αεροπορική στην ελλάδα για να εργαστείς ως μηχανικός αεροσκαφών.

Κατ' αρχήν ευχαριστώ για την πληροφόρηση πάνω στο θέμα. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος εγώ έχω σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός στην ΣΕΛΕΤΕ. Η αλήθεια είναι οτι δεν είμαι και τόσο κολημένος με την aegean. Μόλις πρόσφατα είχα κάνει αίτηση στην ολυμπιακή αεροπλοία στο πρόγραμμα 2 ετούς μαθητείας σε δύο ειδικότητες 1. ως ηλεκτρολόγος avionics 2. ως ηλεκτρόνικός avionics μιας και το πτχυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που κατέχω μου δίνει αυτό το αβαντάζ. Αλλά δεν είχα καμία τύχη, δυστυχώς δεν με πήραν. Γενικά μου φαίνεται λίγο δύσκολο να μπείς στην ολυμπιακή. Θα συμφωνήσω με αυτό που είπες οτι πρέπει να έχεις γνωστό έτσι ώστε να σε πάρει ανειδίκευτο η εταιρία. Αλλά αν είναι μια φορά δύσκολο στην aegean πιστεύω οτι είναι πιο δύσκολο στην ολυμπιακή. Αλλά εγώ σαν ιδιώτης έχω μεγάλο ενδιαφέρον με avionics. Πώς μπορώ να εκπαιδευτώ να πάρω κάτι στα χέρια μου το οποίο θα μου δώσει ένα καλύτερο πάτημα στον ανταγωνισμό που υπάρχει? Με την ολυμπιακή γνωρίζω οτι είναι καλή στο να εκπαιδεύει τεχνικό προσωπικό.

nikos821":1pjf4cwr said:
Κατ' αρχήν ευχαριστώ για την πληροφόρηση πάνω στο θέμα. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος εγώ έχω σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός στην ΣΕΛΕΤΕ. Η αλήθεια είναι οτι δεν είμαι και τόσο κολημένος με την aegean. Μόλις πρόσφατα είχα κάνει αίτηση στην ολυμπιακή αεροπλοία στο πρόγραμμα 2 ετούς μαθητείας σε δύο ειδικότητες 1. ως ηλεκτρολόγος avionics 2. ως ηλεκτρόνικός avionics μιας και το πτχυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που κατέχω μου δίνει αυτό το αβαντάζ. Αλλά δεν είχα καμία τύχη, δυστυχώς δεν με πήραν. Γενικά μου φαίνεται λίγο δύσκολο να μπείς στην ολυμπιακή. Θα συμφωνήσω με αυτό που είπες οτι πρέπει να έχεις γνωστό έτσι ώστε να σε πάρει ανειδίκευτο η εταιρία. Αλλά αν είναι μια φορά δύσκολο στην aegean πιστεύω οτι είναι πιο δύσκολο στην ολυμπιακή. Αλλά εγώ σαν ιδιώτης έχω μεγάλο ενδιαφέρον με avionics. Πώς μπορώ να εκπαιδευτώ να πάρω κάτι στα χέρια μου το οποίο θα μου δώσει ένα καλύτερο πάτημα στον ανταγωνισμό που υπάρχει? Με την ολυμπιακή γνωρίζω οτι είναι καλή στο να εκπαιδεύει τεχνικό προσωπικό.
Αυτό που θες να γίνεις δηλαδή είναι B2 μηχανικός.Εγώ στη θέση σου θα έψαχνα για δουλειά στο εξωτερικό.Υπάρχει σχετική ζήτηση στο εξωτερικό.Αν βρεις δουλειά ως ενειδίκευτος στο εξωτερικό,μπορείς μετά από μερικά χρόνια να δώσεις και για το B2 part 66 license.Από τη στιγμή που θα το αποκτήσεις μη φοβάσαι τίποτα.Το δύσκολο της υπόθεσης είναι να βρεις δουλειά ως ανειδίκευτος,μέχρι δηλαδή να γίνεις πιστοποιημένος μηχανικός.Συμβουλή λοιπόν αν μπορείς παράτα την ελλάδα για τώρα.Φύγε έξω και κάνε apply σε μεγάλες αεροπορικές στην ευρώπη που ζητάνε τεχνικό προσωπικό.Δεν είναι πολλές οι αεροπορικές που προσφέρουν εκπαίδευση.Υπάρχει η Lufhtanasa Technik καθώς και η BA.Άπαξ και σε πάρει κάποια από αυτές μη φοβάσαι τίποτα.Και όταν με το καλό αποκτήσεις τη πιστοποίηση Β2 μπορείς να επιστρέψεις ελλάδα.
Πρέπει βέβαια να τελειοποιήσεις τα αγγλικά σου καθώς θεωρείται απαραίτητο προσόν στις αεροπορικές και κάθε αεροπορική θεωρεί έξτρα αλλά όχι απαραίτητο προσόν το να ξέρεις και τη γλώσσα της σχετικής χώρας που θα βρίσκεσαι αν και πολλές έχουν σε διάφορες χώρες βάσεις.Αλλά σε γενικές γραμμές τη κεντρική.Πχ αν θες Lufthansa γερμανικά κλπ.Ψάξε λοιπόν και το θέμα της γλώσσας γιατί είναι σημαντικό για την πρόσληψή σου

