Συζητήσεις Ιπτάμενων Συνοδών

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Skygreece Airlines

καλησπέρα, υπάρχει κανείς που να πέρασε τις συντευξεις στη skygreece και να έχει νέα για την εκπαιδευση αεροσκάφους;

Καλησπέρα σας!Θα ήθελα να με βοηθήσετε σε έναν προβληματισμό μου...Λοιπόν έχω περάσει συνέντευξη από την Aegean και δυστυχώς δεν με πήραν,προφανώς γιατί υπήρχαν άλλες κοπέλες που πληρούσαν περισσότερο τα χαρακτηριστικά που ζητούσαν από ότι εγώ..Οπότε, καθώς εγώ θέλω να γίνω αεροσυνοδός και η Aegean κατά την γνώμη μου είναι μια κορυφαία ελληνική εταιρία που θέλω να δουλέψω για αυτήν ,αποφάσισα να εξελίξω τα προσόντα μου και να μάθω μια νέα και ιδιαίτερη ξένη γλώσσα αφού έχω και την δυνατότητα.Η ερώτηση είναι ρωσικά ή αραβικά??Γνωρίζω πως η Aegean πετάει σε 2 ρωσικές πόλεις και σε 6 αραβικές ,όμως στις αναρτήσεις τους για εργασία δεν έχουν ως προσόν την αραβική γλώσσα.Επίσης,οι άραβες τουρίστες δεν είναι τόσο πολλοί όσο οι Ρώσοι ,άρα τα ρώσικα είναι καλύτερα.Από την άλλη,εγώ θέλω να μάθω περισσότερο αραβικά γιατί άμα η aegean δεν με πάρει θα μπορέσω να απευθυνθώ για εργασία σε αραβικές εταιρίες που προσλαμβάνουν συχνά και πολύ ελληνικό προσωπικό και αν γνωρίζω την γλώσσα τους θα είναι σημαντικό προσόν.Επιπλέον, η αραβική γλώσσα είναι πιο ιδιαίτερη και δύσκολη και αυτό με εξιτάρει περισσότερο για να την μάθω!Οπότε,ρωσικά ή αραβικά?Η βοήθειά σας,μου είναι πολύτιμη!!!

Κινέζικα, σκέφτηκες να μάθεις;

Πριβιετ μινια ζα'ι'βουτ (γεια σας το όνομα μου είναι), τα ρώσικα είναι μια γλώσσα ή οποία περιέχει αρκετά γράμματα που ήδη θα γνωρίζεις από τα αγγλικά, βέβαια έχει ένα τελείως διαφορετικό σκεπτικό γραμματικής. Τα δε αραβικά, είναι μια τελείως άγνωστη γλώσσα για κάποιον που ξεκινάει να τα μαθαίνει, και σαφώς δυσκολότερη. Τώρα όσον αφορά το θέμα της εργασίας, προτείνω ρώσικα διότι οποιαδήποτε ελληνική εταιρεία θα τα προτιμήσει σίγουρα, επίσης μην ξεχνάς ότι και άλλες ελληνικές εταιρείες πετάνε στην Ρωσία.

aakunz αφού η aegean δεν έχει πτήσεις σε ασιατικές χώρες?γιατί να μάθω κινέζικα(αν και οι κινέζοι τουρίστες είναι πολλοί)?astronautofemotion έχεις απόλυτο δίκιο τα ρωσικά είναι πιο εύκολο να τα μάθεις καθώς έχουν πολλά κοινά με τα ελληνικά,και για αρκετές ελληνικές εταιρίες τουρισμού είναι μεγάλο προσόν ...Και εγώ εκεί έχω καταλήξει ,θα μάθω ρωσικά.Καλύτερα να μάθεις πολύ καλά μια πιο εύκολη γλώσσα ,παρά μόνο τα βασικά από μια πιο δύσκολη και ασυνήθιστη από την δικιά σου γλώσσα :great: ..Ευχαριστώ πολύ :D

Επίσης γράφοντας για τα αραβικά, να είσαι σίγουρη 100% ότι σε κάποιο open day που μπορεί να κάνει κάποια εταιρεία όπως Qatar airways, Emirates, Etihad θα ξεχωρίσεις ανάμεσα στα 100, 200, 300 άτομα που θα παρευρεθούν εκεί, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι αποκλειστικά λόγο της γλώσσας θα σε πάρουν, οι γλώσσες πάνε πακέτο με τον χαρακτήρα και τις ικανότητές-ιδιοτητες. Εδώ στην Θεσσαλονίκη θα κάνει open day η Emirates στις 25 Ιούλιου.

