Ταξιδι Κολομβία μια μικρή βοήθεια!

• Thread starter Thread starter PSTZ
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

PSTZ

Low-Cost-Class-Member
Γεια σας παιδιά!
Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί προγραμματίζω ταξιδι για Κολομβία και θα ήθελα κάποια βοήθεια σχετικά με τις ανταποκρίσεις. Πιο συγκεκριμένα το εισιτήριο που έχω βρει έχει το εξής δρομολόγιο.
Αθηνα-Ν. Υορκη (Delta)
N.Υορκη - Miami (Delta)
Miami - Cali (Delta η Αvianca)

Μπορεί κάποιος να με πληροφορήσει τι γίνεται με τα τελωνεία και τις ανταποκρίσεις? Στη Νέα Υόρκη θα πρέπει να ξανακάνω check in? Το ίδιο ισχύει και για το Miami-Cali? Έχω μπερδευτεί...
Επίσης θα πρέπει να βγάλω visa για την Αμερική ενώ πετάω για άλλη χώρα?
Αν μπορεί κάποιος ας μου απαντήσει.

Ευχαριστώ

Από ότι γνωρίζω θα περάσεις έλεγχο διαβατηρίων όταν φτάσεις στη NY, θα πάρεις τις βαλίτσες σου και θα τις δώσεις στο γκισέ ανταποκρίσεων. Η όλη διαδικασία παίρνει αρκετή ώρα οπότε άφησε τουλάχιστον 2 ώρες για τρέξιμο.
Πάρε τηλέφωνο τη Delta για σίγουρα.

Έχω 18 ώρες αναμονή στη Νέα Υόρκη περίπου οπότε αυτό είναι το μόνο που δε με αγχώνει. Αυτό που με αγχώνει είναι το θέμα της visa που πρέπει να βγάλω και της όλης διαδικασίας.
Μάλλον θα ταν καλύτερο να καλέσω τόσο στη πρεσβεία των ΗΠΑ όσο και στη πρεσβεία της Κολομβίας.
Ευχαριστώ για τίς πληροφορίας για τη Νέα Υόρκη αλλά με το Miami τι γίνεται (εκέι έχω αναμονή 4 ώρες)? Θα ξανακάνω πάλι την ίδια διαδικασία μιας και βγαίνω από ΗΠΑ και πάω σε άλλη χώρα? (δε θα το αντέξω..)
Ίσως θα πρέπει να καλέσω τη Delta.
Από ασφάλεια πως πάει? Ξέρει κανείς?

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες! :)

Γιατί δεν κοιτάς μήπως βολεύει να πας μέσω Μαδρίτης με Iberia/Avianca;
Μια πτήση λιγότερη, πολλές ώρες κερδισμένες και αποφεύγεις την ταλαιπωρία στο US.
Εκτός αν σχεδίαζες να μείνεις κι εκεί καθόλου.

τσεκαρε την TAP εχει προσφορες απο 500-550 ευρω... γμτ δεν κρατησα το εμαιλ...

Ο λόγος που δεν πάιρνω την Iberia είναι τα 500 ευρώ παραπάνω. Ήδη το εισιτήριο με Delta έχει κοστίσει 1060. Mε Ιberia πάει 1560. Αν και έχω αρχίσει να πιστεύω ότι τα 500 ευρώ μπορούν να αντισταθμίσουν τις πολύωρες αναμονές.

Επίσης κοίταξα για την ΤAP και δεν έχει πτήσεις για Bogota ούτε για Cali που είναι ο τελικός προορισμός μου....

Δε τη γλυτώνω την ταλαιπωρία ούτε τις πολύωρες αναμονές....Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ αλλά αν μπορείτε δώστε καμιά άλλη βοήθεια... σας παρακαλώ!!! :cry:

Λοιπόν εγώ βρήκα τα εξής:

Αν δεν θες να περάσεις από Αμερική:
Αθήνα->Παρίσι(Air France)
Παρίσι-> Bogota(Air France)
Bogota-> Cali(Avianca)

Αν θες να περάσεις από Αμερική:
Αθήνα-> Νέα Υόρκη(Delta)
Νέα Υόρκη-> Bogota(Delta)
Bogota-> Cali(Delta)

Ποιες ημερομηνίες ψάχνεις;

Τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου ψάχνω και μάλλον η λύση που μου πρότεινες με Air France είναι η ιδανικότερη!!!! Κάτι μου λέει οτι θα γλιτώσω τα τελωνεία!!! Από την άλλη όμως στο Παρίσι ο χρόνος αναμονής είναι 1 ώρα. Θα προλάβω τα τελωνεία και τα συναφή? (συγχωρέστε με αλλά πρώτη φορά ταξιδεύω εκτός Ε.Ε και δεν ξέρω την όλη διαδικασία)

Σε ευχαριστώ!!!!

Υ.Γ: Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το post μου μπήκε στα trash...

PSTZ":2c6wf9dh said:
Υ.Γ: Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το post μου μπήκε στα trash...

Γιατί το ανέβασες δύο φόρες!!! Το ένα πήγε στο trash και το άλλο εκεί που πρέπει (διότι και τα δύο τα ανέβασες στην λάθος κατηγορία).

Το ξέρω ότι το ανέβασα δύο φορές και ο λόγος που το ανέβασα για δεύτερη φορά είναι γιατί θέωρησα πως δεν το έβαλα στο σωστό topic. Tο αναφέρω κιόλας..
Απλά δεν ήξερα πως να διαγράψω το προηγούμενο post!!