Πάρε και ένα σχετικό λινκ http://www.lufthansatechnik.com/app...l=Template15&action=initial&requestednode=445

Και πάλι ευχαριστώ για την καλή πληροφόρηση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Οπότε η μόνη πιο εφικτή λύση είναι εξωτερικό. Για lufthansa λίγο δύσκολο μιας και δεν γνωρίζω γερμανικά. Όσο για BA κανένα πρόβλημα.
Στην αρχική σελίδα του airliners είδα οτι εκτός απο αιγαίο και ολυμπιακή υπάρχουν και άλλες αεροπορικές εταιρίες στην ελλάδα αυτές προσλαμβάνουν κατα καιρούς προσωπικό? Αν είναι να κάνω και εκεί βιγοραφικό.

nikos821":3o1efagr said:
Και πάλι ευχαριστώ για την καλή πληροφόρηση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Οπότε η μόνη πιο εφικτή λύση είναι εξωτερικό. Για lufthansa λίγο δύσκολο μιας και δεν γνωρίζω γερμανικά. Όσο για BA κανένα πρόβλημα.
Στην αρχική σελίδα του airliners είδα οτι εκτός απο αιγαίο και ολυμπιακή υπάρχουν και άλλες αεροπορικές εταιρίες στην ελλάδα αυτές προσλαμβάνουν κατα καιρούς προσωπικό? Αν είναι να κάνω και εκεί βιγοραφικό.
Σίγουρα υπάρχουν περισσότερες από 2 αεροπορικές στην ελλάδα αλλά σίγουρα είναι αρκετά μικρότερες.Οπότε εκεί θα έχεις λιγότερες πιθανότητες για πρόσληψη μιας και το προσωπικό θα είναι πολύ μικρότερο.Εννοείται ότι αν ζητήσουν προσωπικό θα κάνεις και κει βιογραφικό.Τα γερμανικά όπως σου είπα θεωρείται έξτρα προσόν αλλά όχι απαραίτητο,οπότε κάνε apply και για Lufthansa δεν έχεις να χάσεις τίποτα,κυρίως αγγλικά πρέπει να ξέρεις πολύ καλά.Το καλύτερο λοιπόν είναι να μη χάσεις χρόνο.Να ψάξεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα για κάποια θέση στην ευρώπη.Κάνε μια αναζήτηση στο google με λέξεις κλειδιά.Πχ γράψε aircraft (maintenance) engineering jobs,B2 engineer jobs-αν και δεν έχεις το B2 license,avionic engineer jobs,unlicensed aircraft engineer jobs κλπ.
Καλή επιτυχία :D

nikos821":36v0len1 said:
. Μόλις πρόσφατα είχα κάνει αίτηση στην ολυμπιακή αεροπλοία στο πρόγραμμα 2 ετούς μαθητείας σε δύο ειδικότητες 1. ως ηλεκτρολόγος avionics 2. ως ηλεκτρόνικός avionics μιας και το πτχυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που κατέχω μου δίνει αυτό το αβαντάζ. Αλλά δεν είχα καμία τύχη, δυστυχώς δεν με πήραν. .

Μην στενοχωριέσαι, και αυτοί που πήγαν τελικά δεν κάνουν τίποτα όλη μέρα.

Αυτό είναι κάτι που δεν το γνωρίζω. Χωρίς να είμαι αδιάκριτος εσύ είσαι ένας απο τους επιτυχόντες ή έχεις κάποιον δικό σου που πέρασε στο πρόγραμμα?
Όπως και να έχει πάντως αρχικά το πρόγραμμα φαινόταν ενδιαφέρον, άσχετα αν τελικά δεν γίνεται δουλειά.

Κατά καιρούς "περνάω" από το υπόστεγο και "βλέπω και ακούω" διάφορα... ;)

Πες και σε μας τίποτα ντε ;)
Ότι ξέρεις καλοδεχούμενο :)