Νάσια":1ivbra3o said:
aakunz αφού η aegean δεν έχει πτήσεις σε ασιατικές χώρες?

Και πού ξέρεις εσύ, όταν θα παίρνεις το δίπλωμα πού θα πετάει η Aegean (ή αν θα υπάρχει); Το δίκτυο της Aegean αναπτύσσεται ταχύτατα στα πλαίσια της πρωτοφανούς εξωστρέφειας, που επιδεικνύει σε πείσμα των καιρών. Και μπορώ να σε διαβεβαιώσω, ότι υπάρχουν πτήσεις γεμάτες Κινέζους και στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Επίσης, η εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας και η επιτυχία σε αυτή, προϋποθέτει αγάπη για αυτήν και όχι να βασίζεται κανείς στο εάν θα του χρησιμεύσει για να περάσει μια συνέντευξη.

aakunz συμφωνώ απόλυτα σε όλα αυτά που είπες...όλες οι ξένες γλώσσες με ελκύουν να τις μάθω γιατί μέσω αυτών μπαίνεις σε πολιτισμούς και κουλτούρες διαφορετικές από την δική σου και ανοίγεις τους ορίζοντές σου,μαθαίνεις τι άλλο υπάρχει πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας,γίνεσαι πιο ανοιχτόμυαλος,μου αρέσει πάρα πολύ η επικοινωνία με ανθρώπους διαφορετικούς από εμένα,με αυτόν τον τρόπο μαθαίνεις καλύτερα τον εαυτό σου και την δική σου χώρα.Η Ρωσία είναι μια τεράστια χώρα,θαυμάζω τον πολιτισμό τους ,τις τέχνες τους,την επιστήμη τους,με την εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας θα μπορώ να μιλήσω με τόσους πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους και να διαβάσω την λογοτεχνία τους.Τα αραβικά ,επίσης,είναι μια γλώσσα που μιλιέται σε πάνω από 10 χώρες ,είναι από τις πιο παλιές και πολύ ιδιαίτερη για τους ίδιους λόγους θέλω να μάθω και αυτήν.Αυτοί είναι οι λόγοι που θέλω να τις μάθω,αυτοί είναι οι λόγοι που θέλω να γίνω αεροσυνοδός.Επίσης δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον της Aegean,θαυμάζω περισσότερο τον ρώσικο ή αραβικό πολιτισμό από ότι το ασιατικό,οπότε ακόμα και να πέταγε η aegean στην Κίνα πάλι θα προτιμούσα τις άλλες δύο γλώσσες,χωρίς να υποτιμώ τα κινέζικα. :) :) :)
,

Χρειάζομαι την συμβουλή σας

Γειά σας Τελείωσα φέτος το λύκειο και έδωσα κανονικά πανελλήνιες . Πάντοτε ήθελα ν γίνω αεροσυνοδός ή ακομα να ασχολήθω με επαγγελματα αεροδρομίου. Τώρα που έχω να υποβάλλω το μηχανογραφικό μου μπορώ να δηλώσω αρκετές σχολεςαλλα με ενδιαφέρουν κυρίως της κοινωνικης πολιτικης παντειου και ιταλικης φιλολογίας εκπα... δεν ξέρω ποιο θα βοηθήσει πιο πολυ για τα ιπτάμενα επαγγελματα ... :)

Re: Χρειάζομαι την συμβουλή σας

Απολύτως κανένα από τα δύο, οπότε απόλαυσε τη φοιτητική ζωή χωρίς άγχος.